Het feest
Weer proberen we het goede voorbeeld te geven. We komen als een van de eersten in de perfect opgeruimde zaal terug. Jacob heeft nog steeds last van zijn blaar, maar mag van Gabrielle zijn gympen niet aan doen. Ze staat wel toe dat hij op zijn sokken gaat lopen, wat hij de rest van de avond dan ook doet.

Aan het begin van de avond zien de meeste mensen er nog verzorgd uit
Aan het begin van de avond zien de meeste mensen er nog verzorgd uit

We maken even een praatje met de dj waarbij hij vraagt naar de openingsdans. Wij geven aan dat we dat eigenlijk al gedaan hebben en niet zo nodig met een discodansje hoeven te openen. Hij zegt dat hij daar wel wat op weet als we maar even meewerken. Ondertussen druppelen de gasten binnen waarbij het lijkt alsof veel mensen zich een beetje afvragen wat we nu gaan doen. De dj zegt later tegen Ben dat hij er op dat moment nog niet zo'n vertrouwen in had.

Wanneer iedereen zo'n beetje binnen is nodigt de dj ons uit voor de openingsdans en vraagt hij alle gasten rond de dansvloer te gaan staan. Wanneer dat geregeld is start hij een geweldige swingplaat en beginnen wij wat te swingen. Na een kleine aansporing van de dj staat binnen een halve minuut werkelijk iedereen als een gek te swingen. Het past precies zo'n 70 man op een dansvloer van 32 m2.

De rest van de avond blijft het een groot swingfeest. Alleen tijdens de twee stukjes wordt er even niet gedanst. Van de stukjes was vooral het ABC'tje van de boers en zussen van Jacob heel klassiek. Zo schijnt het ook bedoeld te zijn geweest dus de opzet is zonder meer geslaagd. De (oud)collega's van Gabrielle hebben er duidelijk meer werk van gemaakt. Zij komen met een variatie op Kopspijkers. Jacob voelt zich tijdens dit stukje bijzonder gediscrimineerd want hoe kan hij nu de juiste antwoorden weten. Bij de laatste vraag staat hij dus ook behoorlijk achter. Maar die vraag heeft hij goed en met een flinke mep denkt hij nog even te winnen. Maar wanneer de ambtenaren op de hun gebruikelijke wijze gaan meten, komt Gabrielle uiteraard als winnaar uit de bus. Het nadeel van deze groep is wel dat het achteraf zeer moeilijk is om medewerking te krijgen aan het vinden van de juiste antwoorden en toelichtingen. Zoals je van ambtenaren mag verwachten reageert er één helemaal niet en een ander twee maanden na dato.

Maar even later gaan ze steeds gekker doen en worden de zweetvlekken steeds groter
Maar even later gaan ze steeds gekker doen en worden de zweetvlekken steeds groter
Zodra de stukjes afgelopen zijn is het weer druk op de dansvloer, we zijn dan ook erg gelukkig met onze investering in een grotere dansvloer. De dj heeft ook zijn eigen feestje want na 1.00 uur kan hij er mooi even op wijzen dat wanneer het feest in Valkenburg was geweest we nu hadden moeten stoppen omdat de burgemeester van Valkenburg dat wil.
Het is een geweldig feest waarbij op de meest vreselijke platen gedanst worden. Zelfs oom Fons die aan het begin nog kwaad is omdat de dj zijn ?? aus Tirol niet wil draaien, krijgt zijn zin. Ook het onvermijdelijke polonaise lopen gebeurt, maar dat beperkt zich gelukkig tot één plaatje.
Sommige mensen kunnen echter niet zo goed tegen dit soort feesten. Zo heeft Gerda, de oudste zus van Jacob, na afloop twee dagen spierpijn. Zie je wel dat paardrijden geen echte sport is.

Rond 1.00 uur begint het op te vallen dat er steeds meer mensen in een schouwburgopstelling naar de dansvloer beginnen te kijken, de gasten worden moe vermoeden we.

We besluiten dat het wat ons betreft geweest is en geven we richting de dj aan dat we zo de microfoon even willen hebben waarna we na nog een lekkere swingplaat zullen vertrekken. Vervolgens draait de dj nog wat plaatjes maar we weten niet goed meer hoe dit gegaan is. Wat we nog wel weten is dat wij op een gegeven moment omringd door vrijwel alle gasten staan te dansen. Dan krijgt Jacob de microfoon en geeft hij aan dat het wat ons betreft de dag is geweest was zoals wij hoopten dat hij zou zijn en dat we nog een plaatje met z'n allen dansen waarna wij vertrekken. De rest mag tot 2.00 uur doorgaan.
Dan wordt de laatste plaat gestart die wij zullen meemaken. Weer is iedereen op de dansvloer, echt geweldig. Het swingniveau van de plaat valt ons echter iets tegen, heel gewoon niets bijzonders, dus besluiten we halverwege te vertrekken waarbij de rest ons uitzwaait.

Een enkeling weet zich aan het eind van de avond niet meer te gedragen
Een enkeling weet zich aan het eind van de avond niet meer te gedragen
Van de achterblijvers hebben we begrepen dat het feest nog een paar plaatjes is doorgegaan en daarna langzaam is afgebouwd waarbij de laatsten, onder andere Janine, Ben & Carla zelfs nadat de muziek is gestopt nog even zijn blijven hangen. Er is nog een poosje gekletst waarbij de dj aangaf dat ook hij het naar zijn zin heeft gehad. Zo vaak komt het op een bruiloft niet voor dat de dansvloer de hele avond vol staat. Ergens rond 2.20 uur gingen de laatste richting bed. Nou wij lagen er op dat moment nog lang niet in.

Rond 1.30 uur zijn we op onze kamer. We gaan op ons dakterras zitten om van de buitenlucht te genieten en na te praten over deze heerlijke dag. Omdat we beide redelijk doorweekt zijn van het zweet gaan we na een half uurtje lekker in bad. We hebben een enorm groot rond bad (zonder bubbels) waar je met zijn tweeën makkelijk in past. Omdat aangebroken verpakkingen toch maar weggegooid worden gebruiken we een heel flesje badschuim. Dan heb je ook echt schuim, ongeveer een halve meter hoog. Dit heeft als voordeel dat het water lekker lang warm blijft. We hebben nog meer dan genoeg om over te kletsen. Na een half uur balen we er echter wel van dat er maar een kleine fles champagne op onze kamer stond, we lusten best nog wat meer maar hebben ook geen zin om de roomservice te bellen. Als we na een uur toch wat rimpelige handen beginnen te krijgen gaan we het bad maar uit.
Vervolgens moeten we natuurlijk eerst de buit in de enveloppen nog bekijken. Dit doen we op het heerlijke bed dat in de bruidsuite staat. Daarna zit er niets anders op dan een wekker te zetten, het ontbijt is morgen om 9.30 uur, en te gaan slapen. Het is inmiddels 3.30 uur.
We hebben nooit verwacht dat we zo laat in bed zouden liggen en hebben alleen durven hopen dat de dag zo zou verlopen.

Later horen we dat er nog plannen zijn geweest om ons te verrassen deze nacht. Via een raam van de kamer van Janine kan je namelijk op ons dakterras klimmen. Janine besluit echter dat ze hier niet aan mee wil werken en dus gaat het feest niet door. Ben die met Carla aan de andere kant van onze kamer slaapt denkt en nog wel over om via zijn raam naar het dakterras te klimmen. Maar met zijn zatte kop over een richeltje van 10 cm breed lopen ziet hij toch niet zitten, heel verstandig Ben.