Welkom op onze Chinapagina
De Chinese Vlag Van 7 mei 2005 tot en met 28 maart 2009 en van 20 april tot en met 25 juni 2010 hebben wij in Peking, China, gewoond. Voor ons was dit een bijzondere tijd waarin we veel geleerd hebben over dit bijzondere land en de mensen die er wonen. In deze tijd heeft China en de Chinezen een speciale plek in ons hart veroverd en we missen het Chinese eten nu nog dagelijks.

In de jaren die we in Peking mochten wonen zijn we regelmatig in de bergen rond Peking wezen wandelen en zijn we bijna 20x op vakantie geweest in dit enorm diverse land. Uiteraard hebben we ook diverse bekende en minder bekende toeristische attracties in Peking zelf bezocht. Van al deze activiteiten / uitstapjes / avonturen hebben we verslagen geschreven die je op onze website terug kunt lezen.

In deze periode ging ons maandelijkse nieuwsberichtje (zie de menuoptie "diversen") regelmatig over allerlei geinige, interessante, opvallende dingen die we in Peking, of ergens anders in China, meemaakten of zagen. Daarnaast hebben we hebben we over enkele dingen waar we zelf tegen aan liepen wat meer informatie verzameld. Dit in de eerste plaats om ons eigen leven te vergemakkelijken waarna het niet veel moeite was om er een verhaaltje over op onze website te zetten.

Naast de verhalen hebben we ook veel foto's en enkele filmpjes op onze website staan. Deze staan in de eerste plaats op de verschillende pagina's om de teksten te verlevendigen en te verduidelijken. Aanvullend vind je achter de menuoptie foto's 70 fotoalbums met bijna 3.000 foto's en ruim 20 filmpjes die we in China gemaakt hebben.

Je kan op onze website dus niet alleen veel lezen over, maar ook veel zien van dit fascineerde land.

De Chinese Muur Het Plein van de Hemelse Vrede, Tiananmen
De Chinese Leeuw Stadsvernieuwing in Shanghai De Chinese Leeuw
Park Avenue, een appartementencomplex in Peking Glasenwassers in Peking
Tafeltennissen in Peking Het platteland van China