De lunch
Rond 12.30 uur komen we aan bij Monopole. We verwachten dat de lunch al volop aan de gang is, maar dat is niet zo. Men heeft eerst koffie gedronken, hadden wij niet geregeld, en toen ook nog even op ons gewacht. Dat was wat ons betreft niet zonodig geweest, maar zo is het ook prima. Wij schuiven als laatste aan tafel.

Met z'n allen aan de lunch
Met z'n allen aan de lunch

En wie staat er weer vooraan ? !
En wie staat er weer vooraan ? !
Ben vraagt een momentje stilte waarna de soep uitgeserveerd wordt. Dan voltrekt zich de ramp van de dag, een serveerster pleurt een half bord soep over de moeder van Gabrielle. Enorme vlekken in haar jasje. Het is een zijden jasje dus alleen een beetje deppen en verder afblijven. Gelukkig droogt het redelijk op waarna je er niet zoveel meer van ziet.
Na de soep is er brood etc. op tafel. Wij hadden een "lopend" buffet verwacht, maar zo is het ook goed. Zoals we tegen Ben hebben gezegd, we proberen het vooraf, tot donderdag 11 juli 2002 12.00 uur zo goed mogelijk te regelen en daarna zien we wel wat het wordt.

Na afloop van de lunch is er koffie met echte Limburgse vlaai aangeboden door Monopole. Monopole is een net maar relatief standaard hotel. De mensen zijn er ontzettend aardig en hebben erg hun best gedaan om het ons naar de zin te maken.

Om iets over 13.30 uur begint Ben iedereen aan te sporen om naar de kerk te vertrekken. Ondanks het feit dat we iedereen met de uitnodiging een plattegrondje hebben gestuurd zijn er mensen (Jörg & Nynke, Rebecca & Erik) in staat om straal de verkeerde kant op te lopen. Gelukkig zien we het en kunnen we hen nog net op tijd corrigeren.
Als iedereen weg is wachten wij nog even. De kerk is wel drie minuten rijden, dus we hebben nog even de tijd.

Achteraf blijken Hans & Edine een deel van de lunch gemist te hebben. Hans was zijn schoenen vergeten en als getuige in de kerk vond hij het toch wel zo netjes om niet op zijn wandelschoenen bij het altaar te staan. 's Morgens was hij in zijn gewone kloffie vertrokken uit Wageningen. In het toilet van Kasteel Oost heeft hij zich vervolgens omgekleed en kwam hij tot de ontdekking dat hij zijn schoenen was vergeten. Dus toen de rest van de gasten naar Monopole vertrok voor de lunch gingen Hans & Edine Valkenburg in om een paar nieuwe schoenen te kopen. Naar verluid bevallen deze schoenen nog steeds goed.