September 2009, wateroverlast in Mexico Stad

Wateroverlast binnen

Half september moest Gabrielle voor haar werk naar Nederland en zoals altijd zou Jacob ook dit keer weer meegaan. Maar op de dag voor ons vertrek vonden we een verrassing. In de wc bij ons boven stond water op de vloer. Dit leek uit de muur te komen en toen Jacob met zijn vinger tegen de muur drukte zat er ineens een gat in de muur. Oeps, dit ziet er niet goed uit.

Je druk even en dan heb je ineens een gat in je muur
Je druk even en dan heb je ineens een gat in je muur

Even later bleek het bij de onderburen op de begane grond flink te regenen, zij hadden enkele emmers in de woonkamer staan om al het water op te vangen. Om een of andere rare reden lekte het in ons appartement op de verdieping onder de wc niet. Hierdoor hadden wij eigenlijk niet zo veel last van deze lekkage, dat is wel eens anders geweest.
Hoe dan ook, op de dag van ons vertrek naar Nederland kwamen er twee mannetjes en die hebben een gat in de muur van onze wc gemaakt. Wat deze mannen verder hebben gedaan weten we niet. Het enige wat we weten is dat ze de rotzooi hebben opgeruimd voordat we 's middags naar het vliegveld vertrokken en dat we op dat moment nog bij de buren naar binnen konden kijken.

De volgende dag wordt het gat nog groter
De volgende dag wordt het gat nog groter

Inmiddels zijn we weer terug en is het gat aan de kant van de buren weer dicht, maar aan onze kant nog niet. We hebben eigenlijk ook geen idee wanneer er iemand komt om dit gat dicht te stoppen. Gelukkig hebben we er geen last van, we hebben nog genoeg andere wc's in ons appartement, dus we zullen wel zien.

Inmiddels ziet het er al enkele weken zo uit
Inmiddels ziet het er al enkele weken zo uit

Wateroverlast buiten

Het regenseizoen in Mexico schijnt zo'n beetje van mei tot oktober te lopen. Dus een paar weken naar onze aankomst begon het en inmiddels is het zo goed als afgelopen, in theorie tenminste. Tot eind mei hebben wij namelijk niet veel van een regenseizoen gemerkt. Het regenseizoen schijnt dit jaar erg droog te zijn.

Soms regent het een beetje in Mexico Stad
Soms regent het een beetje in Mexico Stad

Verder hebben we, in tegenstelling tot wat ons verteld is, lang niet iedere dag regen gehad en vonden we de heftigheid van de regenbuien over het algemeen wel meevallen. En dat is maar goed ook, want als het hier heftig regent geeft dit al snel problemen. Allerlei wat lager gelegen wegen kunnen dat zomaar onderwater lopen, de eerste 10 centimeter telt in dit geval niet, waardoor een ritje van een half uur ineens vier uur kan gaan duren.
Zelf hebben we, eind juni, een keer midden in zo'n regenbui gezeten, we waren met onze fietsen naar een paar winkels. Gelukkig waren we net ergens binnen en duurde het vervolgens niet zo lang voor het weer droog werd. Toch hadden we toen nog een probleem, op de stoep was het wel droog maar op de weg stond zoveel water dat we niet droog bij onze fietsen, die aan de andere kant van de weg stonden, konden komen.

Probeer nu maar eens met droge voeten aan de overkant te komen
Probeer nu maar eens met droge voeten aan de overkant te komen

Vooral eind augustus en begin september hebben we behoorlijk wat regen gehad. Dit had meteen tot gevolg dat de zon een stuk minder scheen en het een stuk kouder was. Hierdoor vonden we het eind september in Nederland erg lekker weer.