December 2011, Sinterklaas in Mexico Stad
Voor veel Nederlandse Verenigingen in het buitenland zijn er ieder jaar twee hoogte punten, koninginnedag en Sinterklaas. In Mexico is dit niet anders, en dit jaar zijn wij voor het eerst als volwaardige deelnemers naar zo'n Sinterklaasfeest geweest.

Kijk, daar komt Sinterklaas !
Kijk, daar komt Sinterklaas !

Het is wel een beetje raar, Sinterklaas vieren in een tuin en je daarbij meer zorgen maken over de zon / verbranden dan over kou / regen. Voor de rest is Sinterklaas in Mexico niet veel anders dan Sinterklaas in Nederland, Sinterklaas is er en er zijn Zwarte Pieten, pepernoten, liedjes en cadeautjes.

Wij vonden het een leuk feest (al duurde het wel wat lang) en zijn de organisatoren erg dankbaar voor hun inzet. Wat ook erg leuk was, is dat we tijdens dit feest redelijk wat Nederlandse gezinnen met kinderen tegen kwamen. Op veel andere activiteiten van de Nederlandse Vereniging kom je die niet tegen / vallen die minder op.

Één voor één mogen alle kinderen bij Sinterklaas langs
Één voor één mogen alle kinderen bij Sinterklaas langs

Voor een uitgebreider verslag verwijzen we graag naar het verslag van Edwin Timmer dat in de PoPo, het blaadje van de Nederlandse Vereniging in Mexico, heeft gestaan. Zo goed als hij dat kan, kunnen wij dat niet.

Edwin heeft het in zijn verslag onder andere over bakker Koen en dat is niet zo maar een bakker. Koen werkt als bakker in een project dat probeert straatkinderen aan een fatsoenlijke toekomst te helpen. Mocht je meer willen weten over dit project, dan verwijzen wij graag naar de website van dit project "La Fundación Renacimiento"

Tot slot hebben we zelf een fotoalbum met enkele foto's van dit Sinterklaasfeest gemaakt.