Juni 2008, een nieuwe weg in Peking
Juni was, buiten het werk, een rustige maand, geen bezoek en geen grote vakanties, die hebben we vorige maand gehad en hebben we volgende maand weer. Eind april en begin mei zijn we met Ben & Carla drie weken naar Yunnan geweest (dat verslag volgt nog) en in juli komen de ouders van Gabrielle voor vier weken en staat er onder andere een dikke week Guilin op het programma. Dat wil zeggen, als het daar een beetje fatsoenlijk weer is. Ouders van vrienden van ons zijn pas naar Guilin geweest en moesten vanwege het wassende water een paar keer in een boot in plaats van een auto.

Gelukkig was er nog wel een weekendje weg. Gabrielle had namelijk overleg met al haar Nederlandse landbouw collega's uit de regio (Japan, Thailand, Indonesië, etc.) in Hanoi. Wij hebben deze kans aangegrepen om er een toeristisch weekend aan vast te knopen. Dat was de moeite zeker waard. Uiteraard komt hier nog een uitgebreid verslag van.

Ratten bestrijding in het openbaar groen van Peking. Je kunt je kinderen maar beter in de gaten houden.
Ratten bestrijding in het openbaar groen van Peking. Je kunt je kinderen maar beter in de gaten houden.

Voor de rest zagen we deze maand hoe de nieuwe flats naast ons klaar kwamen. Ook zien we al drie jaar dat de weg die achter ons complex langs loopt van west naar oost stukje voor stukje wordt opengebroken, om een riool of zoiets aan te leggen, en als hij weer dicht gaat verbreed wordt van twee banen naar ergens tussen de zes en acht banen. Nu zijn ze vlak bij ons aangekomen. We zijn benieuwd of we het nog gaan meemaken dat ook het laatste stukje af komt.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan