Februari 2002, Jacob neemt afscheid van ABAB
De kaft van Jacobs afscheidsboek
Dit nieuws bericht schrijven we terwijl het nieuwsbericht van april al op onze homepage staat. Toch willen we het schrijven omdat het voor Jacob om een bijzonder belangrijke dag gaat. Dit bericht gaat namelijk over zijn afscheid bij ABAB Accountants, het leukste accountantskantoor van Nederland.

Na bijna 5,5 jaar bij ABAB te hebben gewerkt als specialist MINAS, mest en alles wat daar bij hoort, nam hij op dinsdag 5 februari 2002 afscheid omdat hij 4 dagen daarvoor was begonnen als senoir beleidsmedewerker MINAS bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Het was een geweldig afscheid, (ex) collega's nogmaals geweldig bedankt voor dit geweldige afscheid. Wat maakte dit afscheid zo leuk, ten eerste dat een aantal mensen, we vermoeden met name Ton, Rianne, Ineke en een paar anderen, er veel werk van hebben gemaakt.

Om 15.00 uur moesten we bij ABAB zijn. Vervolgens hebben we met een aantal mensen van de afdeling Markten (zo heet de afdeling waar Jacob werkte) onder leiding van een gids een stadswandeling gemaakt door Tilburg. Het was een bijzonder aardige rondwandeling, er is in Tilburg meer te zien dan je op het eerste gezicht zou denken. Wat de meeste indruk maakte was een bijzonder realistisch beeld van Christus in de kerk op de heuvel.

Deel 2 van het programma bestond uit een receptie in het Noordbrabants Natuurmuseum. Dit was heel bijzonder omdat de meeste recepties van mensen die afscheid nemen van het hoofdkantoor van ABAB in Kadinsky, de stamkroeg van het hoofdkantoor, worden gehouden. Wij vonden het een leuke gezellige receptie.
Tijdens de receptie hebben de zangtalenten van ABAB een lied gezongen. Tevens was de receptie voor Ineke (de baas van Jacob) de gelegenheid om een praatje te houden. En Ineke, de kwaliteit van dit praatje compenseert jou afwezigheid tijdens de stadswandeling.

Het ABAB-koor, geschikt voor iedere gelegenheid
Het ABAB-koor, geschikt voor iedere gelegenheid

Na de receptie zijn Angela, Anton, Bert, Ineke, Jasmijn, Johan, Peter, Rianne en Ton met ons gaan eten. Dit was erg gezellig. Het was bijna 23.00 uur toen we het eten op hadden. Om toch in de traditie te blijven zijn degene die daar zin in hadden na afloop nog naar Kadinsky gegaan. Gelukkig hadden we een auto gehuurd anders waren we die nacht niet meer thuis gekomen. Nu lukte dat wel, om 2.30 uur lagen we in bed.