De (laatste) wijzigingen

Wandelen, een weekendje GR 126

15 november 2016  In oktober zijn we voor het eerst dit jaar met Hopman op stap geweest. Het heeft even geduurd, maar het verslag van dit weekendje wandeling staan nu online en uiteraard hebben we ook de gps tracks, het Google Maps kaartje en een interactieve grafiek met hoogtelijnen op onze introductiepagina van de GR 126 bijgewerkt.

Mexico, vakanties, drie weken Chiapas

16 augustus 2016  Het is inmiddels al meer dan 10 maanden geleden dat we iets aan onze website hebben toegevoegd, je zou bijna denken dat we ermee gestopt zijn. Maar dat is dus niet waar, we hadden gewoon even wat anders te doen. We hebben inmiddels weer wat meer tijd en nog een hele stapel verhalen liggen die we het komende jaar online hopen te zetten.
Vandaag hebben we ons reisverslag van onze vakantie in december 2012 naar Chiapas toegevoegd. Dit was een erg leuke, maar ook vermoeiende vakantie. Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 444 foto's en twee filmpjes van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Wandelen, een dagje GR 571

12 oktober 2015  Afgelopen weekend waren we in Zuid Limburg en we hebben die kans aangegrepen om even door te rijden naar België om daar een stuk (van Les Trois Croix (Courtil) tot Lierneux) van de GR 571 te wandelen. Inmiddels hebben we het verslag van deze wandeling online staan en uiteraard hebben we ook de gps tracks, het Google Maps kaartje en een interactieve grafiek met hoogtelijnen op onze introductiepagina van de GR 571 bijgewerkt.

Wandelen, een dagje GR 571

21 september 2015  Afgelopen weekend waren we in Zuid Limburg en we hebben die kans aangegrepen om even door te rijden naar België om daar een stuk (van Pont de Targnon naar Sedoz) van de GR 571 te wandelen. Inmiddels hebben we het verslag van deze wandeling online staan en uiteraard hebben we ook de gps tracks, het Google Maps kaartje en een interactieve grafiek met hoogtelijnen op onze introductiepagina van de GR 571 bijgewerkt.

Wandelen, de Saar-Hunsrück-Steig

10 april 2015  Eindelijk, voor het eerst in bijna negen maanden weer een update van onze website. We zijn afgelopen weekend in Duitsland wezen wandelen en hebben vandaag ons verslag van deze wandelingen online gezet.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Tlalpan en de archeologische site Cuicuilco

20 juli 2014  Op zondag 22 juni 2014 zijn wij naar Tlalpan, een delegación (stadsdeel / wijk / buurt) in het zuiden van Mexico Stad, geweest. Op de terugweg hebben we de archeologische site Cuicuilco bekeken. Naast ons verslag hebben we ook een fotoalbum met 25 foto's van Tlalpan en de archeologische site Cuicuilco online staan.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Toluca en de archeologische site Calixtlahuaca

19 juli 2014  Op zaterdag 21 juni 2014 zijn we een dagje naar Toluca en de aan de rand van Toluca gelegen archeologische site Calixtlahuaca geweest. Toluca is wel aardig maar niet bijzonder en achteraf ontdekten we dat we maar een klein deel van de archeologische site Calixtlahuaca hebben gezien. Naast ons verslag hebben we ook een fotoalbum met 25 foto's en één filmpje van Toluca en de archeologische site Calixtlahuaca online staan.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Tepotzotlán en het aquaduct van Xalpa (Arcos del Sitio)

10 juni 2014  Op zondag 3 juni 2014 zijn we een hele dag naar Tepotzotlán en het aquaduct van Xalpa (Arcos del Sitio) geweest. Dit was een stuk leuker dan verwacht. Naast ons verslag hebben we ook een fotoalbum met 42 foto's en één filmpje van Tepotzotlán en het aquaduct van Xalpa (Arcos del Sitio) online staan.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Metepec, het dorp van de levensbomen

8 juni 2014  Op zondag 11 mei 2014 zijn we een half dagje naar Metepec, een dorpje vlakbij Toluca, op een uur rijden van Mexico Stad, geweest. Metepec leek ons een aardig dorpje en is bekend van de levensbomen (Árbol de la Vida) die je er zou kunnen kopen. Naast ons verslag hebben we ook een fotoalbum met 17 foto's en één filmpje van Metepec online staan.

Mexico, fietsen op zondag

27 mei 2014  Jacob is er vorige maand achter gekomen dat de route van de Ciclotón gewijzigd is. Daarom heeft hij, met zijn gps, afgelopen zondag de Ciclotón nog een keer gefietst. Inmiddels hebben onze pagina over fietsen op zondag in Mexico Stad voorzien van de nieuwe route en enkele opmerkingen van ons over deze nieuwe route.

Mexico, weekendjes weg, Tlaxcala

24 mei 2014  Van zaterdag 1 tot en met maandag 3 februari 2014 zijn we naar Tlaxcala, de hoofdstad van de staat Tlaxcala, geweest. We hebben heerlijk rustig aan gedaan waardoor er niet veel tijd was om dingen in de omgeving van Tlaxala te bezoeken.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 49 foto's van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekendje weg kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, wandelen, naar de top van de Tláloc

6 mei 2014  Op 4 mei 2014 is Jacob samen met Kim, Roeland en Thijs de Tláloc op geweest. De Tláloc is een berg van 4.150 met hoog, maar staat om een of andere reden toch niet in deze lijst van de wikipedia. Wat ons betreft is het de op zeven na hoogste berg van Mexico, maar de wandeling naar de top is toch niet bijzonder moeilijk. Naast Jacob zijn verslag hebben we een fotoalbum met 28 foto's van deze wandeling online staan.

Mexico, wandelen, Santiago Tepatlaxco

2 mei 2014  Jacob, Meike en Yolanda zijn weer eens in de buurt van Santiago Tepatlaxco wezen wandelen. We hebben onze pagina over wandelen in de buurt van Santiago Tepatlaxco aangevuld met de informatie over deze wandeling en enkele nieuwe foto's toegevoegd aan het bijbehorende fotoalbum.

Mexico, weekendjes weg, Ixtapan de la Sal

26 april 2014  Van zaterdag 16 tot en met maandag 18 maart 2014 zijn we naar Ixtapan de la Sal, een dorpje dat tussen Toluca en Taxco ligt, geweest. Tijdens dit weekend hebben we de Grutas de la Estrella bezocht en op de terugweg zijn we via de Nevado de Toluca gereden.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 21 foto's en vijf filmpjes van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekendje weg kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Tlatelolco, een onbekende archeologische site in Mexico Stad

19 april 2014  In en rond Mexico Stad zijn meerdere archeologische sites, Tlatelolco is een minder bekende archeologsiche sites in Mexico Stad. Op zondag 6 april 2014 is Jacob daar wezen kijken. Zijn verslag en een fotoalbum met 7 foto's van de archeologsiche site Tlatelolco staan inmiddels online.

Nieuws, maart 2014, aardbevingen in Mexico Stad

13 april 2014  Ons nieuwsberichtje voor maart 2014 staat online en gaat over aardbevingen in Mexico Stad.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, de Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe

12 april 2014  De Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe is voor katholieke Mexicanen, en dat zijn de meeste Mexicanen, waarschijnlijk het belangrijkste gebouw in Mexico. Nadat we al diverse bezoekers hebben gehad die daar geweest zijn, is Jacob er op zondag 6 april 2014 wezen kijken. Zijn verslag en een fotoalbum met 32 foto's van de Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe staan inmiddels online.

Mexico, weekendjes weg, Pátzcuaro, Janitzio, Santa Clara del Cobre, Tzintzuntzán en Zirahúen

30 maart 2014  Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2013 zijn we naar de drie dorpjes (Pueblos Mágicos), Pátzcuaro, Santa Clara del Cobre en Tzintzuntzán, het eiland Janitzio en het meer van Zirahúen geweest.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 56 foto's en drie filmpjes van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekendje weg kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, februari 2014, onze muchacha (huishoudelijke hulp)

3 maart 2014  Het is gelukt, we hebben ook voor februari een berichtje getypt, deze keer over onze muchacha('s) (huishoudelijke hulp).

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Teotihuacan, de archeologische site (piramide) van Mexico Stad

18 januari 2014  In de periode tussen november 2009 en november 2013 zijn wij en vrienden van ons in het totaal zeven keer naar Teotihuacan, de archeologische site (piramide) van Mexico Stad, geweest. We hebben geen beschrijving van Teotihuacan, maar wel een verhaal met praktische informatie en tips voor een bezoek aan Teotihuacan aan onze website toegevoegd. Verder hebben we een fotoalbum met 86 foto's van Teotihuacan en het Paleis van Tepantitla online gezet.

Mexico, wandelen in en rond Mexico Stad, naar de top van de Ajusco

13 januari 2014  Op zondag 12 januari 2014 heeft Jacob voor de tweede keer de Ajusco beklommen. We hebben ons bestaande verhaal over de Ajusco aangevuld met Jacob's nieuwste ervaringen en foto's.

Nieuws, januari 2014, (betaald) parkeren in Mexico Stad

11 januari 2014  Na anderhalf jaar geen nieuwsberichten geschreven te hebben, hebben we ons voorgenomen om dit in 2014 weer te gaan doen. Of dat gaat lukken zal de tijd leren, maar we hebben wat ideeën en het eerste berichtje over (betaald) parkeren in Mexico Stad staat inmiddels online.

Wandelen, een weekendje GR 126

7 november 2013  In oktober waren we weer eens een keer in Nederland en uiteraard zijn we toen ook een weekendje naar België geweest om te wandelen. Deze keer hebben we een stuk van de GR 126 (tussen Brussel en Namen) gelopen. We hebben het bijbehorende verslag online gezet, de diverse overzichten met de door ons gelopen afstanden, route en hoogtelijnen bijgewerkt. Verder hebben we ook het bijbehorende fotoalbum bijgewerkt en aangepast zodat de foto's nu min of meer de route volgen.

Mexico, wandelen, Santiago Tepatlaxco

5 november 2013  Jacob, Meike en Yolanda zijn inmiddels meerdere keren in de buurt van Santiago Tepatlaxco wezen wandelen, dit blijkt een erg leuk wandelgebied te zijn. We hebben vandaag de informatie over deze wandelingen en de bijbehorende foto's bijgewerkt / geactualiseerd.

Mexico, weekendjes weg, Real del Monte (Mineral del Monte), Huasca de Ocampo en Mineral del Chico

23 juli 2013  Van donderdag 4 tot en met zondag 7 april 2013 zijn we naar drie dorpjes (Pueblos Mágicos), Real del Monte (Mineral del Monte), Huasca de Ocampo en Mineral del Chico, in de buurt van Pachuca geweest. We hebben daar niet alleen rondgekeken, maar ook een dag heerlijk gewandeld.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 74 foto's en één filmpje van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekendje weg kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, wandelen, Atizapán de Zaragoza

7 juli 2013  Jacob is samen met Roeland weer een paar keer wezen wandelen in de buurt van Atizapán de Zaragoza. We hebben het overzicht met praktische informatie over deze wandelingen bijgewerkt zodat het weer up-to-date is.

Mexico, weekendjes weg, de in Santuario Piedra Herrada overwinterende monarchvlinders en Valle de Bravo

19 juni 2013  Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2013 we samen met Hans naar de in Santuario Piedra Herrada overwinterende monarchvlinders geweest. Na dit bezoek zijn we doorgereden naar Valle de Bravo om daar te slapen / wat rond te kijken.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 38 foto's en één filmpje van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekendje weg kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Wandelen, twee dagen GR 571

3 juni 2013  Eind april en begin mei waren we in Nederland en we wilden wel een stukje wandelen. Helaas hadden Ben & Carla (en Jef & Sigrid) geen tijd voor een Hopman weekendje en dus zijn we lekker met zijn tweeën gaan wandelen. Deze keer hebben we een stuk over de GR 571 gewandeld al moesten we de tweede dag wel even flink zoeken naar de route. En nu we toch bezig waren hebben we meteen onze introductiepagina van de GR 571 aangevuld met een Google Maps kaartje met de door ons reeds gelopen route en een interactieve grafiek met hoogtelijnen.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje Cocoyoc, Oaxtepec en Tlayacapan

1 juni 2013  Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 januari 2013 we samen met de ouders van Gabrielle naar Cocoyoc, Oaxtepec en Tlayacapan geweest. Dit was vooral lekker omdat het daar een stuk warmer was dan in Mexico Stad.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 42 foto's van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekendje weg kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Vakanties, Verenigde Staten (VS), Oregon en Washington State

12 januari 2013  Van 10 tot en met 30 juli 2011 zijn we op vakantie geweest in het noordwesten van de Verenigde Staten. We hebben daar de staten Oregon en Washington verkend. We hadden hierbij het voordeel dat we het huis van Bryant, de schoonvader van Marius, een broer van Jacob, als uitvalsbasis mochten gebruiken.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 137 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons tijdens deze vakantie afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Wandelen, een weekendje GR 126

2 december 2012  Jacob wilde eind november 2012 voor een verjaardag naar Nederland. Tijdens de voorbereidingen van deze reis bleek dat er het daarop volgende weekend gewandeld werd en dus besloot hij wat langer te gaan. Zo kon het gebeuren dat er in november 2012, voor het eerst in het bestaan van Hopman Reizen, een wandelweekend was waarbij Jacob wel en Gabrielle niet mee ging. Deze keer hebben we een stuk van de GR 126 in de buurt van Brussel gelopen. Zowel de route als het weer waren een stuk aangenamer dan we hadden durven hopen.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje Tlalpujahua en Tula de Allende

20 oktober 2012  Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 zijn we samen met Peter & Bastianne naar Tlalpujahua geweest. Op de heenweg zijn we via, de archeologische site van, Tula (de Allende) gereden en op de terugweg zijn we bij Museo Mina Las Dos Estrellas geweest.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 62 foto's van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze twee dagen kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, een stadswandeling door San Ángel

11 oktober 2012  Op 28 september 2012 zijn we naar San Ángel, een buurt in het zuiden van Mexico Stad, geweest. We hebben daar min of meer de wandeling gelopen die in onze Lonely Planet van Mexico Stad staat. Het verslag en een fotoalbum met foto's staan inmiddels online.

