Maart 2004, gedoe bij onze buren
De dichtgetimmerde ramen van onze overburen
De dichtgetimmerde ramen van onze overburen

Glasgerinkel in de nacht . . .

Onlangs hebben we op zeer originele wijze kennisgemaakt met een aantal mensen uit onze straat. Aanleiding was het, in eerste instantie een niet thuis te brengen gerinkel van glas. Om 22.00 uur 's avonds hoorde Gabrielle het voor de eerste keer, het leek of beneden een ruit werd ingegooid. Aangezien zij alleen thuis was, ging ze meteen op onderzoek uit. Bij ons was alles nog heel en een inspectie vanaf het balkon leverde ook weinig op. Wel zag ze dat een aantal buren ook driftig aan het zoeken was naar de oorzaak van het glasgerinkel.

Om 0.00 uur was het weer raak. Inmiddels lag Gabrielle in bed en was ze het zo zat dat ze niet wist wat het lawaai was, dat ze zich aankleedde en naar buiten ging. Daar stuitte ze op twee politiewagens die op het kruispunt bij ons op de hoek stonden. Wat bleek: bij de bovenburen aan de overkant werd vanuit de huiskamer de ramen ingegooid. Het glas viel vervolgens twee etages lager met veel lawaai op de stoep uiteen. Je zult net je hondje uitlaten...... De politie had moeite om de ingang van het appartement te vinden maar na vijf minuten werd een persoon geboeid afgevoerd. De bewoners van het pand in kwestie waren inmiddels de straat op gerend en stonden het gebeuren van een afstandje te bekijken. Een voor hen onbekende vriend van vrienden was bij hun afgezet en was in de loop van de avond zo doorgedraaid dat hij zin kreeg om de ramen in te gooien. Lekkere vrienden heb je dan....

Inmiddels was Jacob op zijn fietsje ook weer gearriveerd na een dag Landmark en ook hij keek vreemd op van het gebeuren. De buurjongen van twee huizen verder kwam ook polshoogte nemen, evenals een aantal andere buurtbewoners. Na enige overleg besloten we dat de buurjongen (glaszetter van beroep, o zo handig in dit geval) de ramen zou dichttimmeren met platen die wij nog hadden staan (wat een verbouwing al niet aan bruikbaar materiaal oplevert), en Jacob de bezem ter hand zou nemen om de met glas bezaaide straat aan te vegen. Het glas lag tot op onze kant van de stoep. Na het halen van de platen, bezem en stoffer en blik was de volle straat ineens leeg. Maar gelukkig waren we nog met zijn drietjes om de zooi op te ruimen. De bewoners van het pand zijn maar eerst een kopje koffie gaan drinken om van de schrik te bekomen. Dit is inmiddels al weer een paar weken geleden. De platen zitten nog steeds voor het raam, wat ons uitzicht wel een beetje mistroostig maakt. Van de bewoners hebben we verder niets meer vernomen.

Verbouwing

Deze maand hebben we niet veel aan de verbouwing gedaan. Wat we wel gedaan hebben is het aanbesteden van het vervangen van het enkele glas in de woonkamer. Verder kregen we een brief van Tulp Keukens of we in het verband met het afbestellen van onze keuken de annuleringskosten van 30% wilden betalen. Oftwel of we nog even 2.600 euro wilde storten. Daar hadden we dus helemaal geen zin in. Jacob een uur chagrijnig en Gabrielle wat langer.
De volgende dag hebben we maar eens met wat mensen gebeld en op internet gezocht naar informatie. Wij vinden dat wij die annuleringskosten niet hoefden te betalen. Het werd ons echter langzaam maar zeker wel duidelijk dat we niet zo'n goede positie hadden. Dus in plaats van een brief op hoge poten te sturen heeft Jacob maar gebeld om te vragen wat er zoal mogelijk was. En dat viel alles mee. We zijn inmiddels in het bezit van een overdraagbare tegoedbon ter waarde van 3.100 euro. En nu zijn we op zoek naar iemand die dat ding van ons wil kopen.

Samen Spelen, Samen Delen

De speelgoedactie is in maart een enorm succes geworden. Niet alleen hebben we een meer dan 700 dozen met speelgoed verzamelt maar ook vrijwel alle benodigde geldmiddelen ontvangen. Meer over deze actie lees je op de bijbehorende website.