April 2009, onze eerste weken in Mexico
April begon voor ons voor de verandering in Nederland. Eind maart zijn we met 75 kg bagage en ongeveer 40 kilo hand bagage (met name de iMac van Jacob was zwaar) uit Peking vertrokken. Tijdens ons verblijf in Nederland had Gabrielle haar jaarlijkse terugkomweek en verder heeft ze een aantal gesprekken gehad om zich voor te bereiden om haar nieuwe baan in Mexico. Zo is ze onder andere wezen praten met een paar mensen op de Mexicaanse ambassade in Den Haag.

Verder moesten we tijdens ons verblijf in Nederland onze paspoorten laten vervangen en naar de bedrijfsarts voor een medische keuring en diverse entingen. Uiteraard hebben we deze weken ook gebruikt om diverse vrienden en familie te bezoeken en voor een weekendje wandelen in de Ardennen.

Op woensdag 15 april was het echter zo ver. Toen vertrokken we naar Mexico. Carla had een vrije dag en heeft ons, samen met alle bagage, naar Schiphol gebracht. Na een vlucht van ongeveer 11 uur kwamen we aan in Mexico Stad. Daar werden we door twee collega's van Gabrielle opgevangen die ons naar ons tijdelijke appartement hebben gebracht.
Tot het moment dat we iets anders hebben gevonden zitten we in een ruim drie kamer appartement van Dominion Suites. Dit is een prima appartement en ze komen het iedere dag schoonmaken, inclusief het afwassen van de vaat. Verder kunnen we hier 's morgens ontbijten en is er een (behoorlijk klein) zwembad. Maar het belangrijkste is misschien wel dat het min of meer midden in de chicste wijk van Mexico Stad ligt. Hier is het heerlijk groen met op loopafstand allerlei restaurantjes en diverse winkeltjes waaronder een supermarkt waar we iedere dag vers brood kopen.

Enkele foto's van ons appartement in Dominion Suites
foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Op vrijdag 17 april ging Gabrielle voor het eerst naar haar nieuwe kantoor, de Nederlandse ambassade in Mexico Stad. Dat was wel even wennen, zoals iedere nieuwe baan wennen is. In de tijd dat Gabrielle naar kantoor was, was Jacob druk met de boekhouding van Learnit en het afronden van allerlei verslagen over vakanties, wandelingen en excursies in China die nog niet op onze website stonden. We verwachten trouwens dat het nog wel een aantal maanden zal duren voordat we helemaal bij zijn.

Verder waren we druk met het zoeken van een huis of appartement voor de komende vier jaar. Dit viel niet mee. In de laatste twee weken van april zagen we in het totaal zagen 10 huizen en 19 appartementen.
De huizen die we zagen vonden we over het algemeen niets. Het enige leuke huis dat we zagen was helaas te klein. Bij eentje hebben we gezegd dat we het wel wilden huren als ze de keuken zouden vervangen, wat ze wel wilden doen. Achteraf hebben we dit lekker laten lopen, want eigenlijk wilden we nog een aantal dingen aangepast hebben en we hadden helemaal geen zin in al dit gedoe.
Over het algemeen vonden we de appartementen aangenamer dan de huizen. Dit kwam vooral doordat de meeste appartementen (bijna) nieuw en de meeste huizen minimaal 20 jaar oud waren. De appartementen die we zagen waren vaak niet erg groot en hadden soms erg kleine badkamers. Uiteindelijk hebben we twee appartementen gezien waar we eventueel wel in wilden wonen.

Het ene was wat klein, maar na een tweede bezoek kwamen we tot de conclusie dat het wel kon. Echter we wilden wel dat er een slaapkamer bij de woonkamer getrokken zou worden en dat er in de ruimte boven een extra muur gezet zou worden zodat we daar een extra slaapkamer zouden hebben.
Het andere appartement was veel groter met een belachelijk grote slaapkamer die groter was dan veel Nederlandse woonkamers. Dat was meteen een nadeel van dit appartement, het was wat lastiger gezellig te maken en verder was het balkon een beetje aan de kleine kant.
Binnen een dag werd ons luxe probleem van twee appartementen echter opgelost. Het grote appartement was alleen voor één jaar te huur. Dus dat werd het niet.
Nu, begin mei, zijn we nog aan het onderhandelen over het andere appartement waarbij we, totdat we getekend hebben, verder blijven kijken of we iets ruimers kunnen vinden.