Mexico, weekendjes weg, twee dagen Taxco en Grutas de Cacahuamilpa

4 oktober 2012  Op 19 en 20 juli 2012 zijn we samen met Jan en Erik naar Taxco geweest. Op de heenweg zijn we bij de archeologische site Teotenango gestopt en op de terug weg zijn we bij de Grutas de Cacahuamilpa geweest.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 80 foto's en drie filmpjes van deze twee dagen en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze twee dagen kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, wandelen, Santiago Tepatlaxco

20 september 2012  Het gebied ten zuidenwesten van Santiago Tepatlaxco is het tweede gebied in de buurt van Mexico Stad waar we enkele leuke wandelroutes hopen te vinden. We zijn er tot nu toe één keer geweest en we verwachten dat het wel gaat lukken, maar op dit moment hebben we nog niet zo veel informatie over de wandelmogelijkheden in dit gebied. De informatie die we wel hebben staat sinds vandaag online.

Mexico, wandelen, Atizapán de Zaragoza

18 september 2012  Sinds oktober 2011 hebben we samen met Roeland, en enkele andere mensen, een aantal keren gewandeld in een gebied in de buurt van Atizapán de Zaragoza. Dit gebied ligt vlak bij het huis van Roeland en er zijn wel paden, maar geen echte wandelroutes. Inmiddels kennen we diverse paden in dit gebied en we verwachten hier de komende tijd nog regelmatig te wandelen / meer paden te ontdekken. Vandaag hebben we een beschrijving van het gebied, allerlei praktische informatie over en een aantal foto's van onze wandelingen online gezet.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje Tepoztlán

13 september 2012  Op 21 en 22 april 2012 zijn we met Hans & Gerda naar Tepoztlán geweest. We zijn daar onder ander naar de Pirámide de Tepozteco "geklommen".
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 36 foto's van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje monarchvlinders kijken

9 september 2012  Op 17 en 18 maart 2012 zijn we samen met Els naar het park geweest waar een groot deel van de wereldpopulatie monarchvlinders overwintert.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 31 foto's en één filmpje van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Vakanties, Costa Rica, drie weken met een auto door Costa Rica

24 juli 2012  Het heeft heel erg lang, 2,5 jaar, geduurd, maar nu is het eindelijk zover. Ons reisverslag van onze vakantie naar Costa Rica staat eindelijk op onze website. Het was een erg bewogen vakantie.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 280 foto's en één filmpje van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Mexico, vakanties, een week naar het strand van Playa del Carmen (Cancún)

1 juli 2012  Van 6 tot en met 12 april 2012 zijn we met Marius, Dawn en hun kinderen naar het strand van Playa del Carmen (Cancún) geweest. Tijdens deze vakantie in een volpension hotel hebben we veel naast en in het zwembad gelegen en hebben we twee archeologische sites, Tulum en Chitchén Itzá, bezocht.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 64 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, mei 2012, een maand uit ons leven in Mexico Stad

28 juni 2012  Deze keer geen verhaal over een specifiek onderwerp, maar enkele verhaaltjes over dingen die we in mei hebben meegemaakt.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje Querétaro en Bernal

10 juni 2012  Van 2 tot en met 4 maart 2012 zijn we samen met Els naar Querétaro, een stad op een een paar uur rijden van Mexico Stad, en Bernal, een dorpje in de buurt van Querétaro en bekend van La Peña de Bernal, geweest.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 66 foto's van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, vakanties, een rondje door de staat Veracruz (met o.a. El Tajín)

24 mei 2012  Van 14 tot en met 20 december 2011 zijn we op vakantie geweest in de staat Veracruz waarbij we het volgende rondje hebben gereden, Mexico Stad - Papantla (El Tajín) - Casitas (Costa Esmeralda) - Perote - Xalapa - Xico - Chachalacas - La Antigua - Mexico Stad.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 117 foto's en één filmpje van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, april 2012, een auto huren / rijden in Mexico

12 mei 2012  In april hadden we drie ervaringen rond het huren van een auto in Mexico. Het huren van een auto stelt niet zo veel voor, maar de informatie die je bij het huren van een auto krijgt over bekeuringen, de politie, etc. is wel een verhaaltje waard.

Nieuwe fotoalbums

5 mei 2012  De afgelopen jaren hebben we meerdere keren onze fotoalbums op nieuw online gezet. Dit was iedere keer een enorme klus. Wij waren dan ook niet blij toen Apple in juni 2011 aankondigde om per 30 juni 2012 te stoppen met MobileMe, dat te vervangen door iCloud en op dat moment de ondersteuning voor gallery's te stoppen. Wij hadden op dat moment ± 100 gallery's online met in het totaal ± 4.700 foto's en enkele tientallen filmpjes online staan.

Eerst hebben we rustig afgewacht in de hoop dat Apple met een oplossing zou komen. Maar zowel fotostream als de nieuwste journals (dagboeken), zijn geen vervanging van de gallery's in MobileMe. Dus gingen wij toch maar op zoek naar iets anders waarbij we niet meer afhankelijk wilden zijn van de service van een ander. Hiermee vielen diensten zoals Flickr, Picasa, SmugMug en ZangZing direct af.

Wij zochten iets van een cms (content management systeem) gespecialiseerd in foto's dat je zelf op een server kunt installeren. Op dat moment kom je dingen tegen zoals Coppermine, Gallery, en jGallery. Wij vonden ook een mooi overzicht van allerlei open source cms'en voor fotoalbums. Zo kwamen wij bijvoorbeeld Tomato Gallery tegen dat heel erg op de oude gallery's van Apple lijkt.

Nadat we de diverse opties op een rij hadden gezet, vooral het kunnen laten zien van filmpjes deed veel opties afvallen, hebben we een stuk of vier cms'en geïnstalleerd en uitgebreid geprobeerd. Dit was veel werk, maar is de enige manier om er achter te komen of alles werkt zoals wij willen.

Uiteindelijk hebben wij voor Piwigo gekozen. Wat ons betreft was dit veruit de beste optie. Piwigo is makkelijk te installeren, de templates werken met smarty's en zijn dus makkelijk aan te passen en er zijn allerlei plug-ins beschikbaar die handige extra opties geven.

Vervolgens moesten we alles opnieuw opzetten en het resultaat vind je op onze webpagina met foto's en filmpjes. Nu we toch bezig waren hebben we meteen enkele nieuwe fotoalbums toegevoegd, zoals een fotoalbum van onze vakantie in Frankrijk in 2004. Dit is ons eerste fotoalbum van gescande negatieven. Verder heb we eindelijk onze laatste foto's van Mexico uit 2010 online gezet. Tot slot is er één fotoalbum gesneuveld, dat van onze bruiloft. Dit fotoalbum heeft bijna 10 jaar online gestaan en dat is wat ons betreft wel lang genoeg.

Nieuws, maart 2012, (winter)weer in Mexico (Stad)

24 maart 2012  Op zaterdag 10 maart 2012 viel er bij ons in de buurt een enorm pak hagel. Dit was voor ons aanleiding om een stukje over het weer in Mexico (Stad) te schrijven. Uiteraard aangevuld met wat foto's en een filmpje van de betreffende hagelbui.

Nieuws, december 2011, Sinterklaas in Mexico Stad

28 januari 2012  Het bedenken van een onderwerp voor ons berichtje over de maand december was deze keer niet moeilijk, dat moest gaan over het eerste echte Sinterklaasfeest van Meike.

Nieuws, november 2011, piñata's en kinderfeestjes in Mexico

28 januari 2012  Ons nieuwsberichtje over november staat online. Dit berichtje gaat eigenlijk helemaal niet over iets dat we in november meegemaakt hebben, het gaat namelijk over alle kinderfeestjes die we tot nu toe in Mexico meegemaakt hebben. Op deze kinderfeestjes in het piñata slaan altijd het hoogtepunt van het feest.

Wandelen, een weekendje GR 577 & GR 126

15 januari 2012  Voor het eerst sinds jaren waren we de afgelopen Kerst en Oud & Nieuw weer eens in Nederland. Dit bezoekje aan Nederland hebben we niet alleen gebruikt om met onze familie en vrienden Kerst en Oud & Nieuw te vieren, maar uiteraard ook om een weekendje te gaan wandelen. Deze keer hebben we voorlopig ons laatste stukje van de GR 577 gelopen en zijn we begonnen aan een nieuwe route, de GR 126.

Nieuws, oktober 2011, alebrije, Mexicaanse volkskunst

1 december 2011  Ons nieuwsberichtje over oktober staat online. Deze keer gaat het over hoe wij nieuwe elektriciteitsmeters kregen wat als positieve bijwerking had dat Jacob en Meike tijd hadden om alebrije's te gaan kijken.

Nieuws, september 2011, onze "vrienden" van Telmex

23 november 2011  De makkelijkste manier om een achterstand in te lopen, is besluiten dingen niet te doen. Zo lopen wij onze achterstand in nieuwsberichtjes onder andere in door juni en augustus over te slaan. Zojuist hebben wij ons nieuwsberichtje over september online gezet. Het gaat weer eens over Telmex, hét telefoonbedrijf van Mexico. Deze keer gaat het over hoe "blij" wij met de ongevraagde upgrade van onze internetverbindingen zijn.

Nieuws, juli 2011, huisvuil (afval) ophalen / scheiden in Mexico Stad

14 november 2011  Het is inmiddels ruim vier maanden geleden dat we voor het laatst een nieuwsberichtje op onze website hebben geplaatst. Het blijft lastig om iedere maand iets aardigs te vinden om over te schrijven en slaan de maand juni daarom over. Maar, we denken dat we voor juli een aardig verhaaltje over het ophalen / scheiden van huisvuil (afval) in Mexico Stad hebben getypt, al zegt het fotoalbum met foto's misschien wel net zo veel.

Wandelen, een weekendje GR 577

9 november 2011  Eind oktober / begin november zijn we een dikke week naar Nederland geweest. Het was een erg kort bezoek, maar gelukkig was er net genoeg tijd om een weekendje te Hopmannen. Het weer was prima en de natuur was schitterend. Helaas hadden we last van jagers / gesloten bossen, waardoor we maar 36 kilometer hebben gelopen.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje Cuernavaca

15 oktober 2011  In het weekend van 20 en 21 augustus 2011 zijn we naar Cuernavaca geweest. Tijdens dit weekend zijn we onder andere bij Xochicalco, een ruïne op een half uur rijden van Cuernavaca, wezen kijken.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 39 foto's van dit weekend en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van dit weekend kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, vakanties, twee weken Oaxaca en Acapulco

26 september 2011  Van 6 tot en met 19 februari 2011 hebben we het volgende rondje gereden, Mexico Stad - Cuautla - Oaxaca - San José del Pacifico - Huatulco - Tehuantepec - Huatulco - Mazunte - Puerto Escondido - Acapulco - Mexico Stad. Dit was ons tweede bezoek van Oaxaca Stad waar we een paar leuke dingen gezien hebben. Verder hebben we erg genoten van Huatulco (La Crucecita) en van het strand van Mazunte. Uiteraard hadden we ook weer enkele typisch Mexicaanse ervaringen.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's en een fotoalbum met 134 foto's en één filmpje van deze vakantie. De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, fietsen op zondag

4 juli 2011  Fietsen op zondag in Mexico Stad is totaal iets anders dan door de week of op zaterdag een stukje door Mexico Stad fietsen. Op deze pagina leggen we uit hoe dat zit.

Nieuws, mei 2011, fietsen in Mexico Stad

4 juli 2011  Veel mensen vinden fietsen in Mexico Stad te gevaarlijk om zelf te doen, wij doen het toch. In ons berichtje van mei lees je dat dit ook voor ons niet zonder gevaar is en wat de overheid zoal doet om het fietsen in Mexico Stad te stimuleren.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, een bezoekje aan Coyoacán

4 juli 2011  Op zaterdag 25 juni 2011 zijn we naar Coyoacán, een wijk / buurt in het zuiden van Mexico Stad, geweest. Dit was zeer de moeite waard. Het verslag met bijbehorende foto's etc. staat inmiddels online.

