Vakantie in Guangxi o.a. Guilin, Yangshuo, Ping'an en Sanjiang
Begin oktober 2008 zijn we twee weken naar Guilin (Guìlín / 桂林) en omgeving geweest. Tijdens deze vakantie zijn we onder andere in Yangshuo (Yángshuò / 阳朔), Ping'an (Píng'an / 平安) en Sanjiang (Sānjiāng / 三江) geweest.

Begin oktober is met zijn Chinese vakantie inmiddels een periode waarin we standaard op vakantie gaan. Het originele plan was om naar Xishuangbanna (Xīshuāngbǎnnà / 西双版纳), het zuidelijke deel van Yunnan, te gaan. Echter voor een vakantie in Xishuangbanna willen we graag drie weken reserveren en deze keer hebben we "maar" twee weken. Dus hebben we voor Guillin en omgeving gekozen, daarvoor is twee weken volgens ons ruim voldoende.

Inmiddels hebben we een redelijke routine ontwikkeld in het plannen van dit soort vakanties in China. Een paar weken voordat we willen gaan raadplegen we onze boeken, de Lonely Planet en de Rough Guide, en het internet. Op basis hiervan maken we een globaal plan van waar we heen willen. Ongeveer een week van te voren bestellen we via eLong vliegtickets voor de heenreis. Verder boeken we een overnachting voor de eerste nacht en klaar is Kees.

Helaas blijkt de vlucht die we deze keer willen hebben al vol geboekt te zijn. Maar dat is niet echt een probleem, we kunnen met een andere, duurdere maar qua tijd wel handiger, vlucht vliegen. In verband met de oktober vakantie verwachten we dat de hotels wel eens behoorlijk vol zouden kunnen zitten. Daarom boeken we deze keer niet alleen een hotel voor onze eerste nacht in Guilin, maar boeken we ook voor de drie nachten daarna alvast een hotel in Yangshuo. Dat is maar goed ook, want het hotel in Yangshuo waar we heen willen zit al vol. Gelukkig is er bij onze tweede keus nog wel plek.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: