November 2008, niet thuis in Peking
In november zijn we heel weinig thuis geweest. De eerste twee weken waren we samen in Nederland. Gabrielle had zogenaamde "spreekdagen" en allerlei ander overleg, Jacob was mee voor de gezelligheid. Een vast onderdeel van onze bezoeken aan Nederland is een weekendje weg met Hopman Reizen. Ook deze keer zijn we wezen wandelen in de Ardennen.
Tijdens dit bezoek aan Nederland hadden we ook iets bijzonders, de bruiloft van Henk & Ina. Henk is de baas / collega van Gabrielle en Gabrielle was een van Henk zijn getuigen bij deze blijde gebeurtenis. Om alle Nederlanders iets van China mee te geven hebben we 's avonds samen met Joke & Wim een stukje gedaan waarbij als afsluiting Henk (Ina wilde niet) met echte Chinese baijiu (báijiǔ / 白酒) de tafels rond ging.

De tweede helft van november hebben we elkaar bijna niet gezien. Jacob ging een dag eerder weg uit Nederland zodat hij op zaterdag 15 november nog net de laatste voetbalwedstrijd van The Flying Dutchman in de door China ClubFootball georganiseerde competitie kon meespelen. Helaas was de eerste plaats inmiddels onbereikbaar, maar de tweede plaats werd glansrijk verdedigd.

Jacob probeert voor The Flying Dutchmen de nul te houden
Jacob probeert voor The Flying Dutchmen de nul te houden

Op zondag zagen we elkaar nog even op het vliegveld van Peking. Gabrielle kwam terug uit Nederland en Jacob was op weg naar Vietnam voor een vakantie van twee weken. Ja, voor het eerst in jaren ging Jacob zonder Gabrielle op vakantie. Hans had gevraagd of hij zin had om mee te gaan naar Vietnam en dat had hij wel. Hans ging naar Vietnam omdat Edine er twee weken moest zijn voor haar werk. Zo had Jacob een prima vakantie waarbij hij de meeste dagen samen met Hans op stap was, en waarbij ze Edine niet alleen in het weekend, maar ook meerdere doordeweekse avonden zagen. Uiteraard volgt van deze vakantie nog een uitgebreid verslag, maar dat is voorlopig nog niet klaar.

Gabrielle zat in de tussentijd niet alleen thuis. De eerste week moest ze een aantal dagen naar Shanghai in verband met een handelsmissie. Dit betekende veel praten, drinken en naar de karaoke. De tweede week werd besteed aan een seminar in Peking over kwekersrecht (intellectuele bescherming van nieuwe plantenrassen) en besprekingen over een vervolgproject. Ook niet onbelangrijk was het schrijven van de sollicitatiebrief voor de overplaatsing in 2009. Want aan alle leuke dingen komt ooit een einde en dus ook aan ons verblijf in China.