Mei 2006, een maand uit ons leven in Peking
Deze maand was voor ons een beetje een rare met van alles en nog wat. Het begin van de maand gaf nogal wat gedoe. Janine & Herbert waren in China en zouden naar Peking komen. Het originele plan was dat wij hen in Xi'an (de stad van het terracottaleger) met de auto zouden gaan ophalen. Toen dit dichterbij kwam bleek dit toch een minder goed plan dan we dachten. Het bleek verder rijden dan we dachten en om nu vijf dagen weg te zijn er daarvan 2,5 in de auto te zitten leek ons niet zo geweldig. Verder wilde Gabrielle in de Chinese meivakantie haar scriptie afronden en ze dacht nog wel een paar extra dagen te kunnen gebruiken. Dus werd er een paar dagen druk heen en weer gemaild en vervolgens besloten dat Janine & Herbert op eigen kracht, bus en trein, naar Peking zouden komen en daar in de loop van dinsdag 9 mei zouden aankomen.
Achteraf kwam dat erg goed uit. Gabrielle was net twee uur klaar met haar scriptie toen Janine & Herbert voor de deur stonden. Jacob was die avond klaverjassen en extra vroeg naar huis gegaan. Toen hij thuis kwam stapten Janine & Herbert net uit de taxi, beter kan je het niet hebben.

Omdat we niet naar Xian gingen zijn we met vrienden naar Hou Hai geweest. Dit leverde onder andere deze foto op.
Omdat we niet naar Xi'an gingen zijn we met vrienden naar Hou Hai (后海) geweest. Dit leverde onder andere deze foto op.

Het bezoek van Janine & Herbert was erg leuk. We hebben in vijf dagen tijd nog nooit zo vaak in een Starsbucks (of soort gelijke koffiezaak) gezeten. Noemenswaardig zijn vooral ons uitje naar Shidu op donderdag en dat de dames op vrijdag samen kleding zijn wezen kopen terwijl de heren onze nieuwe iMac gingen halen. Daarna zijn we nog wezen bowlen wat vooral erg gezellig was. Helaas was het allemaal wat kort, Janine & Herbert zaten op zondag al weer in het vliegtuig naar Nederland.

De tweede helft van mei stond voor Jacob in het teken van een bliksembezoek aan Nederland, op zondag weg en op vrijdag al weer terug in Peking. Dit ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van zijn vader. Het was erg leuk om iedereen weer een keer te zien.
Gabrielle kon helaas niet mee want de minister van LNV, haar hoogste baas, kwam naar China en dus moest zij werken. Maar ook dat ging goed en op Hemelvaartsdag ging hij weer terug naar Nederland zodat Gabrielle de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij had, zoals vrijwel iedere Nederlandse ambtenaar.

Omdat we begin mei ons uitje gemist hadden wilde we dit lange weekend wel weg. En dat lukte. Gabrielle moest op maandag voor haar werk in Shanghai zijn dus besloten we om een paar dagen eerder te gaan. Voor Jacob betekende dit om 11.00 uur landen met het vliegtuig uit Nederland, even naar huis om schone kleren te halen en om 17.30 uur weer in de taxi naar het vliegveld voor het vliegtuig naar Shanghai. Als je wat wilt, moet je soms niet moeilijk doen. Het was een leuk weekend.

Het Nederlands voetbalteam in Peking
Tussen de bedrijven door was Jacob ook nog aanvoerder van een Nederlands voetbalteam dat meedeed aan een voetbaltournooi in Peking. Het verslag dat hierover in De Leeuw verscheen vind je hier.