September 2011, onze "vrienden" van Telmex
De kabels lopen van deze paal naar de hoek van het dak en vervolgens recht naar beneden tot in onze woonkamer
De kabels lopen van deze paal naar de hoek van het dak en vervolgens recht naar beneden tot in onze woonkamer
Telmex, hét telefoonbedrijf van Mexico, is wat ons betreft één van die grote bedrijven in dit land waar je wel omheen zou willen, maar niet kunt. Er zijn geen reële alternatieven. Er zijn mensen die Carlos Slim, de rijkste man ter wereld, een geweldige vent vinden, wij vinden hem vooral een boef die dankzij allerlei (semi) monopolies zijn vermogen bij elkaar heeft gegraaid.

In september / oktober hadden we weer een gevalletje dat onze mening versterkte. Wij hebben telefoon + internet van Telmex. Op een vrijdag kregen wij via de intercom de vraag van onze portier wanneer Telmex langs kon komen om een kabeltje aan te sluiten, op maandag om 10.00 uur of op dinsdag om 10.00 uur. Nou, doe maar dinsdag. Dat werd dus, zonder enige mededeling, vrijdag om 10.00 uur.

Op dat moment kwamen er twee mannen langs die vroegen waar ons modem stond, nou in de kast onder de TV. Aah, dat is makkelijk, kan die kast wat naar voren. Een half uurtje later hadden we boven het gat met de kabel van de TV een extra gat in de buitenmuur voor een nieuwe kabel voor de telefoon / het internet. Ze sloten een nieuwe modem aan, namen het oude mee, en vertrokken weer. Gelukkig pas nadat Jacob even gecontroleerd had of onze internetverbinding het deed.

Volgens de folder die ze achterlieten hadden we nu "fibra optica" (= glasvezel). Nu niet meteen jaloers worden, in Nederland geeft glasvezel hele hoge snelheden, volgens de folder zouden wij nu 20 Mbit/seconde download snelheid moeten hebben. Iets wat je in Nederland prima over de ADSL verbinding kunt halen. Maar we hebben de afgelopen weken zo nu en dan een testje gedaan en zijn nog nooit boven de 10 Mbit/seconde uitgekomen. Of we de 20 Mbit/seconde halen vinden we niet zo relevant, de nieuwe verbinding is sneller dan wat we hadden en het kost niets extra's. Niets aan de hand zou je denken.

Helaas was / is er toch van alles aan de hand. We hebben namelijk ook een nieuw modem gekregen. Net als ons oude modem heeft dit nieuwe modem ook een router zodat we een netwerkje kunnen bouwen. Helaas, dat werkte niet meer. In het totaal hebben we ergens tussen vijf en tien keer gebeld en een uur of vier aan de telefoon, met name in de wacht, gehangen en toen was het probleem nog steeds niet opgelost. Er was eerst een verhaal over de software (firmware) op het kastje die geüpdate moest worden, toen weer niet en toen weer wel. Inmiddels hebben we (ongemerkt / automatisch) een update ontvangen, maar werken doet het nog steeds niet. Daar sta je dan met je netwerkprinter, die gaat het voorlopig dus even niet doen.

Handig zo'n buitenmuur, je boort er een gaatje in en even later heb je een nieuwe aansluiting
Handig zo'n buitenmuur, je boort er een gaatje in en even later heb je een nieuwe aansluiting

De mannen van Telmex die het nieuwe modem installeerden hebben ook onze telefoon in het modem geprikt. Prima, maar na een week kwamen we er echter achter dat onze telefoon niet meer overging. Wel lekker rustig, maar ook wel onhandig. De jongen aan de helpdesk wist dit ook niet op te lossen en dus zaten we nog steeds zonder telefoon. Totdat er op een avond ineens weer een mannetje van Telmex voor de deur stond. Die wist de oplossing. De kabel van de telefoon moest helemaal niet in het modem, maar gewoon in de oude aansluiting, dat werkte / werkt inderdaad prima. Hij wist ook te vertellen dat ze ons oude modem niet hadden mogen meenemen met name voor gevallen zoals het onze waarin mensen thuis een netwerk hebben. Helaas kon hij er niet voor zorgen dat we ons oude modem terug kregen.

Zo'n zes weken na de installatie hebben we een internetaansluiting die twee tot drie keer zo snel is, maar geen netwerk meer en het ziet er ook niet naar uit dat Telmex dit probleem gaat oplossen. Het voelt toch een beetje alsof dat iemand je oude, maar nog prima rijdende auto inruilt voor een nieuwe auto maar het vierde wiel er niet bij doet.

Zo nu en dan zien wij een mannetje met z'n soort karretje oud papier ophalen
Het uitzicht op ons dakterras wordt niet beter van al die kabels

Het is in dit geval dus net zoals met zoveel problemen in Mexico, je kan beter proberen om het zelf op te lossen, dat gaat vaak sneller / makkelijker. We zouden het netwerkprobleem natuurlijk kunnen oplossen door zelf een router te kopen en te installeren, maar daar hebben we eigenlijk geen zin in, weer een extra kastje in huis. Gelukkig ontdekte Jacob nog een andere optie, namelijk de DNS-server optie in de router in gebruik nemen. Dit was een heel gepruts en werkt helaas niet 100%, maar we hebben onze netwerkprinter weer aan de praat en ook enkele van onze computers kunnen weer met elkaar babbelen.