Dag 1: De heenreis inclusief aankomst op Lantau eiland
We nemen rond 16.00 uur het vliegtuig vanuit Peking naar Hong Kong. Aan de ene kant is laat in de middag vliegen wel lekker, je kunt 's morgens nog wat doen, maar aan de andere kant ben je dan wel wat laat in Hong Kong. We vertrekken met een kwartiertje vertraging en landen even na 19.30 uur op het vliegveld van Hong Kong (Chek Lap Kok Airport).

We willen niet naar de stad Hong Kong City maar naar het dorpje Mui Wo op het eiland Lantau, het eiland waarop ook het vliegveld ligt. Er moet een bus zijn die van het vliegveld naar Mui Wo rijdt. Voordat we richting de bus gaan, pinnen we wat geld en kopen we een paar broodjes en wat drinken.
Het vinden van de bus is nog wel even puzzelen maar het komt goed, heel goed zelfs. Net als we bij de bus zijn, begint hij te rijden, maar na een flinke schreeuw van Jacob stopt hij en mogen we mee. Dat is een flinke mazzel want deze bus rijdt 1x per uur en anders hadden we dus een uur moeten wachten.
De busrit duurt bijna een uur. Het is een flink geslinger over een weggetje door de bergen dat op veel plaatsen slechts één baan breed is. Er wordt wel gewerkt aan een nieuwe (bredere) weg maar die is nog niet klaar. We moeten dus regelmatig wachten om eerst een tegenligger langs te laten voordat we verder kunnen.

Het Silvermine Beach Hotel
Het Silvermine Beach Hotel

Rond 21.45 uur zijn we uiteindelijk in ons hotel, het Silvermine Beach Hotel. We hebben een kamer geboekt in het goedkopere deel. Het is een redelijke kamer maar het heeft zonder meer wel wat nadelen. Het ziet er allemaal een beetje oud uit en niet altijd even schoon en de ramen kunnen niet open. Maar voor de rest werkt alles wel, is de douche lekker en hebben we gratis internet. De kamer is niet heel groot, maar wel ruim genoeg. We houden het hier wel negen dagen vol.
We zijn behoorlijk gaar en eten nu eerst maar eens onze broodjes op en kijken nog wat televisie voordat we naar bed gaan.