Dag 2: Een dag werken/shoppen, een avond door de stad dwalen
Mocht Gabrielle vergeten wanneer de opening was, in de metro zagen we vele posters die ze dan even zou kunnen raadplegen
Mocht Gabrielle vergeten wanneer de opening was, in de metro zagen we vele posters die ze dan even zou kunnen raadplegen
Gabrielle moet op tijd op, ze moet om 8.15 uur weg om op tijd op haar eerste afspraak, de opening van de "Hong Kong Flower Show 2007" in het Victoria Park, te zijn. De rest van de dag heeft ze ook afspraken waarvan de laatste om 16.00 uur. We spreken af elkaar om 17.30 uur in het hotel weer te zien.

Gabrielle ontbijt in het hotel, een westers ontbijt kost 78 HK$ niet echt duur. Wanneer Jacob om iets voor 9.00 uur het hotel verlaat heeft hij nog niet ontbeten. Hij koopt in een supermarkt bij het hotel wat brood, broodbeleg en drinken voor 15 HK$ en eet dat zittend op een muurtje op. Bankjes zijn schaars in dit deel van Hong Kong.

De rest van de ochtend vult hij met het zoeken naar de spullen die hij wil kopen. Het Park Lane Hotel heeft hij gisteren laten markeren op zijn kaart. Alleen trekt hij na een uur zoeken de conclusie dat het kruisje niet goed staat.
Een beetje verslagen gaat hij ergens koffie drinken (Starbucksen en soortgelijke zaken genoeg in Hong Kong). Daar bestudeert hij de kaart nog eens en vooral ook het gebied Causeway Bay waar hij gisteren ook al was. Het Park Lane Hotel zou namelijk in de buurt van de Ikea liggen en toen hij gisteren in Causeway Bay rondliep heeft hij borden van de Ikea gezien. En wat blijkt het Park Lane Hotel staat gewoon op de kaart en staat inderdaad in Causeway Bay, hemelsbreed ongeveer een kilometer van zijn kruisje verwijderd.

Dus na de koffie gaat Jacob met de metro weer een stukje verder. Al snel herkend hij de straten waar hij gisteren ook door liep. Ook ziet hij weer borden van de Ikea, maar van het Park Lane Hotel ziet hij nog niet. Dan besluit hij tegenover een ingang van een parkeergarage met een groot bord Ikea een flatgebouw (Windsor House) in te lopen. En waarachtig daar staan bordjes die wijzen naar computerwinkels, op de 10e en 11e verdieping (het kunnen ook de 16e en 17e zijn geweest, dat weet hij even niet meer, maar het was wel behoorlijk hoog voor een winkel).
Hier zijn daar inderdaad een aantal computerwinkels die met zijn allen wel ongeveer alles verkopen, ook Apple computers. Het valt hem op dat een flink aantal winkels 's morgens om 11.30 nog gewoon dicht zit. Hier koopt hij zijn spullen. Waarna hij weer terug gaat naar het hotel om de spullen te testen en omdat zijn rugzak met een laptop en twee externe harde schijven nu wel erg zwaar is geworden.

Even na 14.00 uur is hij weer terug in het hotel. Hij eet het restant van zijn ontbijt op, test de harde schijven en gebruikt een van de bonnen om in het café van het hotel een bakkie te doen. Tegen 18.00 uur is Gabrielle ook terug in het hotel. Zij frist zich wat op waarna we samen de stad in gaan.

De winkelstraten in Kowloon kunnen prima zonder straatverlichting
De winkelstraten in Kowloon kunnen prima zonder straatverlichting

We willen wat gaan eten maar weten niet precies wat of waar. Uiteindelijk komen we rond 19.30 uur aan de zuidkant van Kowloon uit. We hopen daar eigenlijk een restaurantje te vinden met uitzicht op het water en Hong Kong City (het noorden van Hong Kong Eiland). Het uitzicht is nu al erg aardig (het is al donker en er branden allemaal lampjes aan de overkant), en om 20.00 uur begint de dagelijkse lasershow. Die willen we wel zien, maar we hebben ook wel een beetje trek.
Er zijn echter helemaal geen (betaalbare) restaurants met uitzicht op Hong Kong City, tenminste niet in de buurt van de zuidpunt van Kowloon waar wij hebben gekeken. Omdat het nog een half uur duurt halen we een broodje en wat drinken bij de Starbucks, kunnen we er voorlopig weer tegen.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


De lasershow op zich valt een beetje tegen. Het is natuurlijk best groot etc. maar het voegt niet zoveel toe aan de lichtjes die er standaard al branden. Na de lasershow lopen we terug richting Nathan Road (de koopgoot van Hong Kong). We hebben besloten dat we onze broodjes van de Starbucks gaan aanvullen met een frietje van de McDonalds, wat zouden we toch moeten zonder de Amerikanen.
In deze McDonalds maken wij voor het eerste kennis met de McCafe. Een soort Starbucks in de McDonalds, het moet allemaal niet gekker worden met die Amerikanen, gaan ze elkaar nog na-apen ook.

Als we ons diner op hebben, lopen we nog een rondje waarna we terug gaan naar ons hotel. Daar drinken we nog wat en kijken we nog even TV totdat we ons zo ergeren aan alle reclame dat we die ook uitdoen en lekker gaan slapen.