September 2004, het lekt weer bij ons in huis
De nieuwe lekkage in de woonkamer
De nieuwe lekkage in de woonkamer

De lekkages

Op woensdag 1 september begint het 's avonds weer te lekken in onze gangkast. Dit terwijl 's middags net de man van de verzekering langs is geweest om de schade op te nemen. Mag hij nog een keer komen.
Gelukkig komt op donderdag reeds de loodgieter langs die een offerte heeft afgegeven voor het vervangen van de standleiding van de riolering. De theorie op dat moment is namelijk dat deze standleiding telkens verstopt raakt, waarna het bij ons gaat lekken omdat er bij de bovenburen ergens een aansluitng niet helemaal 100% goed zit. Na wat laatste afspraken over de betaling spreken we af dat hij op zaterdag langs zal komen.

Helaas zit het niet mee. Op vrijdag lekt het ineens niet alleen in onze gangkast, maar ook in onze woonkamer. En dit terwijl we vijf weken geleden eindelijk de schade van de lekkage van vier jaar geleden hebben opgeknapt. Soms zit het mee maar nu even niet.
Om te voorkomen dat er water vanuit de ruimte boven de gangkast door het plafond van de woonkamer komt sloopt Jacob een deel van het plafond uit de gangkast. De ruimte boven dit plafond blijkt echter vol te zitten met puin. Waarschijnlijk van een verbouwing van onze bovenburen. Hij ziet het niet zitten om het hele plafond in zijn eentje te slopen. Wie weet hoeveel puin er naar beneden komt. Gelukkig is Ben bereid om 's avonds te komen helpen. Samen slopen ze het hele plafond uit de gangkast. Hierbij krijgen ze ruim een m3 puin kado. Gelukkig hebben we nog een stuk of 20 puinzakken van de vorige keren waardoor we alles relatief makkelijk naar buiten kunnen krijgen.

Helaas komt de loodgieter die zaterdag niet. Zijn zoon is ziek gewordenen blijkt dit nog een aantal dagen vol t ehouden. Dit betekende dat wij dagelijks zo'n 80 liter water opvangen in onze constructie. Op een dag dat we niet thuis zijn komt er echter ruim meer dan de 60 liter die in onze vuilnisemmer past naar beneden. Hierdoor hebben we nu ook waterschade op de begane grond. Dit is echt goed voor je humeur.
Gelukkig komt de loodgieter na dit incident wel, Hij verwijdert het toilet bij de bovenburen en sloopt de vloer in de douche. Hierna lekt het bij ons niet meer. Het duurt echter wel meer dan een week voordat alles weer werkt. Wel lekker voor onze bovenburen, ruim een week geen toilet in huis. Maar dat is niet onze zorg. De loodgieter is immers door de eigenaresse van het pand boven ons uitgezocht.

Uiteindelijk is het dus weer goed gekomen. Zelf zijn we nog bezig met het opnieuw aftimmeren van de staande riolering die door onze gangkast loopt en vervangen is. Maar ook dat is inmiddels vrijwel klaar.

De kamer op de begane grond staat nog net niet blank
De kamer op de begane grond staat nog net niet blank

De verbouwing

Het schilderen van de woonkamer is, onder andere met hulp van Peter, in september vrijwel afgerond. Zelfs de plekken van de laatste lekkage hebben we inmiddels hersteld. Dit omdat we dachten als we dit nu snel doen hebben we de minste kans op kleurverschil en hoeven we maar een klein stukje. Dat is gelukt. Ook het schilderen van de kozijnen is vrijwel klaar net als het schilderen van de verwarmingsbuizen. De kozijnen worden zonder meer erg fraai. Wel is het jammer dat we een keer een pot zijdeglans kochten in plaats van een pot hoogglans. Verder snappen we niet waarom er uit een twee potten van Flexa met exact hetzelfde nummer etc. toch twee iets verschillende kleuren kunnen komen. Gelukkig hebben we bij het aanbrengen van de laatste laag verf er telkens voor gezorgd dat die laag in ieder geval per kozijn uit één pot kwam. Hierdoor moet je wel erg goed kijken als je verschil wilt zien.

En het is . . . . China

Tot slot kwam er in september ook nog bericht omtrent de loopbaan van Gabrielle. Begin dit jaar heeft ze gesolliciteerd naar de functie van Landbouwraad. In maart kreeg ze de bevestiging dat ze als Landbouwraad kon beginnen. Op dat moment was er echter nog geen concrete standplaats. In de loop van de volgende maanden kwamen er allerlei posten langs, Seoul, Berlijn, Budapest en Brussel. Daarbij was de periode ook telkens weer anders, variërend van zes maanden tot vijf jaar. Eerst was er sprake van dat we nog dit jaar zouden gaan, maar in de loop van juni/juli werd duidelijk dat we op zijn vroegst per 1-1-2005 zouden vertrekken.
Deze maand kwam er duidelijkheid, we gaan naar China, Peking om precies te zijn. We gaan in principe voor twee jaar. In eerste instantie zou Gabrielle per 1 mei gaan, inmiddels is dat juni geworden en er zijn ook nog kansen dat het nog een paar maanden later wordt. Jacob gaat waarschijnlijk tegelijkertijd of hooguit enkele maanden later. Tegen de tijd dat het zover is, zullen we daar zeker over berichten.