Google Earth pins en GPS waypoints van Peking en China
Sinds juni 2006 is heel Peking (dat wil zeggen de stad, niet de provincie) in een hoge resolutie te zien met Google Earth. Sinds dat moment zijn wij dit programma steeds meer gaan waarderen. Ondanks dat op dit moment van nergens in Mainland China de laag met wegen beschikbaar is, is het toch een aardig hulpmiddel om je weg te vinden.

Zo moest Jacob onlangs naar een fabriekje in een dorpje in de buurt van Peking, maar hij kon het op geen enkele kaart vinden. Op internet vond hij echter wel de coördinaten van dit dorp. Toen heeft hij met behulp van Google Earth gekeken waar dit dorp zou moeten liggen en vervolgens bleek het ook op de kaart (maar niet in de index van deze kaart) te staan.

Inmiddels lenen we regelmatig een GPS zodat we als we ergens heen gaan, achteraf kunnen zien waar we geweest zijn. Dit is erg aardig en maakt het ook mogelijk om op een andere manier verslag te doen van de reis die we gemaakt hebben.
Dit heeft tot gevolg dat we bij al onze uitstapjes die we sinds augustus 2006 gemaakt hebben relevante pins zijn gaan verzamelen. Als we de GPS bij ons hebben proberen we ook de route vast te leggen. Wat ons betreft is dit een handige manier om aan te geven wat waar te zien is.
Eind 2008 vonden eindelijk een bruikbaar kaartje (City Navigator) van China die we vervolgens ook gekocht hebben en prima werkte.

Naast dat je deze pins vindt bij onze verslagen van deze uitstapjes hebben wij ze voor de liefhebbers ook verzameld in de onderstaande tabel. Als je ze allemaal download zal je zien dat er wel wat ontwikkeling is zit. Hoe nieuwer hoe uitgebreider de informatie, soms zelfs inclusief foto's.