Mexico, weekendjes weg, een weekendje Malinalco en Chalma

23 juni 2011  In het weekend van 4 en 5 juni 2011 zijn we naar Malinalco en Chalma geweest. Beide dorpen liggen vlak bij elkaar en op een paar uur rijden van Mexico Stad. Dus dat is prima te doen voor een weekendje.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's en een fotoalbum met 42 foto's en twee filmpjes van dit weekend. De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, april 2011, carcarones zoeken, een leuke Mexicaanse traditie

10 mei 2011  Het nieuws over april bevat naast een korte beschrijving van wat we die maand zoal gedaan hebben, vooral een kort verslagje van het carcarones zoeken waar we, of eigenlijk vooral Meike, op 1 mei aan mee hebben gedaan. Verder hebben we een fotoalbum met 14 foto's van het carcarones zoeken online gezet.

Wandelen, een weekendje GR 577

29 april 2011  In april zijn we drie weken naar Nederland geweest en dus was het hoog tijd om voor het eerst sinds meer dan een jaar een weekendje te gaan Hopmannen. Deze keer hebben we bijna 50 kilometer van de GR 577 gelopen.

Nieuws, maart 2011, het werk van Gabrielle (hoofd van de afdeling landbouw van Nederlandse Ambassade in Mexico)

23 april 2011  Zoals zoveel mensen werkt Gabrielle op een kantoor waarbij het voor de buitenwacht op zijn zachts gezegd niet helemaal duidelijk is wat daar binnen nu de hele dag gebeurt. Met dit nieuwsbericht proberen we wat meer duidelijkheid te geven in wat Gabrielle de hele dag zoal doet.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, een stadswandeling door Colonia Roma

30 maart 2011  Op 12 maart 2011 hebben we een stadswandeling door Colonia Roma gemaakt. De wandeling op zich was niet zo bijzonder, maar het gezelfschap was erg aangenaam. Het verslag met bijbehorende foto's etc. staat inmiddels online.

Nieuws, februari 2011, een zeldzaam positieve ervaring in Mexico

29 maart 2011  In Mexico geldt over het algemeen dat wanneer je iets even ergens laat liggen, even kwijt bent, je het voor altijd kwijt bent. Tijdens onze vakantie in februari in Mexico merkten we echter dat het ook anders kan.

Nieuws, februari 2011, een zeldzaam positieve ervaring in Mexico

29 maart 2011  In Mexico geldt over het algemeen dat wanneer je iets even ergens laat liggen, even kwijt bent, je het voor altijd kwijt bent. Tijdens onze vakantie in februari in Mexico merkten we echter dat het ook anders kan.

Nieuws, januari 2011, opvang (een school) voor Meike zoeken

6 maart 2011  We hebben ons eerste maandelijkse berichtje voor 2011 klaar. De titel beschrijft precies waar het over gaat.

China, geld

25 januari 2011  In 2006 zijn we begonnen met het scannen van Chinese bankbiljetten om er een leuke pagina op onze website van te maken. Tot nu toe was het er echter nooit van gekomen om er wat tekst bij te typen. Vorig jaar hebben we een aardig verhaaltje over de naam van het Chinese geld (Yuan, RMB, kuai, CNY) getypt en nu is het eindelijk gelukt om er, aangevuld met nog wat dingetjes, een afgerond verhaal van te maken en het online te zetten.

Mexico, vakanties, een week Guanajuato, Zacatecas, San Luis Potosí en San Miguel de Allende

23 januari 2011  Van 7 tot en met 13 november 2010 moest Gabrielle voor haar werk in Guanajuato zijn. Het leek Jacob wel wat om op zaterdag 13 november naar Guanajuato te rijden, niet alleen om Gabrielle op te halen, maar vooral om vervolgens een weekje weg te blijven. Tijdens deze week hebben we niet alleen Guanajuato, maar ook Zacatecas, San Luis Potosí en San Miguel de Allende bezocht.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 98 foto's en twee filmpjes van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, december 2010, de derde lekkage in 18 maanden

18 januari 2011  Ons berichtje over december 2010 sluit mooi aan bij onze berichtjes van de vorige twee maanden. Dankzij de bouwkundige kwaliteiten van een onderhoudsmonteur hadden weer eens een lekkage.

Nieuws, november 2010, doe-het-zelven in Mexico Stad

19 december 2010  Deze keer zijn we iets beter op tijd met ons maandelijkse nieuwsbericht. Het verhaaltje van november gaat over klussen in Mexico Stad en met name Jacob zijn frustraties met de verf die je hier (niet) kunt kopen.

Nieuws, oktober 2010, ons appartement was bijna afgebrand

29 november 2010  Ons nieuws van oktober gaat over hoe er bij ons in de buurt gebouwd wordt, de bouwkundige kwaliteit van ons appartement en hoe dat er voor zorgde dat ons appartement bij afbrandde.

Mexico, weekendjes weg, 4 dagen Puebla en Cholula

9 november 2010  In oktober 2010 zijn we samen met de ouders van Gabrielle 4 dagen op vakantie geweest naar Puebla en Cholula. Dit was onze eerste vakantie met Meike en daarom voor ons een hele speciale.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 49 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Vakanties, Verenigde Staten (VS), Twee weken New England

4 november 2010  We beginnen redelijk in te lopen met het online zetten van de verhalen van onze vakanties. Was het eind september een vakantie die al bijna twee jaar geleden was, deze keer is het ruim een jaar geleden (juli 2009) dat we op vakantie waren in de Verenigde Staten. Daar bezochten we niet alleen de broer van Jacob en zijn gezin maar hebben we ook ruim twee weken rondgereden in New England, het noordoosten van de Verenigde Staten. Vanaf nu staat het bijbehorende reisverslag online.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 138 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, september 2010, Mexico bestaat 200 jaar

1 november 2010  Ons nieuws van september gaat over het grote feest ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van Mexico en wat wij daar van meekregen.

Vakanties, Vietnam, twee weken Noord en Zuid Vietnam

30 september 2010  Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat het gebeurde, maar het verslag van Jacob's vakantie in Vietnam staat eindelijk online. In november 2008 is Jacob samen met Hans & Edine naar Vietnam geweest. Terwijl Edine moest werken gingen Jacob en Hans onder andere kijken in Hanoi, Sapa, Hue, Ho Chi Minh City (Saigon) en enkele nationale parken.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 280 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil Jacob's reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Nieuws, augustus 2010, media in Mexico

11 september 2010  Ons nieuws van augustus gaat over onze ervaringen met media (radio, televisie en kranten) in Mexico.

Nieuws, juli 2010, via Nederland terug naar Mexico

18 augustus 2010  Ons nieuws van juli gaat over onze reis van Nederland naar Mexico en vooral ons bezoek aan de Idea (nee, niet de Ikea).

China, excursies in en rond Peking, een nachtje Cuandixia

15 mei 2010  Na jaren van "ja, daar moeten we ook nog eens heen" was het in mei 2010 eindelijk zo ver. We gingen een nachtje slapen in Cuandixia, het oude Ming dorpje ten westen van Peking. We wilden er eigenlijk drie wandeling uit ons boekje "Hiking around Beijing" gaan doen, maar daar is uiteindelijk niet zo veel van terecht gekomen.

Nieuws, april 2010, we verhuizen van Mexico Stad naar Peking (deel 2)

2 mei 2010  Ons nieuws van april is het vervolg van het nieuws van maart en gaat over hoe we, gehinderd door een aswolk uit IJsland, uiteindelijk toch van Nederland in China kwamen.

Wandelen, twee dagen GR 571

30 april 2010  Zaten we begin april in Nederland te wachten op ons visum voor China, twee weken later zaten we vast in Nederland omdat een aswolk al het vliegverkeer had stil gelegd. Dus zijn we voor de derde keer in zes weken gaan wandelen in de Ardennen, deze keer een stuk van de GR 571. En nu hadden we wel lekker weer.

Nieuws, maart 2010, we verhuizen van Mexico Stad naar Peking (deel 1)

25 april 2010  We lopen weer eens flink achter met onze nieuwsverhalen. Daarom hebben we besloten om januari en februari over te slaan en in 2010 meteen met maart te beginnen. Deze keer geen foto's maar gewoon een verhaal wat we in deze enerverende maand zoal hebben gedaan.

Wandelen, twee dagen GR 15 / GR AE

4 april 2010  Je kunt maar in Nederland zijn en niets te doen hebben omdat je op een visum zit te wachten. Dan kiezen wij er al snel voor om een stukje te gaan wandelen. Dus zijn we, deze keer met zijn tweeën twee dagen naar de Ardennen geweest. Het weer was niet geweldig, de omgeving wel.

Vakanties, Maleisië, een lang weekend Maleisië (Kuala Lumpur en Melaka)

31 maart 2010  Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat we een aantal dagen naar Maleisië zijn geweest, maar eindelijk is het toch gelukt om ons reisverslag online te krijgen. We hebben in deze dagen vooral Melaka en Kuala Lumpur bezocht.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 116 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Wandelen, een weekendje GR 577

22 maart 2010  We zijn weer een paar weken in Nederland en dus moet er ook weer een weekendje gewandeld worden. Dit weekend hadden we echter voor het eerst in de vele jaren dat we dit doen serieus moeite met het vinden van de geplande route.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, ex-Convento del Desierto de los Leones

7 maart 2010  Op 7 maart 2010 zijn we met de ouders van Gabrielle naar het (ex) klooster in nationaal park Desierto de los Leones geweest. We hebben daar niet alleen het klooster bekeken, maar ook een wandelingetje door het bos gemaakt. Het verslag met bijbehorende foto's etc. staat inmiddels online.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, bootje varen in Xochimilco

28 februari 2010  Gisteren zijn we samen met de ouders naar Xochimilco geweest. Je kunt daar een bootje huren en door wat kanaaltjes varen. Wij vonden onze wandeling over / door de vlakbij gelegen straten / markt minstens zo geinig. Het verslag met bijbehorende foto's etc. staat inmiddels online.

Nieuws, december 2010, december in Mexico Stad

7 februari 2010  We lopen weer eens wat achter met onze verhalen, maar hebben nu dan toch het nieuws van december toegevoegd, deze keer inclusief een fotoalbum met extra foto's.

Vakanties, Cuba, onze eerste vakantie in Cuba

31 december 2009  Eind november / begin december zijn we een dikke week naar Cuba geweest. Dit was voor ons de eerste keer dat we in dit land waren en wij vonden het een bijzondere ervaring.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 132 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Nieuws, november 2009, ons eerste (hoge) bezoek uit Nederland

21 december 2009  We hebben het nieuws van november toegevoegd, deze keer inclusief een filmpje van het handjesschudden bij Koningin Beatrix, Willem Allexander en Maxima. Verder hebben we ook enkele foto's toegevoegd waarop je kan zien hoe Mexicaanse ouders voorkomen dat hun kinderen weglopen.

Nieuws, oktober 2009, onze ervaringen met ons appartement in Mexico Stad

14 december 2009  Deze keer een verhaal over de verschillende aansluitingen die we in ons appartement hebben, inclusief de daarbij behorende eigenaardigheden.

Mexico, vakanties, Sierra Norte (Oaxaca)

28 november 2009  In november 2009 zijn we met Ben & Carla vijf dagen naar Oaxaca geweest om drie dagen te wandelen in de Sierra Norte. Dit was erg leuk en omdat we er toch waren hebben we ook nog wat in Oaxaca zelf rond gekeken en zijn we naar Monte Albán geweest.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 95 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, naar de top van de Ajusco

1 november 2009  Op zaterdag 31 oktober 2009 hebben we onze eerste wandeling in de buurt van Mexico Stad gemaakt. Ons doel was de top van de Ajusco op iets meer dan 3.900 meter, daar kom je niet vanzelf. Het verslag met bijbehorende foto's etc. staat inmiddels online.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Bosque de Chapultepec

27 oktober 2009  Het heeft ruim vijf maanden geduurd voordat we ons eerste uitstapje in Mexico Stad maakten, maar nu hebben we de smaak te pakken. Zo zijn we eergisteren naar het grootste park van Mexico Stad, Bosque de Chapultepec, geweest. Het verslag met bijbehorende foto's etc. staat inmiddels online.

Vakanties, Vietnam, een lang weekend Hanoi

26 oktober 2009  Nu we (vrijwel) al onze verhalen over China online hebben staan wordt het tijd om allerlei andere verhalen die we nog hebben liggen te publiceren. Zo hebben we nu het verhaal over onze vakantie, of eigen weekendje, Hanoi (Vietnam) online gezet. Wij zijn daar eind mei 2008 een paar dagen geweest.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 75 foto's van deze vakantie en een pdf met ons reisverslag (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil ons reisverslag van deze vakantie kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je gps.

