September & oktober 2007, twee maanden uit ons leven in Peking
Begin september hebben we voor dit jaar ons laatste bezoek uit Nederland gehad. Eind augustus kwam de zus van Gabrielle, Stefanie, een weekje bij ons logeren. Ze had een congres en sliep bij ons in plaats van in het hotel bij het congrescentrum.
Op 7 oktober trouwden Jeroen en Ann, twee goede vrienden van ons
Op 7 oktober trouwden Jeroen en Ann, twee goede vrienden van ons
Stefanie was nog maar net op het vliegtuig of we konden Gerda, de oudste zus van Jacob, ophalen. Dat ging trouwens maar net goed, we misten bijna de aansluitende vlucht naar Kunming die we hadden geboekt. Daarmee was Gerda meteen de eerste waarmee Jacob een paar dagen opstap is geweest. We zijn namelijk eerst met zijn drieën een paar dagen naar Kunming geweest waarna Jacob en Gerda nog een paar dagen naar Dali zijn geweest. Meer over deze reis lees je in het bijbehorende verslag dat, hopelijk, eind november online zal staan.

De maanden september tot en met november zijn de maanden waarin de temperatuur in Peking daalt van rond de 30° C naar rond het vriespunt. Dat is 30 graden in 13 weken oftewel ongeveer twee graden per week. En dat merk je.
Zodra je denkt dat het buiten een aangename temperatuur is om dingen te gaan doen moet je dat ook gaan doen want een paar weken later is het bijna alweer te koud. Zo is Jacob in september, voor het eerst dit jaar, weer een paar keer op zijn racefiets weggeweest. Het lijkt er echter op dat hij de racefiets in november alweer gaat ingeruilen voor zijn schaatsen.

Gabrielle had de gebruikelijke handelsmissies en als toetje had ze deze keer ook haar minister (Gerda Verburg) op bezoek. Maar die kwam eigenlijk niet voor zaken maar om de marathon van Peking te lopen, wat ze ook deed in een hele nette tijd van 3 uur 27 minuten en een beetje.

Dankzij het mooie weer zijn we er deze periode ook een aantal keren op uit geweest. Zo zijn we naar het Beijing Wildlife Park geweest en hebben we een aantal wandelingen in de bergen rond Peking gemaakt.

Wat voor ons erg prettig is, is dat het complex waar we inmiddels ruim twee jaar wonen (Park Avenue) nu vrijwel klaar is. Zo hebben we sinds half september een sportschool met zwembad en sinds half oktober een redelijk gesorteerde supermarkt (April Gourmet) in ons complex, dus op loop afstand. Helaas is deze supermarkt nog duurder dan de Jenny Lou waar we tot nu toe naar toe gingen.

Het gebouw met de "facilities" van Park Avenue. Op de begane grond zitten nu twee winkels, er is ruimte voor veel meer. Op de eerste verdieping zit de sportschool en daarboven het zwembad.
foto, alleen zichtbaar met javascript aan

De flats die bij ons naast in aanbouwen zijn, zijn inmiddels ook op hoogte en is men nu aan het afbouwen. We hebben de indruk dat dit erg snel gaat en dat begin ergens in april de eerste bewoners daar misschien wel arriveren.
Aan de ene kant vinden we het jammer dat deze flats nu voor ons uitzicht staan. Maar aan de andere kant zullen er als ze klaar zijn meer mensen met geld in onze buurt komen wonen zodat het aanbod aan leuke winkels en betere restaurants mogelijk ook groter gaat.