De dag ervoor
De dag voor onze bruiloft staat slechts beperkt in het teken van de bruiloft. Het grootste deel van de dag zijn we bezig met het voorbereiden van onze huwelijksreis. Daarnaast vinden we het, tot grote opwinding van Ben, ook nodig om even aandacht te besteden aan het afwerken van onze douchedeur. Na een kleine drie jaar staat deze eindelijk netjes in de verf.
's Morgens bellen we eerst met de pastoor en de dominee om te checken of de teksten die we de dag ervoor gefaxt hebben oké zijn. Daarna gaat Jacob beide motoren een grote beurt geven en verzamelt Gabrielle de spullen die mee moeten op vakantie.

Na de lunch, wanneer Jacob haar motor picobello in orde heeft gemaakt, vertrekt Gabrielle richting Valkenburg. Eerst nog even langs Ben & Carla waar Jacob twee dagen eerder de boekjes voor de kerkdienst heeft achtergelaten. Deze moeten namelijk voor 19.00 uur bij de pastoor zijn en Jacob betwijfelt inmiddels of zij (Jacob, Ben & Carla) wel op tijd in Valkenburg zullen zijn.Onderweg naar Valkenburg wordt ze voor het eerst in haar leven door de politie aangehouden. Ze rijdt te veel links op haar scheurijzer. Maar door te dreigen met haar connecties weet ze een bekeuring te voorkomen, of waren het toch haar vrouwelijke charmes?
Jacob gaat vervolgens verder met het onderhoud van zijn eigen motor. Deze verdient wat extra aandacht. Zo'n oud barrel moet je extra verwennen anders houdt hij er zomaar mee op.

Rond 15.00 uur staan Ben & Carla voor de deur. Eigenlijk willen ze meteen inladen en weg, maar dat laten ze niet merken. Jacob is net klaar met zijn motor en moet alles nog inpakken. Dus zet hij Ben & Carla aan de koffie en gaat hij de spullen die Gabrielle heeft klaargelegd, inclusief wat kleren voor hemzelf, in de koffers proppen.
Een uur later is het meeste ingepakt en worden de koffers in de lease-bak van Carla geladen zodat Ben & Carla weg kunnen. Binnen een half uur hangt Ben aan de telefoon, boos want door het feit dat wij zonodig nog moesten schilderen staat hij nu in de file.
Ondanks dat Jacob denkt dat hij bijna klaar is, is hij nog even niet weg. Hij bedenkt dat hij nog wel even een extra liter brandstof voor zijn brander wil kopen. Bij de outdoorwinkel op de hoek (een Bever) komt hij er ook achter dat de brander die Hans Marius uit Amerika heeft laten meenemen daar gewoon te koop is. Verder moet hij nog even wat lenzenvloeistof kopen en bedenkt hij plots dat er nog geen tafelindeling is gemaakt. Dus nog maar even achter de computer om een mooie tafelindeling te maken.
Uiteindelijk is het zo'n beetje 18.00 uur voordat Jacob eindelijk richting Valkenburg vertrekt. Wanneer hij aan de Spoorlaan arriveert blijken Ben & Carla er niet te zijn. Zij zijn ergens in Valkenburg wat eten.

Grand Hotel Monopole
Grand Hotel Monopole
Rond 21.00 uur is iedereen er en vertrekken we op onze motoren gevolgd door Ben & Carla en Janine richting Vaals. Daar parkeren we onze motoren en onze vakantiespullen bij Hotel Kasteel Bloemendal zodat we zaterdag vanuit de bruidssuite zo op vakantie kunnen.
Bij Bloemendal komen we de ouders van Jacob en Marius, Dawn & Kai tegen. Best gezellig zo aan de vooravond even rondkijken. De dansvloer ligt al in de zaal en we geven ook de servetringen vast af. Dat is achteraf maar goed ook want het heeft nogal wat moeite gekost om de servetten door de ringen te krijgen. Waren de gaten in de kippen nu te klein of de servetten te groot?

Wanneer we weer buiten zijn en met zijn allen wat staan te kletsen haalt Carla ineens een fles champagne uit haar tas. Ben & Carla zijn al op de hotelkamer bij Monopole geweest en daar stond een fles champagne voor de bruidegom. Die hebben zij meegenomen. Met zijn allen drinken we de fles leeg.

Om 23.00 uur zijn we weer terug in Valkenburg. Gabrielle en Janine gaan direct door naar de Spoorlaan om te slapen. De rest gaat nog even een biertje drinken, maar niet voordat Jacob een vette patat heeft gescoord. Hij heeft als diner een paar sneetjes brood gegeten en lust nu wel weer wat. Uiteindelijk is het 1.30 uur voordat Ben & Carla en Jacob, lekker met zijn drieën op één kamer, in Grand Hotel Monopole in bed kruipen.