Februari 2011, een zeldzaam positieve ervaring in Mexico
De laatste jaren zie je regelmatig stukken over Mexico in de internationale pers, en meestal heeft dit te maken met drugsgerelateerde geweld. Gelukkig hebben wij daar nog nooit iets van gemerkt en we hopen dat de komende jaren ook zo te houden. Waar we meer mee te maken hebben zijn de algemene mentaliteitsverschillen tussen Mexicanen en Nederlanders.

Zo was er een keer een taxi die ons van het vliegveld naar huis bracht en al onze koffers, maar niet Jacobs jas uitlaadde. Na twee weken bellen waarbij de jas de ene keer wel en de andere keer niet gevonden was, was de definitieve conclusie dat de jas weg was. Volgens alle mensen die we spreken en veel meer ervaring in Mexico hebben dan wij is dit min of meer standaard, als je iets even kwijt bent, ergens laat liggen of vergeet mee te nemen, ben je het in Mexico vrijwel zeker voor altijd kwijt.

Het strand op 50 meter lopen van Hotel Ines in Puerto Escondido
Het strand op 50 meter lopen van Hotel Ines in Puerto Escondido

In februari waren wij op vakantie in de staat Oaxaca en sliepen we onder andere een nacht in Hotel Ines in Puerto Escondido. Bij aankomst in ons volgende hotel ontdekten we dat we de adapter van onze laptop kwijt waren. Al snel kwam in tot de conclusie dat we hem in het stopcontact van onze hotelkamer in Hotel Ines hadden laten zitten. Ondanks dat we geen hoge verwachtingen hadden belde we de volgende ochtend toch maar even.

We kregen we een beetje het verhaal dat we verwacht hadden te horen, men wist van niets en er zaten nog mensen op onze kamer, dus kijken was niet mogelijk. Maar we mochten 's middags wel nog een keer bellen. 's Middags was het verhaal een stuk positiever, sterker nog, ze hadden ze adapter gevonden en zouden hem ergens neerleggen zodat we de week erop, als we weer thuis waren, afspraken konden maken over het opsturen etc.

Op maandag werd het verhaal nog beter, ze zouden de adapter opsturen en de kosten voorschieten. Uiteraard wel met het verzoek om de kosten zo snel mogelijk terug te storten op hun bankrekening, wat we uiteraard ook gedaan hebben. En ja hoor, op woensdag werd een netjes ingepakte adapter bij ons afgeleverd. Wij zijn de mensen van Hotel Ines zeer dankbaar voor hun bijzonder nette afhandeling van dit gevalletje.