November 2009, ons eerste (hoge) bezoek uit Nederland
Handjesschudden bij Koningin Beatrix, Willem Allexander en Maxima
November stond wat ons betreft in het teken van bezoekers. Allereerst was er natuurlijk het staatsbezoek van Beatrix, Alexander en Maxima. Uiteraard kwamen die niet voor ons, maar Gabrielle was er op haar werk wel een aantal maanden druk mee en we mochten ze wel een handje geven. Dit is zelfs in Nederland op tv geweest, bij Blauw Bloed van de EO op 7 november.
Verder was Jacob samen met nog twee andere in Mexico wonende Nederlands zo'n beetje de enige Nederlandse toeschouwer bij de kranslegging bij Obelisco a los Niños Héroes in Bosque de Chapultepec. Van de kranslegging zelf kon hij niet zien, maar het was wel aardig om al die hollende fotografen te zien. Zelf heeft hij ook wat foto's gemaakt en daarvan hebben we dit fotoalbum gemaakt. Voor een uitgebreid verslag van het staatsbezoek kijk je op www.royalblog.nl.

Gabrielle had de week daarop nog veel meer bezoek, er kwamen 28 bedrijven, 50 mannen (ja geen vrouwen) naar een tuinbouwbeurs in Irapuato waar zij een Holland paviljoen had georganiseerd. Na een stuk of 35 vergelijkbare beurzen in China was dit haar eerste beurs in Mexico en daardoor best even wennen / spannend. Maar alles ging goed en iedereen was na afloop erg tevreden.

Het Holland Pavillion op de tuinbouwbeurs in Irapuato
Het Holland Pavillion op de tuinbouwbeurs in Irapuato

Terwijl Gabrielle nog in Irapuato zat kwamen Ben & Carla met de KLM aan in Mexico Stad. Zij waren ons eerste echte bezoek uit Nederland. De dag erop kwam Gabrielle weer thuis en vervolgens kwamen Renée en Edwin uit Costa Rica ook gezellig bij ons langs. Edwin en Renée bleven twee nachtjes, zij zaten in het vliegtuig terug naar Costa Rica toen wij met Ben & Carla in de auto richting Oaxaca reden. Dit was onze eerste, erg geslaagde, vakantie in Mexico. We hebben het reisverslag van deze vakantie inmiddels online staan.

Al met al was november een redelijk hectische maand waarbij Gabrielle eind november voor haar werk ook nog naar Cuba zou gaan, en Jacob wilde wel mee. Echter een week van te voren was er nog niets bevestigd en omdat Gabrielle voor haar werk zou gaan moest er eerst nog een formele uitnodiging van de Cubaanse overheid komen, anders kon ze geen zakelijk visum aanvragen. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed en zaten we op zondag 29 november in het vliegtuig voor een weekje Cuba.

Tot slotte nog twee foto's van iets wat we buiten Mexico eigenlijk nog nooit gezien hebben, maar voor ouders die hun kinderen regelmatig kwijt zijn misschien niet zo'n gek idee is. Overigens, wanneer je in Mexico naar een plek gaat waar relatief veel ouders met kleine kinderen komen hoef je niet heel lang te wachten om een ouder met aangelijnde kinderen te vinden.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan