December 2004, Gabrielle neemt afscheid van directie Landbouw
December is als vanouds de maand van familiefeesten. We hebben dus ook deze maand besteed aan het bezoeken van familieleden, het maken van sinterklaassurprises en het kopen van kerstcadeaus.
Daarnaast stond de maand ook in het teken van ons naderende vertrek. Zo heeft Jacob besloten om, na de afronding van het schilderen van de kozijnen in de huiskamer (met een prachtig resultaat), een punt te zetten achter het klussen. De motivatie is verdwenen, wat begrijpelijk is.

Gabrielle heeft in december afscheid genomen van haar oude werkomgeving in het Ministerie van Landbouw, het cluster biologische landbouw en de Directie Landbouw. Er was een borrel georganiseerd waar een groot aantal mensen, van zowel binnen als buiten LNV, op afkwam. De sfeer was warm en hartelijk.
Barto Piersma, het afdelingshoofd, had een mooie en persoonlijke speech. Hij stond nog even stil bij het feit dat hij ook de coach van Gabrielle was geweest en dat hij daar veel plezier aan had beleefd, vooral toen Gabrielle eindelijk besloot dat zij zich wilde laten coachen (tja, een beetje eigenwijs is ze wel). Verder werd er op de melodie van "Suzanne" een mooi afscheidslied gezongen. Met een aantal mooie cadeaus en vooral mooie herinneringen nam Gabrielle afscheid van de directie waar ze in totaal zeven jaar heeft gewerkt.

Het afscheid van Gabrielle
Het afscheid van Gabrielle

Op 14 februari 2005 moet zij zich melden bij haar nieuwe directie, de Directie Internationale Zaken, om zich voor te bereiden op haar uitzending naar China. Haar benoeming is trouwens ook nog gepubliceerd in een persbericht van het Ministerie van Landbouw en in de Staatscourant van donderdag 6 januari 2005.