China, vakanties, wandelen in Xishuangbanna, het zuiden van Yunnan

14 oktober 2009  Eind februari 2009 zijn we ruim een week naar Xishuangbanna, Jinghong en omgeving, in het zuiden van Yunnan geweest. We hebben daar vier dagen gewandeld en er verder erg genoten van het weer en enkele (toeristische) parken bezocht.
Op onze website vind je een uitgebreid verslag met veel foto's, een 193 foto's en zeven filmpjes van deze vakantie en een pdf (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil het verslag kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Mexico, excursies in en rond Mexico Stad, Centro Histórico

12 oktober 2009  Gisteren was het zover, we hebben toen ons eerste uitstapje in Mexico Stad gemaakt. We zijn naar het historisch centrum geweest. Omdat dit ons eerste uitstapje was hebben we niet alleen het bijbehorende verhaal en de bijbehorende foto's online gezet maar hebben we een overzicht met al onze uitstapjes in Mexico toegevoegd en de overzichtspagina van onze foto's van Mexico aangepast.

Nieuws, september 2009, wateroverlast in Mexico Stad

10 oktober 2009  De afgelopen maanden hebben we zowel binnen als buiten last gehad van een overvloed aan water.

Wandelen, een weekendje GR 577

29 september 2009  Eind september waren we weer eens een paar weken in Nederland. En zoals altijd als we in Nederland zijn moest er ook dit weekend weer gewandeld worden. Ben, onze Hopman, had een nieuw boekje, van de GR 577, gekocht. Inmiddels hebben we onze eerste 45 kilometer van deze route gelopen.

Nieuws, augustus 2009, onze eerste ervaringen met onze auto in Mexico

16 september 2009  Zoals de titel al zegt gaat ons maandelijkse berichtje deze keer over wat we de afgelopen maanden zoal meegemaakt hebben voordat we eindelijk ons eerste ritje met onze auto in Mexico Stad konden maken.

China, van alles en nog wat

29 augustus 2009  Sinds februari 2002 schrijven we, bijna, iedere maand een nieuwsbericht op onze website. Inmiddels is dit een bonte verzameling verhaaltjes geworden. Sinds we in Mexico wonen gaan deze verhalen vooral over ons leven in Mexico Stad, maar de afgelopen vier jaar gingen deze verhalen vooral over, ons leven, in Peking.
De afgelopen maanden, en ook de komende maanden, zijn we bezig geweest om het achterstallig onderhoud aan het onderdeel China van onze website weg te werken en het aan te passen aan ons vertrek uit Peking. In dat kader hebben we aan het onderdeel China een nieuw onderdeel "Diversen, van alles en nog wat over (ons leven in) Peking (China)" toegevoegd. Hierin vind je een overzicht van alle maandelijkse berichten die over, ons leven in, Peking en China gaan.
En nu we toch bezig waren hebben we meteen aan het onderdeel "Nieuws" een soort gelijk overzicht van alle nieuwsberichten toegevoegd. En ook al is de lijst nog wat kort ook het onderdeel Mexico heeft nu een onderdeel "Diversen, van alles en nog wat over (ons leven in) Mexico (stad)".

Nieuws, juli 2009, oeps, we kunnen ons appartement niet in

11 augustus 2009  Deze keer gaat ons maandelijkse berichtje over hoe we normaal gesproken, en soms wat minder normaal, ons appartement in Mexico Stad in gaan.

China, vakanties, Guangxi o.a. Guilin, Yangshuo, Ping'an en Sanjiang

10 augustus 2009  Eind september / begin oktober 2008 zijn we twee weken naar Guilin en omgeving geweest. We hebben het grootste deel van deze vakantie in doorgebracht in Yangshuo, dat bekend is vanwege het karstgebergte, en Ping'an, dat bekend is vanwege zijn rijstterrassen. We zijn echter ook naar Sanjiang, of eigenlijk het gebied rond de Chengyang Wind & Rain Bridge geweest. Onze dagen daar waren de leukste van deze vakantie.
Op onze website vind je een uitgebreid verslag met veel foto's, een fotoalbum met 136 foto's en een filmpje van deze vakantie en een pdf (zonder foto's) zodat iedereen die dat wil het verslag kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Nieuws, juni 2009, onze verhuizing en winkelen in Mexico Stad

8 juli 2009  Ons nieuwsbericht over juni gaat over onze verhuizing naar ons appartement en onze eerste ervaringen met winkels in Mexico Stad. Als extraatje hebben we een fotoalbum met foto's van onze verhuizing toegevoegd.

Nieuws, mei 2009, onze eerste volle maand in Mexico Stad

6 juni 2009  Deze keer gaat ons nieuwsbericht over hoe ons leven in Mexico langzaam vorm begint te krijgen en wat ons de eerste zes weken in Mexico Stad zoal is opgevallen.

Een nieuw hoofdstuk, Mexico

5 juni 2009  Nu we verhuisd zijn naar Mexico is het logisch om een nieuw hoofdstuk met de naam "Mexico" toe te voegen aan onze website. Dat hebben we nu dus gedaan, al is er behalve twee fotoalbums nog niet veel te zien. Maar dat zal de komende maanden / wel veranderen.

Nieuws, april 2009, onze eerste weken in Mexico

4 mei 2009  Het nieuws van maart ging over ons vertrekt uit Peking. Het nieuws van april gaat over het vervolg, onze eerste weken in Mexico Stad en onze tussenstop in Nederland. Dit nieuwsbericht bevat ook onze eerste foto's van Mexico.

Nieuws, maart 2009, ons vertrek uit Peking

2 mei 2009  We hebben het nieuws van maart toegevoegd aan onze website. Het nieuws van maart gaat over onze laatste maand in Peking / China.

China, wandelen, Jiufengshan (Jiufeng National Forest Park)

30 april 2009  We hebben het verslag van onze laatste wandeling in de omgeving van Peking toegevoegd aan onze website. Ondanks dat we het beoogde eindpunt nooit hebben gehaald, was het wel een leuke wandeling. En, deze keer hebben wel foto's aan het verhaal kunnen toevoegen.

China, excursies in en rond Peking, de graftombe van eunuch Tian Yi

29 april 2009  We hebben ons verslag van ons bezoek aan de graftombe van eunuch Tian Yi en de Fahai Temple aan onze website toegevoegd. We zijn daar eind oktober geweest en hebben toen het concept verslag geschreven. Bij de verwerking van het concept verslag, vandaag en gisteren, bleken onze foto's van die dag onvindbaar. Die zijn we dus kwijt. Dus deze keer is het helaas een verhaal zonder foto's.

China, vakanties, wandelvakantie in Yunnan

27 april 2009  In april / mei 2008 zijn we samen met Ben & Carla drie weken naar Yunnan geweest. Ondanks dat ons originele plan niet door kon gaan hebben we een erg leuke vakantie gehad. Zo hebben we niet alleen de Tiger Leaping Gorge gelopen, maar ook de Abujie Trek. Dat is een ééndaagse tocht met een hoogste punt boven de 4.200 meter.
Een groot deel van deze vakantie bestond echter uit een 10-daagse trekking (zeven dagen wandelen) van Zhongdian (Shangri-La) via Louji, Lugu Lake, Shitousheng (Baoshan) naar Lijiang. Dit was echt een geweldig avontuur.
Op onze website vind je een uitgebreid verslag met veel foto's en enkele filmpjes, een fotoalbum met 195 foto's van deze vakantie en een pdf (zonder foto's) zodat mensen die dat willen het verslag kunnen downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Wandelen, drie dagen GR 15 / GR AE

16 april 2009  Begin april waren we enkele weken in Nederland en natuurlijk hebben we deze mogelijkheid aangegrepen om onder leiding van Ben een stuk te gaan wandelen in de Ardennen. Deze keer hebben we in drie dagen met heel mooi weer 70 kilometer van de GR 15 / GR AE gelopen.

Nieuws, februari 2009, we gaan naar Mexico

30 maart 2009  Het nieuws van februari gaat over hoe te horen kregen dat we in binnen enkele maanden Peking zullen inruilen voor Mexico City.

Nieuws, januari 2009, winter in Peking

19 maart 2009  Het nieuws van januari gaat over de afgelopen winter in Peking met onder anders enkele aardige foto's van hoe men in Peking sneeuw ruimt.

Nieuws, december 2008, een maand uit ons leven in Peking

19 januari 2009  In december hebben we de dingen gedaan die veel Nederlanders in december doen.

China, vakanties, Gansu

14 januari 2008  Eind juli / begin augustus 2008 zijn we samen met de ouders van Gabrielle anderhalve week naar Gansu geweest. Wat is daar te zien ? Nou, het meest westelijke punt van de Chinese Muur, veel boeddha beelden / grotten en nog veel meer woestijn. We zijn in Dunhuang begonnen en vervolgens in meerdere etappes met de trein naar Lanzhou gereisd. Op deze manier reis je min of meer een deel van de Zijde Route en kom je door een van de armere streken van China.
Het heeft even geduurd, maar nu hebben we het uitgebreide reisverslag en een fotoalbum met 132 foto's en een filmpje van onze vakantie in Gansu online. Met deze pdf (zonder foto's) kan je ons verslag downloaden en eventueel printen. De door ons afgelegde route kan je ook met of, door de bijbehorende pins te downloaden, met Google Earth bekijken.

China, excursies in en rond Peking, Huangyaguan Great Wall

6 januari 2008  Langzaam maar zeker lopen we de achterstand in het online zetten van onze verhalen in. Vanaf vandaag staat het verslag van ons bezoek, samen met Ineke en Mathieu, aan Huangyaguan Great Wall online. Vooral de heenreis is een verslag waard.

Wandelen, vier dagen GR 15 / GR AE

5 januari 2009  Eind december zijn we naar Nederland geweest en zoals altijd wanneer we in Nederland zijn, zijn we ook deze keer op stap geweest met Hopman Reizen. We hebben vier dagen en over de GR 15 / GR AE gelopen.

Nieuws, november 2008, niet thuis in Peking

2 januari 2009  In november waren we niet veel thuis in Peking. Het nieuws van november gaat over waar we wel waren.

China, excursies in en rond Peking, Western Qing Tombes

18 december 2008  Het is al bijna drie maanden geleden dat we samen met de ouders van Gabrielle naar de Western Qing Tombes gingen. Maar vanaf vandaag staat het bijbehorende verslag, inclusief 19 foto's en een Google Maps kaartje, online.

Google Maps kaartje met wandelingen in de Ardennen

14 december 2008  Het is geen grote wijziging maar wat ons betreft vooral een leuke aanvulling. Sinds gisteren hebben we op onze wandelpagina een Google Maps kaartje staan met alle routes in de Ardennen die we sinds 2008 gelopen. Van de wandelingen die we eerder gemaakt hebben lukt dit helaas niet omdat we toen nog geen gps hadden.
Een dergelijk Google Maps kaartje hebben we ook toegevoegd aan de algemene pagina over de GR 14. Dankzij de gps die we sinds 2008 meenemen op onze wandelingen in de Ardennen hebben we ook een grafiek met hoogtelijnen kunnen maken van de delen van de GR 14 die we sinds 2008 gelopen hebben. Deze grafiek vind je ook op onze algemene pagina over de GR 14.
Uiteraard zullen we vanaf nu van alle wandelingen die we maken de gegevens met onze gps vastleggen zodat we aan de betreffende GR-paden niet alle gedetailleerde route informatie maar ook grafieken met hoogtelijnen kunnen toevoegen.

Nieuws, oktober 2008, Ineke en Mathieu bezoeken Peking

10 december 2008  Het nieuws van oktober is een fraai overzicht geworden van wat we deze maand zoal gedaan hebben. Het bezoek van Ineke en Mathieu was zonder meer het hoogte punt.

Wandelen, een weekendje GR 14

10 november 2008  Gabrielle moest begin november voor haar werk naar Nederland. Zoals gebruikelijk is Jacob mee geweest en heeft Hopman Ben een weekendje wandelen georganiseerd. Deze keer hebben we een stuk van de GR 14 gelopen.

Nieuws, september 2008, de Paralympics van 2008 in Peking

15 oktober 2008  Nadat we in augustus erg genoten hadden van de Olympische Spelen keken we uit naar de Paralympics. Onze ervaringen met de Paralympics vormen dan ook het belangrijkste onderdeel van het nieuws van september.

Nieuws, augustus 2008, de Olympische Spelen van 2008 in Peking

12 oktober 2008  Of we nu wilden of niet, als je in augustus 2008 in Peking was kon je gewoon niet om de Olympische Spelen heen. Dus deze keer een verhaal over onze ervaring met de Olympische Spelen in Peking.

Nieuws, juli 2008, de verkoop van ons huis

21 september 2008  In februari hebben we een koopcontract getekend om ons huis te verkopen. Op 1 augustus hebben we het uiteindelijk overgedragen. Deze keer bevat het nieuws een uitgebreid verslag van al het gedoe dat wij in de periode juni tot en met augustus hadden met de verkoop van ons huis.

Nieuws, juni 2008, een nieuwe weg in Peking

19 september 2008  Ja, nu we onze nieuwe website klaar hebben proberen we alle opgespaarde verhalen zo snel mogelijk online te krijgen. Eerst doen we de nieuwsberichten en daarna volgen de verslagen van de diverse vakanties en uitstapjes. Dat schrijven van die nieuwsberichten lukt de ene keer beter dan de andere keer. Dus deze keer vooral enkele aardige foto's van het gebied achter onze flat waar een nieuwe weg wordt aangelegd.

