December 2002, enkele culturele uitstapjes
De afgelopen maand dachten we regelmatig, wat zullen we eens verzinnen voor het Nieuws van december. Dat Jacob het druk heeft op zijn werk als gevolg van gedoe rond het mestbeleid? Hij kwam gemiddeld pas tegen 19.00 uur thuis. Maar ja, voor een ambtenaar is dat misschien wel bijzonder, maar echt nieuws is dat toch ook weer niet.

Zouden we het dan maar hebben over onze culturele uitstapjes in december. We zijn naar een concert van Fredérique Spigt, de zangeres van het nummer "Mijn Hart Kan Dat Niet Aan", in het Theater aan het Spui geweest. Dat was zonder meer de moeite niet waard. "Mijn Hart Kan Dat Niet Aan" was het enige nummer wat wij leuk vonden en dat speelde ze als laatste.
Nee, dan Het Nationale Toneel, daar zijn we ook heen geweest. Ze speelde het stuk "Far Away" in De Koninklijke Schouwburg. In de lobby lagen enkele positieve recenties, wij vragen ons af wat ze daarvoor betaald hebben. In ons eigen krantje stond een uiterst negatieve recensie. Tja, wij vonden het cultureel gezien een geweldig stuk, we snapten er maar de helft van. Vervolgens ging om de drie minuten het gordijn dicht zodat men het decor kon aanpassen. Of te wel, van ons had het allemaal niet gehoeven. Dit stuk had echter één voordeel, we stonden binnen 55 minuten weer buiten dus voordat we in slaap vielen was de voorstellng afgelopen.
En alsof dat nog niet genoeg is zijn we ook nog naar Het Residentie Orkest geweest. Zij speelden twee stukken in het kader van de AEGON/Allure-serie. Als LNV-ambtenaren mochten wij daar met korting heen. Dat leek ons wel een aardig begin van onze kerstvakantie. En we moeten toegeven die was een stuk leuker onze vorige twee culturele uitstapjes.
Maar de topper van december was met stip: "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (Harry Potter en de geheime kamer). Dit is gewoon een leuke film.

Maar nee, al dat gedoe is toch ook geen echt nieuws. Het is misschien wel aardig, maar nieuws? Nee. Dus nu het echte nieuws, we hebben een nieuwe bank gekocht. Ja, dat lijkt ons nog eens nieuws. En niet alleen een nieuwe bank, maar ook nog eens drie nieuwe fauteuils. Ja, het heeft even geduurd, maar onze 30-jarige bank gaat vervangen worden.
Er is echter wel een kleine maar, er zit drie maanden levertijd op de spullen dus het duurt nog wel even voor de spullen in huis hebben. De bank is donker blauw en daar hebben we helaas geen plaatjes van. De fauteuils, twee rode en een witte, zijn van een echt merk, en die hebben we dan ook gevonden op het internet, maar die pagina is inmiddels verwijderd.

Tot slot voor iedereen die we gemist hebben, hier een linkje naar onze kerst- & nieuwjaarsgroet.