Juli 2007, afgebonden vrouwen voeten in China
Onderstaande foto's hebben we via via per e-mail gekregen
foto, alleen zichtbaar met javascript aan

Juli valt midden in de grote nieuws kommertijd. En dat blijkt ook dit jaar weer. Juli was voor ons een voort kabbelende maand. Het was zowaar niet zo heel druk op het werk van Gabrielle waardoor ze deze maand een paar keer voor 19.00 uur thuis was, het moet niet gekker worden.

Het enige echte nieuwsfeit vond plaats op zondag 29 juli. Op die dag was er een "Grand opening" van het fitnesscentrum in ons wooncomplex. Dat was mooi op tijd, we vierden op 20 juli dat we precies twee jaar geleden naar Park Avenue verhuisd zijn. Helaas is ons wooncomplex hiermee nog steeds niet helemaal af. Er zouden namelijk ook nog allerlei winkeltjes moeten komen en men is nog steeds druk met het neerleggen en weer weghalen van graszoden in de tuin.
Maar het lijkt nu allemaal wel redelijk af. Het enige wat we ons afvragen is of de tennisbaan die we op allerlei plaatjes hebben gezien ooit nog aangelegd wordt.

Verder ontvingen we deze maand via via een aantal foto's van een Chinese vrouw met (af)gebonden voeten. We hadden hier wel eens van gehoord maar wisten er verder ook niet zo veel van. Gelukkig hebben we naast deze foto's op internet twee aardige artikelen over gebonden voeten gevonden. De ene artikel gaat vooral over de culturele achtergronden en de geschiedenis terwijl het andere artikel meer gaat over de huidige situatie en de gezondheidseffecten. Helaas zijn beide artikelen in het Engels.