Nieuws, mei 2008, de aardbeving in Sichuan en onze bouwvergunning

18 september 2008  Deze keer met een verhaaltje over hoe wij de aardbeving in Sichuan (bij Chengdu) hebben ervaren en waarom wij een bouwvergunning moesten aanvragen terwijl ons huis bijna verkocht was.

Nieuws, april 2008, enkele foto's van het verkeer in Peking

17 september 2008  Deze keer gaat het nieuws vooral over enkele foto's van onder andere het verkeer in Peking die Jacob tijdens zijn dagelijkse fietstochten heeft gemaakt.

Wandelen, een weekendje GR 14 (van Stavelo naar Odeigne)

16 september 2008  Het verbouwen van je website is toch lastiger dan we dachten, zeker als dit lang duurt. Zo zijn we er achter gekomen dat we op onze oude website wel een verhaaltje over onze laatste wandeling over de GR 14 hadden staan, en dat we dat ook netjes hebben over genomen, maar dat er nog geen foto's bij stonden.
Dit hebben we nu aangepast zodat het verslag op onze nieuwe website over onze wandeling over de GR 14 van Stavelo naar Odeigne nu helemaal klaar is.

Nieuws, maart 2008, bezoek aan Nederland

15 september 2008  We hebben het nieuws van maart toegevoegd. Deze keer met gaat het met name over ons laatste bezoek aan Nederland.

Nieuwe website

15 september 2008  Het heeft ruim een half jaar geduurd, maar eindelijk hebben we onze nieuwe website klaar. We hopen vooral dat onze bezoekers de navigatie van de website nu beter vinden. Andere onderdelen waar we veel tijd in hebben gestoken zijn onze fotoalbums over China die we allemaal opnieuw hebben vormgegeven en het toevoegen van allerlei Google Maps kaartjes bij wandelingen en vakanties waar we pins en routes van verzameld hebben. Voor de rest hebben we de lay-out aangepast en hebben we de achterkant van onze website volledig verbouwd. Voor de kenners, we zijn overgestapt van frames naar een CMS met div's.
De komende weken hopen we weer aan de inhoud van onze website te kunnen werken. We hebben al wat tekstjes klaar voor nieuws items en er liggen nog twee (uitgebreide) verslagen van vakanties in China te wachten op verwerking.


Alle wijzigingen hieronder hebben betrekking op onze oude website. Wij vinden het leuk om dit deel in stand te houden zodat we nog eens terug kunnen kijken hoe het allemaal zo gekomen is.
De linkjes die we in het verleden hebben opgenomen houden we zo veel mogelijk in stand. Alleen in het geval dat onderdelen inmiddels in hun geheel zijn verdwenen hebben we linkjes verwijderd, de teksten zelf hebben we wel laten staan.


China, wandelen, van Longquanyu naar Xishuiyu

18 april 2008  Op zaterdag 5 april 2008 hebben we wandeling nummer 6, van Longquanyu naar Xishuiyu, uit ons wandelboekje "Hiking around Beijing" gelopen. Het was niet alleen erg druk op de weg, maar ook tijdens de wandeling. Gelukkig vonden we de alternatieve route die in het boekje stond waardoor we het achteraf toch een leuke wandeling vinden. We hebben ons verslag van deze wandeling en de bijbehorende Google Earth pins toegevoegd.

Nieuws, februari 2008, Jacob's nieuwe baantjes

16 april 2008  We hebben het nieuws van februari toegevoegd. Deze keer gaat het nieuws over Jacob zijn werk voor het Rode Kruis en Learnit.

China, wandelen, Huanghuazhen Temple Walk

11 april 2008  Soms vergeten we wel eens wat. Zo kwamen we er deze week achter dat we nog een verslag van een wandeling hadden geschreven dat nog we nog niet op onze website hadden gezet. Dus bij deze hebben we verslag van onze wandeling van zondag 28 oktober 2007 toegevoegd. De wandeling zelf was niet zo bijzonder maar door het mooie weer en de heldere lucht hebben we er toch van kunnen genieten.

China, wandelen, van Baihe naar Jiuduhe

4 april 2008  Op zondag 23 maart 2008 hebben we wandeling nummer 2, van Baihe naar Jiuduhe, uit ons wandelboekje "Hiking around Beijing" gelopen. We hadden flink mazzel, de afgelopen dagen was het flink bewolkt / mistig deze dag was het heerlijk weer, helder, een zonnetje en rond de 18° C. Perfect weer voor een mooie wandeling. We hebben ons verslag van deze wandeling en de bijbehorende Google Earth pins toegevoegd.

Nieuws, januari 2008, gestrand in de sneeuw in Zuid China

24 maart 2008  Het is alweer even geleden dat we voor het laatst iets aan onze website hebben toegevoegd. Dit is niet omdat we niets te vertellen hebben, maar vooral een gevolg van allerlei drukte. We hopen de komende twee weken nog enkele aardige verhalen toe te voegen.
Nu voegen we het nieuws van januari toe. Deze keer is het een verhaal van Gabrielle over haar ervaringen in Zhangjiajie aan het begin van de periode van sneeuw die het Zuiden van China van half januari tot eind februari in haar greep hield en voor heel veel problemen zorgde.

Nieuws, december 2007, een maand uit ons leven in Peking

25 januari 2008  Ondanks dat we eigenlijk niets te melden hebben, hebben we toch een berichtje voor het nieuws van december geschreven.

Vakanties, VS, Kerst en Oud & Nieuw 2007

25 januari 2008  In december 2007 zijn we, net als het jaar daarvoor, bij de broer van Jacob (en zijn vrouw en kinderen natuurlijk) geweest om bij te praten, Kerst en Oud & Nieuw te vieren en enkele toeristische uitstapjes te maken. Van de vorige keer hebben we nog steeds geen verslag of iets dergelijks gemaakt (en het is zeer te betwijfelen of dit ooit komt) en dat voelt een beetje kaal. Deze keer hebben we wel een verslag(je) gemaakt.

China, vakanties, Hong Kong (Lantau eiland)

18 januari 2008  In december 2007 zijn we ruim een week naar het eiland Lantau, dat bij Hong Kong hoort, geweest. Deze keer hadden we twee doelen, de Lantau Trail lopen en genieten van het mooie weer, tenminste we hoopten op mooi weer.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 112 foto's van deze vakantie en een pdf (14 pagina's, zonder foto's) zodat iedereen die dat wil het reisverslag kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Wandelen, een weekendje GR 14 en GR 15

21 november 2007  Gabrielle moest begin november voor haar werk naar Nederland. Zoals gebruikelijk is Jacob mee geweest en hebben we Hopman Ben weer verzocht om een weekendje wandelen te organiseren. Deze keer hebben we één dag GR 14 en één dag GR 15 / GR AE gedaan. Het verslag van dit weekend is in twee stukken bij de afzonderlijke routes omgenomen.

China, vakanties, Kunming & Dali

19 november 2007  Begin september moest Gabrielle voor haar werk naar Kunming en kwam de zus van Jacob, Gerda, op bezoek. Met zijn drieën zijn we toen naar Kunming gegaan. Jacob en Gerda zijn vervolgens nog een paar dagen naar Dali geweest.
Op onze website vind je van deze regenachtige reis een uitgebreid reisverslag met veel foto's, een fotoalbum met 99 foto's van deze vakantie en een pdf (13 pagina's, zonder foto's) zodat iedereen die dat wil het reisverslag kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

Nieuws, november 2007, onze buurt in Peking

17 november 2007  We hebben de smaak weer te pakken dus zetten we vandaag niet alleen het nieuws van september & oktober online, we publiceren meteen ook het nieuws van november. Deze keer gaat het over ontwikkelingen in de straat achter onze flat.

Nieuws, september & oktober 2007, twee maanden uit ons leven in Peking

17 november 2007  We hebben het nieuws van september & oktober toegevoegd. Deze keer is het vooral een verhaaltje over wat we in deze maanden zoal gedaan hebben.

China, wandelen, van Zhuangdaokou naar Erdaoguan

4 november 2007  Op zondag 15 oktober 2007 hebben we wandeling nummer 5, van Zhuangdaokou naar Erdaoguan (bij Huanghua Great Wall), uit ons wandelboekje "Hiking around Beijing" gelopen. Wij zijn erg verrast door deze wandeling. We vinden hem veel leuker dan we hadden verwacht. Je kunt hier gratis de muur op en het is er redelijk rustig. We hebben ons verslag van deze wandeling en de bijbehorende Google Earth Pins toegevoegd.

China, vakanties, Xinjiang

26 oktober 2007  We zijn inmiddels al meer dan twee maanden terug, maar we hebben nu (eindelijk) het verslag toegevoegd van onze vakantie naar Xinjiang (het westen van China) met daar onder andere, Ürümqi, Kanas Lake, Turpan, Heavenly Lake, Kuqa, Taklamatan Desert, Kashgar en Karakul Lake.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's van deze vakantie, een fotoalbum met 189 foto's van deze vakantie en een pdf (42 pagina's, zonder foto's) zodat iedereen die dat wil het reisverslag kan downloaden en eventueel printen.
De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

China, wandelen, Haizikou Circuit

19 oktober 2007  Op dinsdag 2 oktober 2007 hebben we een poging gedaan om een wandeling, Haizikou Circuit, uit ons boekje met wandeling rond Peking te lopen. We schrijven "een poging gedaan" omdat het niet helemaal goed ging. Wil je weten wat er mis ging, lees dan het verslag.

China, uitstapjes, Beijing Wildlife Park

1 oktober 2007  Op zondag 30 september 2007 zijn we op zoek geweest naar het Banbidian Forest Park. Dat hebben we niet gevonden. Uiteindelijk kwam we in het Beijing Wildlife Park, een soort safari park, terecht. We hebben ons verslag en de bijbehorende Google Earth Pins toegevoegd.

Nieuws, augustus 2007, verkeersveiligheid in China

18 september 2007  We hebben het nieuws van augustus toegevoegd. Deze keer onder andere enkele foto's van Chinese posters over verkeersveiligheid.

Nieuws, juli 2007, afgebonden vrouwen voeten in China

26 augustus 2007  We hebben het nieuws van juli toegevoegd. Deze keer onder andere enkele foto's van een Chinese vrouw met (af)gebonden voeten.

China, wandelen, Wandelen in de Westelijke Heuvels van Peking

8 juli 2007  Deze keer hebben we een verhaal toegevoegd en een kleine structuur wijziging doorgevoerd. De structuur wijziging heeft betrek op het menu-item "China". We hebben het onderdeel "Uitstapjes" gesplitst in twee nieuw onderdelen, "Vakanties, etc." en "Wandelen". De lijst met uitstapjes begon namelijk wel erg lang te worden en zo kunnen we wat extra aandacht geven aan de wandeling die we in en rond Peking en in de rest van China maken.
De toevoegen heeft betrekking op een wandeling die Jacob heeft uitgezet in de Westelijke Heuvels van Peking en die hij samen met Magiel en Le in juni heeft gelopen.

Nieuws, juni 2007, onze eerste bruiloft in China

7 juli 2007  We zijn weer helelmaal bij met onze maandelijkse nieuwsberichten. We hebben zojuist het nieuws van juni toegevoegd. Deze keer een verslag van de (Chinese) bruiloft van Magiel en Le.

Nieuws, mei 2007, de vader van Gabrielle gaat met pensioen

28 juni 2007  We beginnen weer op schema te raken. We hebben zojuist het nieuws van mei toegevoegd. Deze keer een korte impressie van wat we in mei zoal gedaan hebben en een uitgebreider verslag van de dag dat de vader van Gabrielle met persioen ging.

Nieuws, maart & april 2007, twee maanden uit ons leven in Peking

21 juni 2007  Het heeft even geduurd, maar we hebben het nieuws van maart & april toegevoegd. Deze keer samen met twee setjes foto's, één van het botanische tuin in het noord westen van Peking.

Wandelen, een weekendje GR 15

17 juni 2007  Eind mei zijn we een weekje naar Nederland geweest. Uiteraard hebben we deze mogelijkheid aangegrepen voor weer een weekendje Hopman Reizen. Deze keer hebben we een stuk van de GR 15 (van Achouffe naar Livarchamps) gelopen. We hebben het verslag van dit weekend toegevoegd.

China, excursies in en rond Peking, Fahai Temple

10 juni 2007  Op zondag 20 mei 2007 zijn we naar de Fahai Temple geweest. Deze tempel ligt in het westen van Peking net buiten de vijfde ringweg. Een tegenvaller was dat we er (vanwege een enorme renovatie) niet in konden. Een meevaller was de theetuin die er vlak bij ligt. We hebben ons verslag en de bijbehorende Google Earth Pins toegevoegd.

China, excursies in en rond Peking, Longqing Gorge

14 juni 2007  Op vrijdag 18 mei 2007, de vrijdag na Hemelvaartsdag, zijn we naar de Longqing Gorge geweest. Het is niet echt een "must see", maar op een mooie zomerse dag is het zeker een optie. We hebben ons verslag en de bijbehorende Google Earth Pins toegevoegd.

