Dag 9: Een dagje Ping'an met een korte wandeling
Deze nacht slapen we nog beroerder dan gisteren. Deze keer gelukkig alleen vanwege de herrie, we hebben nu bovenburen die de hele tijd in hun kamer heen en weer lopen en op zo'n houten vloer maakt dat echt enorm veel herrie. Wij vragen ons trouwens wel een beetje af of die mensen zelf niet hoeven te slapen.

Een verkoopster van de lokale minderheid in traditionele kleding en opgestoken (heel lang) haar
Een verkoopster van de Yao minderheid in traditionele kleding en opgestoken (heel lang) haar
Tegen 9.00 uur gaan we ontbijten. We gaan weer naar Countryside Café & Inn wat toch wel onze favoriete plek in Ping'an (Píng'ān / 平安) aan het worden is. Omdat we vandaag ook uit onze kamer moeten vragen we deze keer wat uitgebreider dan gisteren naar het soort kamer dat ze hebben. Voor 80 RMB heb je een kamer zonder eigen wc en douche. Voor 130 RMB hebben ze in een andere gebouw wel een kamer met eigen wc en douche, maar de wc is wel een Chinees hurk toilet.
Tja, als het zo ligt kunnen we net zo goed in onze eigen kamer van 150 RMB blijven. Onze bovenburen zullen vandaag wel weer vertrekken. De meeste bezoekers van Ping'an zijn dagjes mensen en van degenen die langer blijven blijft slechts een enkeling langer dan één nacht.
Als we even later een nachtje bijboeken blijkt dat we nu 100 RMB moeten betalen. Oftewel, de 150 RMB die we twee dagen geleden betaalden was waarschijnlijk de hoogseizoen prijs. Nu is het veel rustiger en daarmee meteen veel aangenamer in Ping'an.

De rest van de ochtend doen we niet veel, zo kan Jacob nog een beetje bijkomen van zijn dag op bed liggen. We doen een spelletje, lezen wat, typen dit verslag etc. Ergens na 12.00 uur gaan we lunchen, weer in Countryside Café & Inn. Hierna durven we het toch wel aan om een wandelingetje te gaan maken. Want eerlijk is eerlijk, buiten wandelen is er in Ping'an eigenlijk helemaal niets te doen.

Rond 14.00 uur vertrekken we. We lopen richting Longji (Lóngjí / 龙脊), en daar komen we zowaar ook uit. Vervolgens lopen we nog wat verder waarna we op een gegeven moment over een wat lager gelegen pad weer teruglopen.
Het pad waar we over lopen is over het algemeen een met stenen (rotsen) bedekt (aangelegd) paadje tussen de rijstvelden door. Er is geen gemarkeerd pad of zo, dus moeten we bij iedere splitsing zelf kiezen wat te doen. Meestal gaat dit goed, maar soms ook wat minder. Hierdoor lopen we soms over wel heel smalle paadjes en is dat smalle paadje soms ook overwoekerd.
Onderweg zien we uiteraard veel rijstterrassen, maar ook duidelijk tekenen dat het toerisme meer geld oplevert dan de teelt van rijst op deze onmogelijk kleine veldjes. Zo zien we veldjes die helemaal niet meer bebouwd worden en waar nu gras groeit. Ook zien we veldjes waar een soort bonen verbouwd worden. Verder lopen we soms helemaal niet tussen de rijstterrassen maar gewoon door een soort bosje. Ook zien we enkele watervalletje en twee overdekte bruggen.
Tot slot ziet Gabrielle naast allerlei vogeltjes en bloemetjes ook een slang(etje). Gelukkig houdt ze daar behalve een flinke hartverzakking niet veel aan over.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


We doen rustig aan, Jacob lag gisteren tenslotte nog de hele dag op bed, en rond 17.30 uur zijn we weer terug bij ons hotel. Daar wassen we ons een beetje, er is geen warm water dus lekker douchen zit er niet in.
Hierna gaan we eten en deze keer niet bij ons standaard restaurant, maar bij het Mei You Café. Hier is vooral het uitzicht beter. Het eten is wel goed, maar er zit een beetje weinig smaak aan. Maar de gebakken banaan die we als toetje nemen is echt perfect.

Hierna gaan we terug naar onze kamer waar we nog wat tv kijken voor dat we even na 22.00 uur gaan slapen. Het is de rustigste avond tot nu toe dus dat slapen zal vast wel lukken.