Maart & april 2007, twee maanden uit ons leven in Peking
Soms heb je gewoon niet zo'n zin om een verhaaltje te schrijven en andere keren heb je eigenlijk wel zin, maar geen inspiratie. Voor de maanden maart en april geldt beiden in meer of mindere maten. Maar inmiddels is het half juni en moet er gebeuren want voor mei hebben we wel zin / inspiratie en voor juni hebben we het verhaal zelfs al bijna klaar.

Beide maanden waren voor Gabrielle erg druk en stonden voor Jacob vooral in het teken van het weer beginnen met lessen Chinees. Verder zijn we een dikke week naar Nederland, een paar dagen naar Hong Kong en een paar dagen naar Wuhan (inclusief de Drieklovendam) geweest.

In maart is men (eindelijk) begonnen met het verder aanleggen van de tuin bij onze flat
foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Vorig jaar hebben we rond deze tijd ook een aantal uitstapjes rond Peking gemaakt. Dit jaar kwam dat er niet van. De weinige dagen dat we beiden thuis waren hadden we geen puf. Wel zijn we twee keer een middagje weg geweest. De eerste keer was dit het Tuanjiehu Park, een leuk Chinees park op 10 minuten fietsen van de plek waar we wonen. Het is vooral een leuk park om een beetje te zitten en naar de Chinezen te kijken terwijl zij jou bekijken.
Het tweede middagje was een bezoekje aan de botanische tuin in het noord westen van Peking. Dit was erg leuk omdat er allerlei bloemen, struiken en bomen in bloei stonden. Het was iets minder dat het er zo erg druk was. Maar gelukkig, hoe verder we het park inliepen hoe minder druk het werd. Wat wel een beetje tegenviel was de tropische tuin die men hier heeft, die stelde niet zoveel voor.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan
Ons uitzicht op de CCTV-toren (dat scheve ding) in aanbouw, die flat op de voorgrond is inmiddels een stuk of 10 verdiepingen hoger

April was ook de maand waarin we voor het eerst, en voor het laatste, vanuit onze woonkamer is van de in aanbouw zijnde CCTV-tower konden zien. In maart lukt dat nog niet omdat de toren nog niet hoog genoeg was. In mei verloren we dit uitzicht omdat een flat tussen ons en de CCTV-tower toen zo hoog werd dat de CCTV-tower daar achter verdween.

Uiteraard werd eind april ook in Peking koninginnedag gevierd. Ter gelegenheid van de receptie op de ambassade heeft Jacob toen voor het eerst sinds een jaar weer eens de stropdas gedragen.

Het regelen van een paar duizend tulpen is 1 maar er vervolgens voor zorgen dat ze er tijdens de receptie ook netjes bij staan is nog een hele klus
Het regelen van een paar duizend tulpen is 1 maar er vervolgens voor zorgen dat ze er tijdens de receptie ook netjes bij staan is nog een hele klus