Overige informatie over onze bruiloft
Ten eerste, met vragen en opmerkingen kan iedereen contact opnemen met onze ceremoniemeesters, Ben & Carla, zie adressen. Over enkele onderwerpen geven we hieronder wat aanvullende informatie.

Strooien

Binnen bepaalde kringen schijnt het normaal te zijn dat wanneer een bruidspaar het gemeentehuis verlaat, dit bruidspaar onder allerlei zooi (rijst, confettie etc.) te bedelven. Uiteraard willen wij niemand verbieden om iets dergelijks te doen.
Toch willen we even melden dat wanneer dit bij Kasteel Oost gebeurt, Ben een lijst zal aanleggen van iedereen die zich hiermee bezighoudt. Wat is namelijk het geval. Indien iemand het leuk vindt om allerlei zooi op de stoep van Kasteel Oost te gooien, zullen de kosten van het opruimen van deze zooi (zo'n 200 euro) verhaald worden op deze persoon.
Dus strooi zoveel je wilt, maar schrik niet van de rekening van het opruimen. Je bent gewaarschuwd!

Kleding

Dit is voor ons een moeilijk onderwerp. Aan de ene kant willen we je niet op kosten jagen, maar aan de andere kant hebben we wel bepaalde wensen.
Zelf proberen we met de keuze van de locaties, de auto, onze eigen kleding en de muziek een bepaalde sfeer te creeën. Wij hopen dat iedereen op zijn / haar manier een bijdrage aan deze sfeer wil leveren.
We verzoeken de heren derhalve om jasje / dasje (eventueel met giletje) te komen. Jacob draagt geen jacquet, rokkostuum of smoking dus daar hoeft niemand in te investeren.
Ten aanzien van de dames is het allemaal wat gecompliceerder. Wij hopen dat zoveel mogelijk dames in het lang, een lange jurk of een lange rok komen. Een galajurk mag, maar hoeft echt niet.
Voor diegenen die dat op prijs stellen bieden we de mogelijkheid om je voor en/of na het diner om te kleden.
Wat we echt niet willen zien zijn; spijkerbroeken, campingsmokings, leggings, foute t-shirts, gympies, teva's etc.

Vervoer

Ten aanzien van het vervoer regelen we eigenlijk niets. Valkenburg is zowel per trein als met de auto goed te bereiken. Wij adviseren iedereen op de op het kaartje achter dit linkje aangegeven plaatsen te parkeren. Alle locaties in Valkenburg zijn goed te belopen vanaf deze punten. Houd er overigens wel rekening mee dat het vrijwel overal in Valkenburg betaald parkeren is.
De route van Valkenburg naar Vaals vind je achter dit linkje. Wij gaan er vanuit dat iedereen zelf in staat is om van Valkenburg naar Vaals te komen.
Voor degenen die met de trein komen zal dit een probleem zijn. Zij kunnen zich melden bij Ben & Carla. Voor hen zal dan geregeld worden dat zij met iemand kunnen meerijden van Valkenburg naar Vaals. Het vervoer van Vaals naar huis zullen zij echter zelf moeten organiseren.

Foto's etc.

Het blijkt dat er meerdere mensen zijn die hun eigen foto- en/of videocamera mee willen nemen naar onze trouwdag. Wij vinden dit prima mits iedereen zich aan de volgende voorwaarden houdt: Ons uitgangspunt bij deze voorwaarden is dat een leuke dag belangrijker is dan een mooie foto of video. Wanneer iedereen zich aan deze afspraken houdt hoeft niemand zich te ergeren aan het gedrag van een ander.

Stukjes

Wij verbieden niemand om op welke manier dan ook zijn of haar gevoelens over ons op een creatieve manier weer te geven. Waar we echter wel een hekel aan hebben is aan mensen die hun eigen beperkingen niet kennen en op die manier zichzelf te kort doen.
Om deze laatste groep tegen zichzelf te beschermen dient iedereen die op een of andere manier een stukje of iets dergelijks op onze bruilloft wil opvoeren dit te melden bij Ben & Carla. Zij zullen vervolgens een aantal vragen stellen om de kwaliteit van het geheel te beoordelen.
Wanneer zij vinden dat het stukje aan niet nader te publiceren kwaliteitseisen voldoet, wordt er binnen het programma ruimte gemaakt voor dit stukje. In alle andere gevallen niet.

De locatie

Het feest houden wij in Hotel Kasteel Bloemendal. Wij dachten eerst dat dit een kasteel was. Van een collega, nog bedankt Erik, heeft Jacob inmiddels gehoord dat het helemaal geen kasteel is. Het is vroeger een school geweest en toen de hele zaak op instorten stond is de boel verkocht aan Van de Valk. Die hebben er vervolgens een hotel van gemaakt.
We zijn nog op zoek naar informatie over de historie over dit pand. Van Erik hebben we het volgende linkje gekregen.