Juni 2004, werken op kantoor, aan ons huis, de studie en in de tuin
Deze maand was een maand van hard werken, zowel zakelijk als privé. Maar gelukkig is hard werken geen straf voor ons dus we kunnen ook deze keer terugkijken op een leuke maand. Allebei waren we op het werk erg druk. Jacob met z'n mestbeleid en Gabrielle in het biologische.
Zo is Jacob op tournee geweest in het land om in zalen het nieuwe mestbeleid aan boeren uit te leggen. Een spannende onderneming voor menigeen maar Jacob draait er zijn hand niet voor om en heeft er erg veel plezier in (zeker wanneer er weer een fles goede wijn mee naar huis ging, hier zat echter per landbouworganisatie wel verschil in). Hij maakte echter wel lange dagen en maar al te vaak lag hij 's nachts na enen in zijn bedje. Dit leverde echter niet alleen een artikel op het intranet van LNV op, maar ook een persoonlijke dankbrief van de minister.
Gabrielle is druk geweest met de voorbereiding van een Algemeen Overleg met de Tweede Kamer. Dit overleg werd echter een uur voor aanvang afgeblazen. Aanleiding, het Algemeen Overleg over het mestbeleid liep uit. Voor Gabrielle was de oorzaak duidelijk, bepaalde collega-ambtenaren gaven gewoon geen goede antwoorden op de vragen van de kamerleden waardoor alles langer duurde dan gepland!

Thuis waren we druk met het opknappen van de huiskamer en de studie. Jacob heeft zich vol op het schuren en schilderen van onze nieuwe kozijnen gestort. Het duurde allemaal langer dan gedacht (we zijn nog niet klaar) maar het wordt me toch mooi! Het perfectionisme van Jacob zal zeker terug te zien zijn als straks alles klaar is!
Gabrielle heeft een groot vak afgerond voor haar studie. Het betrof een archiefonderzoek naar de invloed van de landbouworganisaties op het gevoerde overheidsbeleid voor de voedselvoorziening tijdens de Eerste Wereldoorlog. Heel wat uren heeft ze in het Nationaal Archief en achter de computer doorgebracht maar met resultaat! Het cijfer is nog niet bekend maar er ligt een puik stukje werk waar ze zelf zeer tevreden mee is. Bovendien was het een hele belevenis om door al die dozen archiefmateriaal te mogen snuffelen en tot de ontdekking te komen dat 1914-1918 nog heel dicht bij ons staat terwijl het zo lang geleden is. In ieder geval zou een krantenartikel uit 1917 over de spanning tussen overheid en landbouworganisaties zo in het Agrarisch Dagblad van nu kunnen worden geplaatst.

De stokrozen in onze tuin De stokrozen in onze tuin De stokrozen in onze tuin
De stokrozen in onze tuin

Nog even iets over ons stukje groen midden in Laak, onze achtertuin. Met behulp van Karin (in opleiding tot hovenier) hebben we op een zondagmiddag onze tuin verbouwd. Planten werden overgepoot en kregen een nieuw stekkie. Dankzij het trouwe water geven van Gabrielle, twee weken lang elke avond, heeft geen enkele plant het begeven. Daarnaast zijn de stokrozen dit jaar hoger dan ooit. De hoogste reikt tot halverwege het balkon op de eerste verdieping! Ze staan nu mooi in bloei.

Tenslotte zijn we samen een weekendje naar Valkenburg geweest op de verjaardag van de vader van Gabrielle te vieren. Dat hebben we geweten. De twee dagen daarna hebben de "gezellig" samen in bed doorgebracht. De moeder van Gabrielle was solidair en lag te Valkenburg in bed. Alleen de vader van Gabrielle wist aan deze aanslag, middels een voedselvergiftiging, te ontkomen. Zou er een verband zijn?
Een vervelende bijkomstigheid van de situatie was dat Gabrielle niet mee kon naar de Landbouwraad in Luxemburg waar de ministers van de EU zouden praten over het Europese Actieplan voor de biologische landbouw. Maar gelukkig was ze zo ziek dat het echt geen optie was om om 6.00 uur 's ochtends in de auto naar Luxemburg te stappen! Uiteindelijk zijn we na drie dagen maar weer eens op kantoor verschenen en na wat aanloopproblemen eten we nu weer als vanouds.