Twee geinige aanpassingen

15 mei 2007  Deze keer geen nieuwe teksten maar wel een nieuw overzichtje en een nieuw tooltje. Ten eerste hebben we menu-item 'China' het onderdeel 'Waar is wat in Peking' vervangen door het onderdeel 'Google Earth in China'. Hier vind je al onze leuke, geinige, informatieve Google Earth pins in één overzicht.
De tweede aanpassing is dat je nu boven het menu kunt zien wat onze Skype-status is. Sterker nog wanneer je Skype hebt geïnstalleerd en we zijn online dan kan je met 1 click een gesprek met ons starten. Hiermee lopen we natuurlijk een bepaald risico, maar mocht het niet bevallen dan halen we deze optie gewoon weer weg.

China, vakanties, Chengde en de Chinese Muuur

14 mei 2007  Begin mei 2007 zijn we samen met Ben & Carla met de auto naar Chengde geweest. Zowel op de heenweg als op de terugweg zijn we gestopt bij de Chinese Muur (Simatai en Jinshanling). In het totaal zijn we drie dagen weggeweest waarvan we er één in Chengde hebben doorgebracht. De rest van de tijd hebben we vooral over de Chinese Muur gewandeld.
Op onze website vind je een uitgebreid reisverslag met veel foto's en een fotoalbum met 88 foto's. De door ons afgelegde route kan je met bekijken. Je kunt het bijbehorende KML-bestand met pins / waypoints / tracks ook downloaden zodat je de route in Google Earth kunt bekijken of uploaden naar je GPS.

China, wandelen, The Round Tower Walk

6 mei 2007  Op vrijdag 4 mei 2007 hebben we samen met Ben & Carla en Magiel The Round Tower Walk gelopen. Het is zeker niet de mooiste / leukste wandeling uit ons boekje, maar het was zeker wel de moeite waard. We hebben ons verslag en een aanvullende selectie van onze (en Carla's) foto's toegevoegd.

China, vakanties, Wuhan en de Drieklovendam

26 april 2007  Eind maart had Gabrielle een meerdaagse bijeenkomst in Wuhan. Aansluitend op de vergaderingen werd er een uitstapje naar de Drieklovendam georganiseerd. Dat leek Jacob ook wel wat, dus hebben we deze kans gegrepen en zijn we naar Wuhan en de Drieklovendam geweest. Wuhan was leuker dan verwacht. Op de Yangtze en bij de Drieklovendam was het vooral mistig.
We hebben ons reisverslag en een aanvullende selectie van onze foto's toegevoegd.

China, vakanties, een weekendje (4 dagen) Hong Kong

25 maart 2007  Ruim een week geleden moest Gabrielle voor haar werk naar Hong Kong en Jacob ging mee. Nu we er toch waren zijn we ook het aansluitende weekend maar gebleven. Totaal tegen onze verwachting in kan je in Hong Kong leuk wandelen.
We hebben ons reisverslag en een aanvullende selectie van onze foto's toegevoegd.

Nieuws, februari 2007, vuurwerk in Peking

12 maart 2007  We hebben het nieuws van februari toegevoegd met deze keer vooral aandacht voor Chinees Oud & Nieuw en het bijbehorende vuurwerk. En als speciale toegift deze keer een apart fotoalbum met 38 extra foto's.

Wandelen, een weekendje GR 15

24 februari 2007  Eind januari / begin februari zijn we andere halve week naar Nederland geweest. Uiteraard hebben we deze mogelijkheid aangegrepen voor weer een weekendje Hopman Reizen. Deze keer hebben we een stuk van de GR 15 (in de buurt van Eupen) gelopen. We hebben het verslag van dit weekend toegevoegd.

Nieuws, januari 2007, luchtvervuiling in Peking

23 februari 2007  We hebben het nieuws van januari toegevoegd met deze keer geen verhaal over iets wat we meegemaakt of gezien hebben, maar een verhaal van Jacob over de luchtvervuiling in Peking. Is die nu echt zo erg als men zegt of valt het wel mee?

Nieuws, december 2006, een maand uit ons leven in Peking

23 januari 2007  We hebben het nieuws van december toegevoegd met deze keer enkele verhaaltjes over het werk van Gabrielle, oliebollenbakken en bouwactiviteiten.

Nieuws, oktober & november 2006, onze fietsenstalling

21 december 2006  We hebben het nieuws van oktober & november toegevoegd. Ondanks het gebrek aan inspiratie deze keer toch een aardig verhaaltje over onze fietsenstalling.

Wandelen, een weekendje GR 571

23 november 2006  We zijn weer een weekendje met Hopman Reizen op stap geweest. Deze keer hebben we een stuk van de GR 571 gelopen. We hebben het verslag van dit weekend toegevoegd.

China, vakanties, twee weken met de auto door China

14 november 2006  In de eerste twee weken van oktober 2006 zijn we met de auto in China op vakantie geweest. Tijdens deze vakantie reden we de volgende route, Peking - Shijiazhuang - Pingyao - Louyang - Xian - Yanan - Pingyao - Wutaishan - Peking. We hebben in het totaal bijna 3.800 kilometer gereden en meer dan 1.000 foto's gemaakt.
We hebben een uitgebreid reisverslag (met veel foto's, twee filmpjes en twee kaartjes) en een fotoalbum met 163 foto's en zes filmpjes van deze vakantie aan onze website toegevoegd.

China, nieuwe versie van Zhongwen (voorheen Studiehulp)

25 oktober 2006  Deze keer geen leuk extra verhaaltje, maar wel een leuk extra tooltje. Jacob heeft een nieuwe versie van Zhongwen (voorheen Studiehulp), zijn Excel-sheet waarmee je op eenvoudige wijze Chinese woordjes kunt leren, aan onze website toegevoegd. Hierbij heeft hij meteen dit onderdeel van onze website onderhanden genomen zodat er nu veel meer informatie te vinden is over wat Zhongwen is en wat je er zoal mee kunt.

Nieuws, september 2006, bezoek uit Nederland

19 oktober 2006  We hebben het nieuws van september toegevoegd. Deze keer met name aandacht voor de manier waarop ons bezoek door China reist. En eindelijk hebben we weer een maandelijkse selectie van foto's toegevoegd. Deze keer 32 foto's van fietsers in Peking.

China, excursies in en rond Peking, Eastern Qing Tombes

24 september 2006  Na de Ming Tombes in zowel Peking als Nanjing hebben we op zondag 10 september 2006 de Eastern Qing Tombes (ten oosten van Peking) bezocht. Wij vinden de Eastern Qing Tombes zonder meer de leukste van deze drie. We hebben zowel het verslag als een selectie van de foto's toegevoegd.

Nieuws, augustus 2006, een maand uit ons leven in Peking

17 september 2006  We hebben het nieuws van augustus toegevoegd. Deze keer onder andere een verhaal over het tanken van benzine (in Nederland).

China, vakanties, weekendje Tianjin

15 september 2006  In het weekend van 25 en 26 augustus 2006 zijn de samen met Peter & Monique naar Tianjin, een stad ongeveer 100 kilometer ten oosten van Peking, geweest. Eigenlijk is er in Tianjin niets bijzonders te zien, maar toch is het een leuke stad om wat rond te lopen en wat dingen te bekijken. De haven van Tianjin, een van de grootste ter wereld, ligt nog een kilometer of 50 verder naar het oosten.
We hebben een uitgebreid reisverslag met veel foto's en een fotoalbum met 62 foto's toegevoegd.

China, excursies in en rond Peking, het Beijing Urban Planning Exhibition Center, de Drum Tower en de Bell Tower

4 september 2006  Het lijkt heel wat, toch hebben we het Beijing Urban Planning Exhibition Center, de Drum Tower en de Bell Tower op 6 augustus 2006 in één middagje bezocht. Over het Beijing Urban Planning Exhibition Center hadden we van diverse mensen al wat gehoord en het zou erg aardig zijn. We hebben zowel het verslag als een selectie van de foto's (en een filmpje) toegevoegd.

Nieuws, juli 2006, wegwerkzaamheden in Peking

15 augustus 2006  We hebben het nieuws van juli toegevoegd.

China, Waar is wat in Peking

6 augustus 2006  We hebben al enkele keren meerdere dagen gezocht om een winkel te vinden die verkocht wat wij zochten. Om onze ervaringen met winkels, restaurants etc. met anderen te delen (en in de hoop dat anderen hun ervaring ook met ons willen delen) hebben we aan het menu-item 'China' het onderdeel 'Waar is wat in Peking' toegevoegd.

Wandelen, de GR 14

4 augustus 2006  In 1997 en 2000 hebben we het Belgische deel van de gr 14 gelopen. Om ons overzicht van wandelingen in de Ardennen te completeren hebben we een verhaal over de GR 14 aan onze website toegevoegd.

Vakanties, Frankrijk

31 juli 2006  Deze keer hebben we het laatste verhaal over onze vakantie naar Nederland van de afgelopen maand toegevoegd. Het betreft het verhaal over onze vakantie in Frankrijk. We hebben toen een flink stuk van de gr 5 gelopen en dus hebben we ook de betreffende onderdelen van de GR 5 aangepast. Doordat we op dit moment wat meer tijd hebben, hebben we meteen ook de samenhang tussen de GR 5 en onze vakanties in Frankrijk iets aangepast waardoor het eenvoudiger en overzichtelijker is om tussen beiden heen en weer te klikken.

Wandelen, het laatste stuk GR 5 in Nederland

25 juli 2006  In juni hebben we ons laatste stuk van de GR 5 in Nederland gelopen. Het verslag van deze drie dagen hebben we aan onze verhalen over de GR 5 toegevoegd.

Wandelen, aanvullende informatie over de laatste delen van de GR 5

24 juli 2006  Tijdens onze vakantie in Nederland zijn we in de boekenkast van Hopman Ben gedoken en hebben we allerlei praktische informatie (kaartjes, hoogteverschillen en voorzieningen) uit de laatste drie boekjes van de gr 5 gescanned. Nu hebben we deze informatie aan de betreffende delen van ons overzicht van de GR 5 toegevoegd.

Wandelen, weekendje GR 15 / GR AE

22 juli 2006  Tijdens onze vakantie in Nederland zijn we onder ander met Hopman een weekendje wezen wandelen in de Ardennen. Deze keer ons eerste stuk over de GR 15 / GR AE. We hebben het verslag hiervan toegevoegd.

Nieuws, juni 2006, Gabrielle studeert voor de tweede keer af

20 juli 2006  We hebben het nieuws van juni toegevoegd. Deze keer vooral aandacht voor het afstuderen van Gabrielle.

juli 2006 (1)

Deze keer hebben we vooral een technische update uitgevoerd. Hierdoor ziet onze website er nu nog aantrekkelijker uit, vinden wij Het kostte behoorlijk wat tijd en moeite maar dan heb je ook wat.
Zo hebben we niet alleen veel kleur toegevoegd, maar hebben we ook (met dank aan Jeroen) de werking van het menu geoptimaliseerd, als je op een onderwerp klikt klapt een eventueel ander open menu dicht en krijg je de introductiepagina die bij dat onderwerp. Verder start onze homepage niet meer met het laatste nieuws, maar met een algemene introductiepagina die meteen ook toegang geeft tot de diverse onderdelen van onze homepage.

juni 2006 (3)

We hebben het nieuws van mei toegevoegd.

juni 2006 (2)

Eind mei zijn we een weekend naar Shanghai geweest. Wij hebben er vooral veel koffie gedronken en door de stad gelopen. We hebben een uitgebreid reisverslag met veel foto's en een fotoalbum met 39 foto's toegevoegd.

juni 2006 (1)

Op donderdag 11 mei 2006 zijn we samen met Janine & Herbert naar Shidu geweest. Een toeristisch plaatsje in een kloof met een riviertje ten zuid westen van Peking. Wij hebben er vooral een mooie wandeling gemaakt. We hebben zowel het verslag als de foto's toegevoegd.

mei 2006 (2)

We hebben het nieuws van april toegevoegd. Deze keer een uitgebreid verhaal van Jacob over het plaatsen van 26 kunstkoeien in een park en hoeveel gedoe dat wel niet kan opleveren.

mei 2006 (1)

In het paasweekend van 15 april zijn we, samen met Erik en Jan, naar Shanhaiguan geweest. Daar komt de Chinese muur in (uit) de zee. We hebben een uitgebreid reisverslag met veel foto's als een fotoalbum met 62 foto's toegevoegd.

april 2006 (3)

We hebben het nieuws van maart toegevoegd.

april 2006 (2)

Eind maart zijn we een weekend naar Nanjing geweest. We hebben een uitgebreid reisverslag met veel foto's en een fotoalbum met 57 foto's en een filmpje toegevoegd.

april 2006 (1)

Op 26 maart 2006 zijn naar de Peking Man Site en de Shangfang Mountain met YunShui Cave geweest. We hebben zowel het verslag als de foto's toegevoegd.

maart 2006 (4)

We hebben de smaak weer te pakken en zijn weer wezen wandelen. Het verslag hiervan hebben we toegevoegd aan onze lijst met uitstapjes in China. Deze keer hebben we wat meer foto's gemaakt en die vind je hier.

maart 2006 (3)

