Juni 2006, Gabrielle studeert voor de tweede keer af
Juni bestond voor ons uit twee delen, 2 weken Peking en 2 weken Nederland (Europa). Inmiddels is het 20 juli en van wat we begin juni in Peking hebben gedaan weten we ons niets bijzonders meer te herinneren. Op 15 juni zijn we in het vliegtuig naar Nederland gegaan voor het afstuderen van Gabrielle, het 40 jarige huwelijksfeest van haar ouders, om vakantie te vieren en tussendoor nog wat te schilderen aan het huis dat we nog hebben in Nederland. De verhalen over de vakantie en de wandelingen die we gemaakt hebben proberen we de komende weken aan onze homepage toe te voegen.

Afstuderen Gabrielle

Na bijna 6 jaar te hebben gestudeerd, was het op 16 juni zo ver: Gabrielle studeerde af als politicologe. Eindelijk klaar ! Maar goed ook, want de vakantiedagen besteden aan het schrijven van de scriptie begon zowel Jacob als Gabrielle aardig op te breken. Het grootste gevoel van euforie was eigenlijk het moment dat Joyce (eerste begeleidster) het eindcijfer van de scriptie aan Gabrielle had gestuurd en de mail werd geopend: een 7,5 ! Jippie klaar !
Met het cijfer was Gabrielle dik tevreden: de tweede begeleider was redelijk kritisch geweest over het stuk zodat Gabrielle even vreesde voor een zesje. Andere mensen, we zullen ze niet bij naam noemen, waren echter teleurgesteld dat het geen 8 was. Dan was het immers cum laude afstuderen geweest! Maar ach, de 7,5 als eindresultaat betekende tenminste dat een niet trouw mailend maar toch zeer gewaardeerd persoon direct reageerde op de mail dat de studie af was !

Natuurlijk werd het papiertje persoonlijk in Leiden afgehaald. Een dag van te voren waren we op Schiphol aangekomen en op de dag zelf zijn we heel Hollands met de trein van Voorburg naar Leiden gegaan. Familie, vrienden en studiegenoten waren gekomen om erbij te zijn.
In een 15 minuten durende ceremonie in het oude Academiegebouw werd kort stilgestaan bij de scriptie over de politieke discussie over gentechnologie in voedsel in Nederland. En wat bleek: ook al was het geen cum laude, het gemiddelde eindcijfer van een 7,8 was voldoende om het predikaat "met genoegen" te krijgen! Leuk toch! Natuurlijk was er later het grapje dat het "net genoeg" was !
Na de ceremonie het beroemde tafereel van het handtekening zetten in het zweetkamertje. Gelukkig waren de ouders van Jacob daar nog net op tijd voor, konden ze toch nog een beetje delen in de feestvreugde. In de wandelgangen werd er nog even druk gelobbyd om Gabrielle over te halen om ook promotieonderzoek te doen naar dit onderwerp. Dit was al eerder ter sprake gekomen en had een keihard 'njet' van Jacob opgeleverd. Waar zou dat toch vandaan komen . . .

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


's Avonds was er een gezellig feestje in de huiskamer van Jan en Erik. Supergebaar mannen! Heerlijk om allemaal bekende gezichten te zien en bij te praten. Omdat er in de uitnodiging stond dat er geen garanties konden worden gegeven hoe lang het feestvarken vanwege de jetlag wakker zou blijven, kwam iedereen lekker op tijd en was het rond 24.00 uur afgelopen. Na wat napraten met Jan en Erik ging onze nieuwe drs.ir. heerlijk slapen.