Juli 2006, wegwerkzaamheden in Peking
De maand juli bestond voor ons, net als de maand juni, uit twee delen. Het eerste deel van de maand zaten we in Nederland en Frankrijk en het tweede deel waren we thuis in Peking. Tijdens onze vakantie in Nederland en Frankrijk hebben we onder andere drie dagen gewandeld in Zeeland, zijn we een Hopman weekendje naar de Ardennen geweest en zijn we een dikke week wezen wandelen in Noord Frankrijk. Van deze wandelingen hebben we aparte verslagen geschreven die elders op onze website staan.

Verder hebben we in Nederland een paar dagen besteed aan het schilderen van ons huis en was er de 40 jarige bruiloft van de ouders van Gabrielle. Al met al hadden we een behoorlijk gevuld programma en was het leuk om onze familie en vrienden weer te zien. Maar we waren ook wel weer blij toen we thuis in Peking waren.

Gabrielle ging vervolgens weer aan het werk wat zoals bij veel mensen de eerste dagen na de vakantie nog niet mee viel. Jacob besteedde vrijwel de gehele rest van de maand aan het aanpassen van de lay-out van onze website en het uitwerken van de diverse verhalen voor onze website.

Bij de wegwerkzaamheden in Peking worden wel shovels gebruikt, maar scheppen schijnen ze niet zo goed te kunnen, of zou de bak dan te veel slijten ? !
Bij de wegwerkzaamheden in Peking worden wel shovels gebruikt, maar scheppen schijnen ze niet zo goed te kunnen, of zou de bak dan te veel slijten ? !

Iets wat ons vreselijk verbaasde bij onze terugkeer in Peking was het weer. Vorig jaar was het in de maand juli vrijwel iedere dag rond de 35° C met uitschieters naar boven de 40° C. Voor zover wij ons kunnen herinneren heeft het die maand geen druppel geregend.
Dit jaar was het volstrekt anders. De temperatuur lag rond de 30° C met uitschieter onder de 25° C. Jacob heeft zelfs een keer 's avonds een lange broek aangedaan. Iets wat vorig jaar in de periode eind mei tot begin oktober niet is voorgekomen.
Naast deze lagere temperatuur regende het ook veel meer. Want zeker om de dag viel er (behoorlijk wat) regen. Deze regen heeft aan de ene kant als voordeel dat het veel minder stoffig en veel groener is. Aan de andere kant zorgt het er ook voor dat het veel vochtiger is waardoor het zicht zeker niet beter is dan vorig jaar en het buiten ook lang niet altijd beter aanvoelt.
Maar ja, wij moeten natuurlijk niet klagen met onze airco in huis. Eind juli was het in Nederland tenslotte warmer dan hier, iets wat vorig jaar zomer geen enkele dag is voorgekomen.

Onze foto's gaan deze maand over werkzaamheden aan de weg. In Peking wordt op dit moment op grote schaal aan de weg gewerkt. Volgens ons om hier en daar de riolering te verbeteren, allerlei draden onder de grond te stoppen en zeker ook om de wegen zelf te verbeteren en te verbreden.
Dit levert soms erg rare beelden op. Zo leegt men fietspaden aan zonder de palen van de elektriciteit te verplaatsen. Gezien de gebrekkige straatverlichting moet je 's avond dan wel een beetje oppassen.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Daarnaast is men overal in China bezig om de steden te vergroenen. Dat doet men onder andere door op de stoep allerlei plantenbakken te maken en daarin (eenjarige) planten te poten. Als het klaar is ziet dit er erg kleurrijk uit. Maar ja, ook hier moet je je afvragen of je wel ziet wat je denkt dat je ziet. Zo lijken de bakken van hout, maar dat zijn ze niet, ze zijn van beton.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan