Januari 2003, onze motor is overleden
Het nieuws van januari is met name voor Jacob nogal schokkend. Tijdens onze vakantie in Frankrijk afgelopen zomer ontdekten we een rammeltje in het blok van zijn motor. Dat was toen wel even spannend, met name omdat het op dat moment niet duidelijk was waar het vandaan kwam en hoe het zich zou ontwikkelen. Het rammeltje leek relatief stabiel, we hoorden het wel steeds vaker, maar het leek geen effect te hebben op de prestaties van de motor. Oftewel, niets aan de hand gewoon doorrijden.

Het tweede duidelijke teken van aftakeling kwam in december. We reden met zijn tweeën op de snelweg bij Gouda en ineens begon de motor nogal te zwabberen. We moesten nog naar Den Haag. We zijn toch maar doorgereden en het vermoeden is dat de schokbrekers behoorlijk versleten zijn. Dit maakte echter wel dat Gabrielle zo iets had van, dat ding daar ga ik niet meer op zitten.

Eind januari moest Jacob voor een afspraak naar Zoetermeer. Dat zou goed met de trein kunnen als het het pand waar hij moest zijn wat dichter bij het station had gelegen. Hij besloot daarom met de motor te gaan. Het was net dooi, dus het starten ging niet van harte. Maar met wat ondersteuning uit een spuitbus lukte het zonder te duwen.
Vervolgens ging hij op weg. Maar zodra hij boven de 40 kilometer per uur kwam ontstond er een enorme hoeveelheid lawaai in het motorblok. Zoveel zelfs dat zelfs Jacob het niet aandurfde om naar Zoetemeer te rijden. Na 1,5 kilometer is hij terug gegaan om met de motor van Gabrielle naar Zoetermeer te rijden. Die startte trouwens ook een stuk eenvoudiger ondanks dat er sinds augustus niet meer op gereden was.

Dit alles heeft er echter wel toe geleid dat Jacob heeft besloten om zijn motor toch maar te koop te zetten (mocht je geïnteresserd zijn het is een rode Honda CB750F uit 1983, 97.000 kilometer gereden voor het vriendenprijsje van 250 euro). Deze verkoop is voor hem extra pijnlijk omdat hij nog maar 3.000 kilometer van zijn streven, de 100.000 kilometer, verwijderd is. Hij had verwacht de kilometerteller dit jaar rond te rijden, maar dat gaat hem dus niet lukken. Jammer voor hem, maar wel een hele geruststelling voor Gabrielle.

Hieronder vind je enkele foto's uit tijden dat het beter ging met onze Honda.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan