September 2003, de Airborne wandeltocht
De Airborne Wandeltocht
Dit jaar hebben we voor het eerst in ons leven deel genomen aan het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld, als de folders tenminste kloppen. Op 6 september liepen wij de Airborne Wandeltocht.
De Airborne Wandeltocht is een wandeling ter herdenking van de Slag rond Arnhem die in september 1944 plaatsvond. De Airborne Wandeltocht werd dit jaar voor de 57ste keer georganiseerd. De Politie Sport Vereniging Renkum organiseert deze wandeltocht ieder jaar op de eerste zaterdag van september.

Wij waren uitgenodigd door Harold en Angélique om met hen en nog een aantal anderen mee de lopen. Dit leek ons wel wat. Met hen meelopen heeft voor ons een extra voordeel, zij wonen in Doorwerth en dat is vlak bij de start en finish, erg handig.
We zouden 's morgens dan ook bij Harold en Angélique verzamelen. Toen wij in Doorwerth aankwamen waren zij echter al weg. Wij waren te laat en hoe later je komt hoe lastiger het wordt met het parkeren van auto's. Gelukkig was Miriam er nog. Zij had voor ons het nummer van de mobile telefoon van Angélique zodat zij ons kon vertellen waar we moesten zijn.
Voor dat de anderen waren vertrokken hadden ze ons wel gebeld, maar dat werkte niet. Wij hadden onze telefoon namelijk niet aanstaan, dat heeft geen zin op de motor. Echter nu had het feit dat we op de motor waren ook een voordeel, we konden een stuk makkelijker en dichter bij de start komen dan wanneer we met de auto waren geweest. De anderen stonden wel nog veel dichter bij de start, maar ja, zij wisten de weg en wij niet.

De wandeling op zich is heel aardig. Het is wel totaal iets anders dan wat het soort wandelingen dat we gewend zijn. Het is veel drukker, er nemen ruim 30.000 mensen deel aan deze wandeling. Dat is toch wel een andere ervaring dan een dag wandelen en dan 10 mensen tegen komen. Ondanks de drukte kan je vrijwel overal je eigen tempo lopen. Alleen de eerste paar kilometer is het zo druk dat je echt met de massa mee moet.
Het geheel doet Jacob een beetje denken aan de Vierdaagse van Nijmegen. De keer dat hij die liep vond hij dat ook zo druk. De route van de Airborne Wandeling spreekt ons echter veel meer aan. De route die we lopen, we lopen de 15 kilometer, loopt namelijk voor en groot deel door het bos en wij vinden dat veel aangenamer dan door een stad wandelen.
Onderweg stoppen een enkele keer om wat te eten en te drinken. Er is onderweg meer dan voldoende te krijgen. Ook komen we Mariam en Harold nog een keer tegen. Zij konden niet mee, maar staan ons langs de route op te wachten.

De Airborne Wandeltocht

Na afloop van het wandelen vertrekken we met zijn allen weer naar Doorwerth. Daar eten we een lekker soepie. Helaas hebben we geen tijd om nog een poosje te blijven we moeten namelijk door naar Valkenburg waar we nog een afspraak hebben.
We hebben nu onze eerste medaille verdient, wellicht komt volgend jaar onze eerste "wing" bij.