Augustus 2009, onze eerste ervaringen met onze auto in Mexico
Als we het allemaal geweten hadden, hadden we het anders gedaan. Maar ja, zo als het gezegde luidt "achteraf kijk je een koe in de kont" en daar heb je dus niets aan.

Dus toen we in maart uit China vertrokken hebben we onze auto gewoon met de rest mee laten verhuizen richting Mexico. Onze auto is een RAV4 die we in 2005 voor iets meer dan € 24.000 (exclusief BTW en BPM) hebben gekocht en waar we de afgelopen vier jaar ruim 20.100 kilometer in gereden hebben. Doordat we er zo weinig mee reden is de accu een paar keer helemaal leeg gelopen waardoor de kwaliteit van de accu niet geweldig meer was.

Zelf kwamen we op woensdag 15 april aan in Mexico Stad. Hierna was het wachten op de aankomst van onze container, die op 23 mei in een haven in Mexico aankwam. Vervolgens moesten de papieren voor het inklaren van de auto op orde gemaakt worden.
Dit was een heel gedoe, onder andere omdat op de Mexicaanse ID-kaart van Gabrielle haar naam niet goed geschreven was. Maar met wat duwen en trekken lukte ook dit en op 5 juni arriveerde onze auto op de locatie van onze verhuizen (Mex Pack) in Mexico Stad.

Op dat moment konden we er echter nog niet mee rijden want er waren nog geen kentekenplaten. Hiervoor moesten we eerst een verzekering regelen. Dat we nogal een vaag gedoe.

Onze auto vlak voordat hij de container uit mag
Onze auto vlak voordat hij de container uit mag

De verzekering

We vroegen bij drie verzekeringen een offerte aan en die konden ons vooral vertellen wat het kostte. Maar als je vervolgens naar de dekking vroeg, was dat toch een stuk lastiger en kregen wij ook de indruk dat deze niet erg hoog was. Een dekking voor aansprakelijkheid van derden van 1.000.000 pesos (ruim € 51.000) daar worden wij niet echt blij van. Maar dit schijnt ongeveer de standaard dekking hier te zijn dus doen we het er maar mee.
We kozen echter niet de goedkoopste optie (van ongeveer 9.000 pesos per jaar) omdat we daar wat rare verhalen over hoorde. Wij kozen voor de verzekering die ongeveer 11.000 pesos zou moeten kosten, volgende de offerte.
Echter toen we de rekening kregen bleek deze verzekering 8.200 pesos per jaar te kosten. Prima, maar nu hopen we wel dat als er ooit iets gebeurt het met de vergoeding goed zit. Maar ja, daar zullen we pas achterkomen als het echt zo ver is en laten we hopen dat we er nooit achter komen.

De kentekenplaten

Hierna moesten de kentekenplaten aangevraagd worden. Dit ging dus helemaal fout. Weer omdat de naam van Gabrielle niet goed op haar ID-card stond. Dus heeft de ambassade uiteindelijk eerst een nieuwe ID-card aangevraagd waarna het aanvragen van de kentekenplaten redelijk soepel verliep.
Een opvallend puntje hierbij is wel dat we de originele rekeningen van de aankoop van de auto moesten laten zien en dat de Mexicanen deze ook gehouden hebben. We schijnen die pas terug te krijgen als de auto het land weer uitgaat of zo. Voor de zekerheid hebben we maar een paar kopietjes gemaakt en verder zullen we wel zien of dit ooit problemen gaat geven.
Uiteindelijk kregen we op dinsdag 7 juli onze kentekenplaten binnen. Op dat moment stond onze auto al meer dan een maand in een loods van onze verhuizer.

Vergeleken met onze buurman hebben we best een klein autootje
Vergeleken met onze buurman hebben we best een klein autootje

Het eerste ritje

Inmiddels hadden we ook van de verhuizer gehoord dat onze auto niet startte. Dat hadden we, gezien de kwaliteit van de accu wel verwacht. Dus daar maakte we ons niet druk over.
Toen Jacob op donderdag 9 juli echter de auto op ging halen, bleek er toch iets meer aan de hand. Als we de auto met startkabels en een andere auto start, dan deed hij het wel, maar de elektrische ramen, de toerenteller en nog een aantal dingen deden het dan niet. En als de startkabels los gehaald werden sloeg de motor vrijwel meteen af. Heel raar. We hebben gezocht naar kapotte zekeringen etc. maar konden niet vinden. Dus zat er niet anders op dan de auto naar een garage te brengen.

