Maart 2008, bezoek aan Nederland
In maart was het weer zo ver, we gingen weer eens naar Nederland in verband met een jubileum. Deze keer waren de ouders van Jacob 50 jaar getrouwd, en dat is tegenwoordig toch wel een hele prestatie. Het is trouwens wel opvallend, we zijn nu bijna drie jaar uit Nederland weg en hebben gemiddeld meer dan 1x per jaar dat we terug gaan voor een bruiloft, jubileum of belangrijke verjaardag. Dit is veel meer dan we hadden verwacht. Om deze reden naar Nederland gaan heeft trouwens wel een voordeel ten opzicht van de voor ons meest gebruikelijke reden (Gabrielle moet voor werk in Nederland zijn), we hebben meer tijd om samen familie en vrienden te bezoeken.

Als we naar Nederland gaan is het inmiddels ook standaard dat we een weekendje gaan wandelen met Ben & Carla, en meestal ook met Jef & Sigrid. Deze keer is daarop geen uitzondering. Toch doen we het deze keer wel anders. Jef & Sigrid zijn in januari namelijk verblijd met de komst van Renske en Ymke. Tja en zo'n gezellig stel laat je natuurlijk niet zomaar een heel weekend achter bij opa en oma. Om de nieuwe pappa en mamma toch van het wandelen te kunnen laten genieten, gingen we deze keer dus niet naar de Ardennen, maar naar de Veluwe. Ja, je moet er wat voor over hebben om met je vrienden op stap te kunnen. Hieronder vind je enkele foto's van dit weekend.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Naast dit alles liep eind februari Jacob zijn cursus Chinees, die hij samen met Magiel en Jeroen volgde af. Deze keer kreeg hij zelfs een certificaat of eigenlijk zelfs twee. Van de vorige cursus had hij er geen gekregen en die deed de juf er deze keer gewoon bij. Dat zo'n certificaat echt iets betekent blijkt wel uit het feit dat Jeroen, die de helft van de lessen er niet was en ook de "test" niet heeft gemaakt, er ook eentje kreeg. Jacob en Magiel hebben besloten om samen verder te gaan en zijn inmiddels begonnen aan een nieuwe serie van 18 lessen.