Deze keer weer een technische wijziging en geen nieuwe info. We hebben de lay-out van ons overzicht met foto's van China aangepast. Hierdoor moet dit overzicht nu een stuk sneller laden. Verder wordt deze pagina wordt nu niet meer in een apart scherm geopend. Tevens hebben we de link naar het overzicht uit de verschillende foto-albums gehaald. Nu moet de gebruiker het scherm gewoon dichtklikken als hij/zij uitgekeken is. We hebben dit verandert omdat we er achter kwamen dat wanneer je een aantal foto-albums bekijkt en telkens via het aangeboden linkje naar het overzicht gaat, je er veel open schermen krijgt, en dat is natuurlijk niet fraai. Vandaar deze aanpassingen.

maart 2006 (2)

We hebben het nieuws van februari toegevoegd.

maart 2006 (1)

Het begint mooi weer te worden en we zijn dus weer wezen wandelen. Het verslag hiervan hebben we toegevoegd aan onze lijst met uitstapjes in China.

februari 2006 (2)

Omdat we ontdekt hebben dat Internet Explorer nog steeds niet overweg kan met RSS-feeds hebben we besloten om dit overzicht voorlopig nog in stand te houden.
Deze keer hebben we een aantal technische wijzigingen doorgevoerd. Zo is het nu mogelijk om binnen onze homepage te zoeken. Verder hebben we een wijziging doorgevoerd zodat we nu optimaal gebruik kunnen maken van de opties die te teller van Statcounter biedt, zoals zien welke pagina's zoals bezocht worden en meten hoelang bezoekers op onze homepage blijven. Verder hebben we nu zelfs een derde (gratis) teller, OneStat, toegevoegd. Deze teller is van de drie degene die, naar onze mening, het beste het aantal unieke bezoekers telt.

februari 2006 (1)

We hebben het nieuws van januari toegevoegd. Verder hebben we de aanpassing ten aanzien van het dieplinken die we in december zijn begonnen nu voor onze hele homepage doorgevoerd.

januari 2006 (5)

Ja, we zijn goed bezig deze maand, de vijfde aanpassing alweer. Deze keer hebben we twee technische wijzigingen doorgevoerd.
We hebben de indruk dat onze teller (Webstats4u) niet helemaal goed werkt. Daarom maken we nu ook gebruik van de diensten van Statcounter. Hierdoor kunnen we ook weer een tellertje laten zien. Deze hebben we als startwaarde het aantal bezoeken (pageviews) volgens Webstats4u meegegeven.
Maar het trotst zijn we op onze eigen RSS-feed, waardoor iedereen nu op een eenvoudige manier kan zien wanneer er iets nieuws op onze homepage staat. Als dit goed werkt zal dit trouwens betekenen dat we binnenkort stoppen met het bijhouden van dit overzicht. Wil je meer weten over wat een RSS-feed is? Klik dan hier.

januari 2006 (4)

We zijn een weekendje naar het ijs- en sneeuwfestival van Harbin geweest. Het reisverslag en de foto's hiervan hebben we toegevoegd aan onze lijst met uitstapjes in China.

januari 2006 (3)

Jacob heeft zijn pagina over 'Chinees leren' aangepast, zo is nu de demo van versie 2 van Studiehulp te downloaden.

januari 2006 (2)

Na veel twijfelen hebben we toch maar een begin gemaakt met het actief bijhouden van een weblog. Deze weblog (peking.web-log.nl) hebben we ook in onze website verwerkt.

januari 2006 (1)

We hebben het nieuws van december en het verslag van onze laatste wandeling over de GR 563 toegevoegd. Verder hebben we de aanpassing ten aanzien van het dieplinken die we in december zijn begonnen nu voor onze hele homepage doorgevoerd.

december 2005 (3)

We hebben aan de lijst met uitstapjes in China het verhaal over ons bezoek aan de Stone Flower Cave toegevoegd.

december 2005 (2)

We hebben aan de lijst met uitstapjes in China verhalen over onze uitstapjes naar het Zomer Paleis en de Marco Polo Brug en de Tanzhe Temple toegevoegd. En het nieuws van november is vanaf heden beschikbaar.
Tot slot hebben we de optie 'linkjes' uit het menu-item 'China' geherstructureerd en een aantal linkjes verwijderd en toegevoegd.

december 2005 (1)

Deze keer hebben we met name onderhoud gepleegd aan bestaande onderdelen. Zo hebben we binnen het menu-item 'China' de opties 'introductie', 'kaarten' en 'linkjes' geupdate.
Ook hebben we ontdekt dat er een website is die hele websites kan vertalen. Als gevolg daarvan hebben wij nu ook een (niet zo goede) Engelstalige versie van onze homepage.
Tot slot zijn we begonnen een bewerkelijke technische aanpassing. Deze aanpassing moet er voor zorgen dat wanneer er via een dieplink een pagina met alleen tekst wordt aangeroepen, toch onze gehele website inclusief menu en de gevraagde pagina wordt geladen. Inmiddels hebben we dit klaar voor de onderdelen 'nieuws' en 'China'. De rest volgt later.

november 2005 (4)

We hebben aan het menu-item 'China' het onderdeel 'Chinees leren' toegevoegd. Jacob vertelt daar iets over zijn ervaringen met het leren van Chinees en biedt er ook een paar hulpmiddelen te koop aan.

november 2005 (3)

We hebben aan de lijst met uitstapjes in China het verhaaltje over onze laatste wandeling, de Silver Pagoda Loop, toegevoegd en de bijbehorende foto's geplaatst.

november 2005 (2)

We hebben het nieuws van oktober 2005 en de bijbehorende foto's toegevoegd.

november 2005 (1)

We hebben aan de lijst met uitstapjes in China twee verhaaltjes over twee wandelingen toegevoegd, het Xiaoxihu Circuit, inclusief de bijbehorende foto's, en onze derde wandeling over de muur, inclusief de bijbehorende foto's.

oktober 2005 (3)

We hebben aan de lijst met uitstapjes in China een verhaaltje over de ons bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede, inclusief de bijbehorende foto's,toegevoegd

oktober 2005 (2)

We hebben aan de lijst met uitstapjes in China een verhaaltje over de maïsoogst, inclusief de bijbehorende foto's en een filmpje, toegevoegd
Verder waren we toch niet helemaal tevreden over de doorgevoerde wijziging van het onderdeel 'foto's' in het menu-item 'China'. Daarom hebben we het overzicht weer aangepast, maar nu veel minder ingrijpend. We zijn terug gegaan van drie kolommen naar twee kolommen zodat het overzicht ook in een scherm met een breedte van 800 pixels past. Als gevolg hiervan staan de drie verschillende groepen foto's niet meer naast, maar onder elkaar.

oktober 2005 (1)

We hebben deze keer een forse technische wijziging doorgevoerd. Doordat we op onze Mac.com account nu 1 gb aan opslagcapaciteit hebben, hebben we alle foto's van de account van Gabrielle verplaats naar die van Jacob. Als gebruiker merk je daar niets van (als het goed is), maar voor ons was het nog een hele klus.
Nu we toch met de foto's bezig waren hebben we meteen de presentatie van het onderdeel 'foto's' in het menu-item 'China' flink gewijzigd. De tussen pagina die we gemaakt hadden voor het overzicht hebben we vervangen door een overzichtpagina met drie kolommen in de Apple stijl.
Daarnaast werd door het steeds automatisch toevoegen van foto's vanuit iPhoto de tekst boven de afzonderlijke pagina's met foto's erg onoverzichtelijk. Daarom hebben we overal deze teksten vervangen door een linkje terug naar de overzichtspagina. Helaas heeft dit wel tot gevolg dat het opladen van nieuwe setjes met foto's wat meer werk is, maar wij vinden dat het geheel er zo wel veel beter uitziet. Aan de andere kant kunnen we nu hier en daar wat extra tekst kwijt en dat is ook wel lekker.
Deze aanpassing is ook op een ander punt een mijlpaal. Tot nu toe maakten we alles zo dat het ook op een scherm met een breedte van 800 pixels goed te zien was. Het overzicht met de foto's is als gevolg van het feit dat we graag drie kolommen wilden zo breed geworden dat het helaas niet netjes op een breedte van 800 pixels past, helaas.
Naast deze wijzigingen hebben we het nieuws van september 2005 toegevoegd.

september 2005 (2)

Jacob heeft begin september een wandeling over de muur gemaakt. We hebben het bijbehorende verslag en de bijbehorende foto's toegevoegd.

september 2005 (1)

We hebben het nieuws van augustus 2005 en de bijbehorende foto's toegevoegd.

augustus 2005 (4)

Dit keer hebben we weer een vrij uitgebreide update uitgevoerd. Als gevolg van de nieuwe kleurstelling die we in mei 2005 hebben doorgevoerd bleken er een aantal zaken niet helemaal in sommige browsers netjes weergegeven te worden. Deze hebben we aangepast zodat het er ook in deze browsers weer netjes uitziet.
Verder hebben we defintief besloten dat alle onderschriften onder foto's, in platte tekst worden weergegeven en niet vet. Tot nu toe deden we dat niet altijd consequent.
Ook hebben we een nieuw aardigheidje toegevoegd, een zogenaamde 'favicon'. Hierdoor zie je, bij de meeste browser, in het vervolg het hiernaast weergegeven plaatje in de adresbalk. De letters staan, uiteraard, voor Gabrielle Nuytens en Jacob Vaarkamp. De kleuren zijn de steunkleuren die we bij de verschillende menu-items gebruiken.
De laatste toevoeging, en dat was het meeste werk, was het nieuwe onderdeel 'huisvesting' bij het menu-item 'China'. Dit was een hele uitdaging omdat we hier een voor ons nieuwe techniek, een zogenaamede 'imagemap' hebben toegepast.
Tot slot hebben we uit het menu-item 'algemeen' het onderdeel 'techniek' gehaald. De tekst die daar stond was inmiddels sterk verouderd en we hebben niet de intentie om ten aanzien van de techniek veel bijzonders te melden. Daarom hebben we het maar in zijn geheel verwijderd in plaats van geüpdate.

augustus 2005 (3)

We hebben het onderdeel
linkjes van het menu-item 'China' geüpdate.

augustus 2005 (2)

We hebben het nieuws van juli 2005 toegevoegd.

augustus 2005 (1)

We hebben aan het menu-item 'China', een nieuw onderdeel 'uitstapjes' toegevoegd met als eerste invulling het verslag van onze driedaagse reis naar Datong en een wandeling met Hans & Edine. Verder hebben we de bijbehorende foto's en de foto's van juni toegevoegd.

juli 2005 (2)

We hebben het nieuws van juni 2005 toegevoegd. Het is deze keer een vrij uitgebreid verhaal geworden.

juli 2005 (1)

We hebben het fotoalbum van onze bruilloft, menu-item 'De Grote Dag', aangepast. Naast handmatig bladeren door de foto's kun je er nu ook voor kiezen om na 5 seconden automatisch de volgende foto te krijgen.

juni 2005

We hebben het nieuws van mei 2005 toegevoegd. Het is deze keer een vrij uitgebreid verhaal geworden.

mei 2005 (3)

We hebben deze keer alleen aan het menu-item 'China' geknutseld. We hebben de tekst voor de introductie aangepast. Tevens hebben we het onderdeel foto's en video gewijzigd in alleen foto's en geupdate zodat het bij is. We hebben de indruk dat het geheel zo wel ongeveer staat. Nu is het een kwestie van onderhouden.

mei 2005 (2)

We zijn gestart met het vullen van het menu-item 'China'. We hebben de opties 'foto's & video', 'kaarten' en 'linkjes' aangemaakt. Bij foto's hebben we de eerste foto's geplaatst, maar dit onderdeel moet nog meer vorm krijgen. Het onderdeel kaarten is min of meer klaar. Alleen als we gaan verhuizen naar ons vaste appartement dan moeten we de kaart met de locaties aanpassen. Het onderdeel linkjes staat kwa structuur. Het aantal linkjes zal de komende maanden nog wel verder toenemen.
Verder hebben we de techniek van de steunkleuren verder doorgevoerd. Voor China hebben we de steunkleur rood (#FF0000) gekozen. Deze kleur hebben we ook in de GIF'jes die we gebruiken verwerkt en ook in de kleur van de linkjes. Dit maakte dat we het wel geinig vonden om dit ook voor de andere onderdelen van onze homepage te doen. Hierdoor moesten de steunkleuren hier en daar wel aangepast worden. Het groen van het menu-item 'wandelen' is wat donkerder geworden en het geel van het menu-item 'vakanties' is zelfs van kleur verschoten en is nu blauw geworden.

mei 2005 (1)

We hebben het menu iets geherschikt zodat er nu alle ruimte is voor verhalen over China. Verder hebben we voor het eerst sinds 5 maanden weer een nieuws item (januari tot en met april) toegevoegd.

april 2005

We zijn, voorlopig waarschijnlijk voor het laatst, een weekendje op stap geweest met Hopmanreizen. Het verslag van dit weekend hebben we toegevoegd aan ons verhaal over de GR 563.

maart 2005

We zijn, voorlopig waarschijnlijk voor het laatst, een weekendje wezen wandelen in Vlaanderen en hebben het verslag van dit weekend toegevoegd aan ons verhaal over de GR 5.

februari 2005

We zijn weer een weekende wezen wandelen in Vlaanderen en hebben het verslag van dit weekend toegevoegd.

januari 2005 (2)

We hebben het verslag van onze vakantie in 2004 toegevoegd. Als gevolg hiervan hebben we ook de verhalen over de GR 5 aangepast. Verder hebben we het nieuws van december 2004 geplaatst. Tot slot zijn we bezig om allerlei spullen te kopen en daarom hebben we de extra menu optie 'Te Koop' toegevoegd.

januari 2005 (1)

We zijn begonnen met de GR 563 en hebben het verslag van de eerste etappe toegevoegd. Verder hebben we nog wat foto's toegevoegd aan de verhalen over de GR 573 en de GR 57

december 2004

We hebben het nieuws van november 2004 en een stukje over een weekendje GR 573 toegevoegd.

november 2004

We hebben het nieuws van oktober 2004 en een stukje over een weekendje GR 573 toegevoegd. In het stukje over het wandelen ontbreken nog een paar gegevens en de foto's, dit zullen we later aanvullen.

oktober 2004

We hebben het nieuws van september 2004 toegevoegd.

september 2004 (2)

We hebben het nieuws van juli / augustus 2004 toegevoegd.

juli 2004 (2)

In januari 2003 hebben we het eerste stukje van de gr 5 op onze website geplaatst. Nu is het eindelijk gelukt om het hele verhaal rond de GR 5 aan te passen aan de laatste stand van zaken, zie ook GR 5.

juli 2004 (1)

We hebben het verslag van onze laatste vakantie in Frankrijk toegevoegd. Verder hebben we het nieuws van juni 2004 toegevoegd.

juni 2004 (2)

Aan het onderdeel vakanties hebben we Hongarije toegevoegd.

juni 2004 (1)

We hebben het nieuws van mei 2004 toegevoegd.

mei 2004

We hebben het nieuws van april 2004 toegevoegd.

april 2004 (2)

We hebben het nieuws van maart 2004 toegevoegd.

april 2004 (1)

We zijn weer wezen wandelen en hebben de verslagen hiervan toegevoegd aan het verhaal over de GR 56 en de GR 573.

maart 2004

We hebben het nieuws van februari 2004 toegevoegd.

februari 2004

We hebben een nieuw menu-item opgenomen, een link naar www.samenspelensamendelen.nl, de actie van Jacob om speelgoed in te zamelen voor kindertehuizen in Hongagrije.
We hebben het nieuws van januari 2004 toegevoegd. Verder zijn we twee keer wezen wandelen en hebben de verslagen hiervan toegevoegd. De eerste keer was een weekendje GR 5 in Vlaanderen. De tweede keer was ons eerste stukje van de GR 573.

januari 2004

We zijn weer eens met Ben wezen wandelen. De keer een stukje van de GR 56 en het laatste stuk van de GR 57 gelopen. Aan de beschrijvingen van beide wandelpaden hebben we het relevante verslag toegevoegd. Terwijl we hier mee bezig waren hebben we tevens een stukje over de GR 512 toegevoegd.
Tevens is het ons deze keer gelukt om het verslag van onze laatste vakantie in de USA toe te voegen. Het heeft nogal wat moeite gekost met name door het grote aantal foto's dat we hebben toegevoegd. Tot slot hebben we het nieuws over december 2003 toegevoegd.

december 2003 (2)

We hebben drie van de laatste foto's van Ben toegevoegd aan het fotoalbum van onze bruiloft, zie ook het nieuws van mei. Verder hebben we een technisch dingetje toegevoegd waardoor het venster van bezoekers met een beeldscherm van meer dan 900 pixels breed niet breder wordt dan 900 pixels en in het midden van het scherm geplaatst wordt.

december 2003 (1)

We hebben het nieuws van november toegevoegd.

november 2003 (2)

We zijn weer een weekendje wezen wandelen en hebben het verslag toegevoegd aan de beschrijving van de GR 56. We hebben hierbij meteen even de inleidende pagina van de GR 57 aangepast.

november 2003 (1)

We hebben het nieuws van oktober toegevoegd en een kleine wijzing gemaakt in het verhaal over de GR 57.

oktober 2003

We hebben het nieuws van september toegevoegd. Verder hebben we het gastenboek verwijderd, het was wel heel erg traag en werd ook maar heel beperkt gebruikt. Tot slot hebben we aan onze wandellinkjes de sites over de Vierdaagse van Nijmegen en de Airborne Wandeling toegevoegd.

september 2003

We hebben het nieuws van julie en augustus toegevoegd.

augustus 2003

We hebben we het nieuws van juni toegevoegd.

juni 2003

We hebben het nieuws van mei toegevoegd.

april 2003 (2)

We hebben weer een stukje van de GR 5 gelopen, van Treinhalte Bokrijk naar Zutendaal, en het bijbehorende verslag toegevoegd.

april 2003 (1)

We hebben het verslag van onze vakantie in Virginia toegevoegd. Verder hebben we hier en daar (GR 5 deel 1 en 2 en GR 56) nog enkele ontbrekende foto's toegevoegd. Tot slot hebben we ook het nieuws van april toegevoegd.

maart 2003 (3)

We hebben het nieuws van februari en maart toegevoegd.

maart 2003 (2)

We zijn een weekendje wezen wandelen in Vlaanderen langs de GR 5, van Bergen op Zoom naar Wuustwezel, en hebben het verslag hierover toegevoegd, de foto's onderbreken nog.

maart 2003 (1)

We zijn een weekendje wezen wandelen langs de GR 56, van Reinhardstein naar Rocherath, en hebben het verslag hierover toegevoegd, de foto's onderbreken nog.

februari 2003

We hebben het nieuws van januari toegevoegd.

januari 2003

In december hadden we eindelijk het fotoalbum van ons trouwen klaar. Deze maand hebben we eindelijk iets van onze grote liefde, de GR 5 toegevoegd. Het lukt niet zoals we willen, dus hebben we slechts van de eerste drie boekjes (tot en met Luxemburg) informatie toegevoegd. De info behorende bij de overige zeven boekjes volgen nog.
Verder hebben we het nieuws van december toegevoegd.

december 2002

Eindelijk hebben we de definitieve versie van onze foto's (optie 'fotoalbum' onder 'De grote dag') toegevoegd. Tegelijk hiermee hebben we lijsten met alle foto's verwijderd. De optie om via onze homepage foto's na te bestellen zal er nooit komen, zo hebben we besloten.
Verder hebben we het nieuws van november toegevoegd.

november 2002

We hebben het nieuws van oktober toegevoegd.

oktober 2002

We hebben het nieuws van september toegevoegd. Verder hebben we het verhaal van de GR 56 aangepast aan onze laatste weekendje wandelen.

september 2002 (3)

Het verslag van onze huwelijksreis staat nu op onze homepage. Via vakanties / Frankrijk vind je het verhaal het makkelijkst.

september 2002 (2)

We hebben een gastenboek toegevoegd zodat iedereen nu een berichtje over onze homepage kan achterlaten.

september 2002 (1)

We hebben het nieuws van augustus toegevoegd. Verder hebben we een gratis abonnement bij Wanadoo genomen. We hebben het eerst elders geprobeerd, maar dit is een van de weinige providers, zo niet de enige, die een gratis abonnement heeft inclusief een gratis homepage. Dankzij dit abonnement bij Wanadoo laden de foto's van de fotogaaf nu wat sneller.
Bij een standaard modem gaf het bekijken van de foto's via de automatische optie problemen omdat de volgende foto begon voordat de vorige foto binnen was. Om dit probleem op te lossen is de interval tussen twee foto's verlengt van vier naar zes seconde per foto. Dit maakt wel dat het bekijken van alle foto's van de fotograaf nu ruim 23 minuten duurt.
Tot slot hebben ook wij nu een teller aan onze homepage toegevoegd. Gebruikers van Internet Exporer vinden de teller bovenin het scherm. Iedere andere bezoeker vindt hem in de kolom rechts onder het menu.

augustus 2002 (3)

We hebben de laatste foto's grote set met foto's van onze bruilloft, die van Marius, toegevoegd.

augustus 2002 (2)

We hebben de tweede wijziging voor deze maand doorgevoerd. Met dank aan Wim, we hebben nu weer wat plaats om nieuwe foto's etc. te plaatsen.
Naaste de laatste foto's van onze fotograaf hebben we ook de foto's gemaakt door Abdul, Hans en Jeanine toegevoegd. Tot slot hebben we het verslag van de vrijgezellendag van Jacob toegevoegd.

augustus 2002 (1)

In augustus verwachten we meerdere wijzigingen aan onze homepage. Op dit moment zijn we klaar met de eerste.
Om te beginnen hebben we het onderdeel geintjes verwijderd, wij vonden dit toch minder geinig en ook minder goed passen. Verder hebben we de ruimte die de bijbehorende bestanden in beslag namen nodig voor andere zaken.
De menu-optie omtrent ons huwelijk hebben we aangepast. Het verlanglijstje is verdwenen en we hebben een linkje naar de eerste foto's toegevoegd. Gezien het grote aantal foto's dat we willen plaatsen lukt het op dit moment niet om alle foto's te tonen. We verwachten dat dit rond 7 augustus wel mogelijk zal zijn.

juni 2002

Tot nog toe is de wijziging minimaal, we hebben het nieuws van mei toegevoegd. Verder hebben we een kleine technische wijziging doorgevoerd zodat het geheel iets sneller laadt.

mei 2002

Het is gelukt, we hebben de informatie over onze trouwdag uitgebreid. We gaan er van uit dat degenen die uitgenodigd zijn nu via onze homepage een antwoord vinden op alle praktische vragen die zij hebben over onze bruilloft.
Verder hebben we een nieuw nieuwsbericht voor de maand april opgenomen. Ook hebben we een nieuwsbericht over februari toegevoegd. Jacob vindt zijn afscheid van ABAB zo belangrijk dat dit niet onvermeld mag blijven. Om de verschillende nieuwsberichten te kunnen lezen hebben we onder aan ieder nieuwsbericht linkjes naar de andere nieuwsberichten opgenomen.

april 2002

Het kostte allemaal wat meer moeite dan we dachten, maar we hebben nu toch iets over onze hobby, het wandelen, toegevoegd. Het is zowaar een heel menu-item geworden met een inleiding, een overzicht van alle wandelpaden in België, informatie over de GR 56 en de GR 57 en een aantal interessante linkjes.
Verder hebben we de introductiepagina wat anders opgezet. We vonden de vorige intro wel erg sloom. Het verhaal over de compatibiliteit hebben we verplaatst naar een apart, en iets uitgebreider onderdeel met de aansprekende titel 'Techniek'
Dit alles heeft echter wel tot gevolg dat het aantal menu-opties in sommige gevallen niet meer in één keer in het scherm past. Daarom hebben we een JavaScript geschreven waarmee je de menu's kunt in- en uitklappen. Dit werkt echter alleen bij de nieuwste versies van Internet Explorer en Netscape.
Voor de komende maand staat het uitbreiden van de beschikbare informatie omtrent onze bruilloft op het programma.

24 februari 2002

We zijn hard bezig met de eerste informatie over onze grote hobby, wandelen. Deze hebben we echter, in verband met allerlei computer problemen, nog steeds niet klaar.
Om toch weer eens wat nieuws te plaatsen hebben we onder de menu-optie 'Algemeen', de optie 'Geintjes' aangemaakt. Op deze manier willen we wat humor aan onze homepage toevoegen. Veel plezier ermee.

19 januari 2002

Er waren wat klachten dat onze startpagina een beetje saai was. Daar hebben we nu iets aan gedaan. Al is het natuurlijk nog niet echt spetterend. Daarnaast is het zo dat het doorschuiven van de tekst in he bovenste frame alleen werkt wanneer je Internet Explorer versie 4.0 of hoger gebruikt.
Verder hebben we de tekst van het huwelijksaanzoek wat opgeleukt met een aantal (hele leuke) linkjes.

18 januari 2002

Dankzij Marius hebben we de tekst van een e-mail van Gabrielle weer boven tafel gekregen. Deze tekst hebben we aan het onderdeel "Het aanzoek" toegevoegd. Verder hebben we de standaard lay-out van de pagina's over onze bruilloft aangepast.

7 januari 2002

Deze keer hebben we een flinke aanpassing doorgevoerd. We hebben het verslag van onze vakantie in de USA opgenomen. Dat was een flinke klus. Verder hebben we wat aan de techniek geknutseld en hebben we een extra mogelijkheid om te reageren opgenomen.

23 december 2001

We hebben de tekst van het onderdeel welkom een beetje aangepast, we gaan niet meer voor een wekelijkse update, maar voor een maandelijkse. Verder hebben we een e-mailadres geopend waar iedereen zijn op- en aanmerkingen kenbaar kan maken.

9 december 2001

Aan de lijst met linkjes naar websites van familieleden hebben we een linkje naar de site van de Combo Band van Hans toegevoegd. Verder hebben we dit overzicht met wijzigingen opgenomen.

1 december 2001

Aan de informatie over onze trouwdag hebben we de datum en enkele foto's toegevoegd (optie "Het programma")