Oktober 2002, Oma Haag is overleden
Oma Haag op haar 80ste verjaardag
Oma Haag op haar 80ste verjaardag
Met het nieuws van deze maand willen we graag onze Oma Haag (de moeder van de moeder van Gabrielle) gedenken. Op 22 oktober 2002 rond 11.00 uur is zij overleden. Wij vinden dat erg jammer en missen haar.

Ondanks dat het al jaren minder ging overleed ze voor ons nog steeds op een onverwacht moment en te snel. Ze stierf op dinsdagochtend en wij hadden op maandagavond net besloten om dinsdag na het werk bij haar langs te gaan. Dat ging dus niet door.
Nadat we op 13 oktober terug gekomen waren van vakantie hoorde we dat het minder ging met oma. Tot dan toe was ze alleen fysiek minder geworden. Nu hoorden we dat ze verward begon te worden. Tegen het weekende hoorden we dat men vermoedde dat ze vocht vasthield in haar hoofd als gevolg van de medicijnen die ze al jaren gebruikte. Er is gesproken over het staken van de medicatie.
Op zondagavond hoorde we dat het slecht ging en dat men gestopt was met de medicijnen. Op dat moment gingen we er van uit dat oma zeker nog enkele dagen en wellicht nog enkele weken te leven zou hebben. Op maandag besloten we dat we dinsdagavond na het werk langs zouden gaan.
Dinsdag de 22ste belde de vader van Gabrielle 's morgens om 7.00 uur dat ze naar Den Haag kwamen omdat het heel slecht ging met oma. Het volgende dat we hoorde was rond 11.00 uur dat oma overleden was. Omdat we allebei vlakbij het bejaardenhuis waar oma woonde en overleden is werken, zijn we na afloop van dat bericht meteen naar oma en de rest van de familie gegaan.

Op vrijdagavond was van 19.00 uur tot 20.00 uur mogelijkheid om afscheid te nemen van oma en de familie te condoleren. Om 20.00 uur hebben we als familie rond de kist gezamenlijk afscheid genomen. George, de oudste, had iets voorbereid. Dit was erg mooi.
Op maandag hebben we na een uitvaartdienst oma naar het familiegraf in Den Haag gebracht. Daar hebben we haar achtergelaten in de verwachting dat ze het nu beter heeft dan ze het ooit gehad heeft.

De rouwkaart van Oma Haag