Juli 2005, de verhuizing naar ons appartement
De eerste helft van juli stond in het teken van het bezoek van Hans & Edine. Dit bezoek is ons erg goed bevallen, en voor zover wij begrepen hebben hen ook. Dit ondanks het feit dat we al die tijd nog niet in ons eigen appartement konden en dus met z'n vieren in onze (zeer ruime) hotelkamer zaten. Uiteindelijk waren Hans & Edine al meer dan een week weg voor we in ons appartement konden, later meer daarover.
Over het algemeen deed iedereen zijn eigen dingen en aten we 's avonds samen. Jacob is in het begin van het bezoek samen met hen naar de Temple of Heaven geweest. De laatste avond hebben zij ons mee genomen naar een echt Chinees Circus. We hebben daar ook nog een dvd van gekocht. Dit is de eerste keer dat we iets gezien hebben dat in het echt beter is dan op dvd.

Het bezoek kende enkele hoogte punten. Een ervan was het driedaagse bezoek aan Datong. Een echt avontuur. Een ander hoogte punt was een wandeling die we met z'n allen gemaakt hebben.

De verhuizing

Na het vertrek van Hans & Edine, en ook daarvoor al, stond alles in het teken van de verhuizing. Eerst dachten we op zaterdag 16 juli te verhuizen. Dat ging echter niet door, zie ook bijgevoegde tekst van een e-mail die Gabrielle op 16 juli verzond.
Uiteindelijk zijn we op woensdag 20 juli verhuisd naar ons nieuwe appartement. Voor een uitgebreid verslag van deze verhuizing verwijzen we naar de bijgevoegde tekst van een e-mail die Jacob op 24 juli verzond.

Enkele foto's van de verhuizing
foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Na de verhuizing zijn we vooral druk geweest met het verrichten van allerlei kleine aanpassingen aan het huis zoals, de telefoonlijn van beneden doortrekken naar boven, het hoger hangen van de wc-rolhouders, het kopen van bestekbakken, het door de muur tussen de woon- en de eetkamer trekken van enkele hifi-kabels etc.

Tot slot

Als een soort van toegift hebben we deze maand toch ook nog een foto die we gemaakt hebben terwijl we door Peking fietsten.

Bouwvakker in Peking