Dag 8: Een dagje Ping'an
Het was een onrustige nacht en dat niet alleen vanwege de herrie. Het blijkt dat Jacob gisterenavond iets verkeerds heeft gegeten waardoor hij vannacht regelmatig naar de wc moest. Gelukkig hebben we een wc waar je op kunt zitten. Je moet er toch niet aan denken dat je zo'n Chinees hurktoilet hebt terwijl je uitgebreid loopt te spetteren.

Voor het ontbijt gaan we naar de Countryside Café & Inn waar we gisteren een bordje hebben gezien dat ze wifi hebben. Dat zou handig zijn, kunnen we even onze e-mail checken etc. Jacob eet maar een half ontbijtje en na het checken van de e-mail gaan we terug naar onze kamer. Even later ligt Jacob zijn ontbijt al in de pot. Het ziet er naar uit dat hij vandaag niet ver gaat komen. Uiteindelijk ligt hij vrijwel de hele dag op bed.

Het dorpje Ping'An, wij zaten in één van de hoogst gelegen hotels
Het dorpje Ping'An, wij zaten in één van de hoogst gelegen hotels

Gabrielle gaat rond de lunch weer naar de Countryside Café & Inn. De rest van de middag zit ze daar om haar e-mail nog eens te checken, wat te internetten en wat te lezen. Ook is ze nieuwsgierig wat een kamer daar kost en dat blijkt 80 - 100 RMB te zijn. Zie je wel, hebben we toch weer te veel betaald. Verder kijkt ze nog even naar onze planning. Als we via Sanjiang (Sānjiāng / 三江) en Kali (Kǎlǐ / 凯里) naar Guiyang (Guìyáng / 贵阳) willen trekken dan hebben we eigenlijk te weinig tijd om de verschillende leuke dorpjes in dit gebied te bezoeken. Maar ja, zolang Jacob niet beter is gaan we helemaal nergens heen.

Wanneer Gabrielle tegen 17.00 uur terug komt op onze kamer, is Jacob net aan de beterende hand. Maar hij heeft de hele dag eigenlik niets gegeten en is dus wel een beetje slap. Verder hebben we niet zo veel te doen, dus besluiten we om onze laptop op de TV aan te sluiten en een dubbele aflevering van Star Trek te kijken.
Hierna gaan we eten waarbij Jacob niet veel meer dan een bakje yoghurt naar binnen krijgt. Hij voelt zich nog behoorlijk ziek en is ook een beetje koortsig. Na het eten gaan we rechtstreeks terug naar de kamer. Daar kijken we nog een aflevering Star Trek waarna Jacob om 21.00 uur gaat slapen.
Gabrielle leest nog een poosje wat en probeert zich nog even te douchen. Helaas is er geen warm water dus dat wordt niet veel.

In Ping'An verlichten ze 's avonds de randen van de rijstterrassen met knipperende lichtslangen
In Ping'An verlichten ze 's avonds de randen van de rijstterrassen met knipperende lichtslangen