Een gemiddeld wegdek in Mexico Stad
Een gemiddeld wegdek in Mexico Stad

Onze eerste reparatie

Dit was meteen de eerste keer dat we gebruik maakte van de autoverzekering. Die blijkt in dit soort gevallen namelijk het transport naar de garage te betalen. Dus belde er iemand naar onze verzekering en een half uurtje later stond er een auto-ambulance voor de deur die onze auto oplaadde en samen met Jacob naar de Toyota garage het dichtst bij ons huis bracht.
Deze garage ziet er echt heel netjes en verzorgd uit. Eerst dacht men de auto snel te repareren. Maar na een half uur kwam men er toch achter dat het echt niet alleen de accu was en dat het wat ingewikkelder was. Dus mocht Jacob met de mededeling dat hij morgen middag klaar zou zijn naar huis.
Echter toen Jacob de volgende dag belde was de auto nog helemaal niet klaar. Wij vonden dit niet echt erg omdat we de volgende dag op vakantie gingen naar de VS, dus de auto hadden we de komende weken niet nodig.
Tijdens onze vakantie kregen we het bericht dat de accu en een zekeringenkast vervangen moesten worden en dat dit iets van 5.000 pesos zou gaan kosten. Tja, erg veel keus hadden we niet dus hebben we deze reparatie maar uit laten voeren.

Uiteindelijk is Jacob op vrijdag 31 juli de auto op gaan halen. Toen bleken de totale kosten bijna 6.800 pesos (± 350 euro) te zijn, 1380 pesos voor de accu, 550 pesos voor het zekeringenblok en dus ruim 4800 pesos aan arbeid. Hoe zo goedkope arbeid in Mexico. Op dit moment leek alles gerepareerd. Maar toen Jacob wegreed deed de radio het niet. Dus hij meteen weer terug.
Gelukkig viel het probleem deze keer mee. We hebben namelijk een niet standaard radio in onze auto en deze strekt kennelijk wat meer stroom dan de standaard radio. Hierdoor was er een zekering doorgebrand. Met een nieuwe, zwaardere, zekering was dit probleem snel opgelost en waren we eindelijk zover dat we auto konden rijden in Mexico.
De totale schade voor ons viel uiteindelijk mee omdat onze verhuisverzekering bereid was om € 200 te vergoeden.

Zoeken we een keer een flink gat in de weg, vinden we niets erger dan dit
Zoeken we een keer een flink gat in de weg, vinden we niets erger dan dit

Onze eerste ervaring met het verkeer

Autorijden in Mexico Stad is een bijzondere ervaring. Het verkeer zelf is niet bijzonder chaotisch of zo, maar toch rij je niet echt ontspannen. Dit komt onder andere door het slechte wegdek, er zitten regelmatig enorme gaten in de weg. Verder heb je overal verkeersdrempels, zelfs op de grote doorgaande wegen. Iets anders is, is dat de rijbanen over het algemeen zo smal zijn dat de veel bussen er maar amper op passen en het eigenlijk dus ook niet mogelijk om met zijn drieën naast elkaar op een driebaansweg te rijden.
Maar voor de rest is het allemaal best te doen, al moet je wel een beetje opletten omdat er nogal wat mensen zijn die door rood rijden.

Achteraf kijk je een koe in de kont

Als we het allemaal geweten hadden dan hadden we het echt anders gedaan. Auto zijn in Mexico namelijk belachelijk goedkoop. Een nieuwe RAV 4 zoals wij die rijden is hier niet te koop. Maar vergelijkbare auto's zijn er wel te koop en die kosten dus tussen de 15.000 en 16.000 euro inclusief belastingen. Dus veel minder dan de 24.000 euro die wij vier jaar geleden (exclusief BTW en BPM) betaalden, en ongeveer de helft van de catalogusprijs van zo’n auto op dit moment in Nederland.

De prijzen van een nieuwe Toyota RAV4 bij de Toyota dealer in Polanco
De prijzen van een nieuwe Toyota RAV4 bij de Toyota dealer in Polanco (dat dollar teken "$" staat hier dus voor pesos)

Nu snappen we ook waarom de meeste collega's van Gabrielle zonder auto in Mexico aankomen. Het is veel goedkoper, en makkelijker, om voor je vertrek je auto te verkopen en daarna in Mexico een nieuwe te kopen.